Ξεκίνησαν τα σχολικά γεύματα και στην Αίγινα. "Οι πρώτες μέρες πήγαν πάρα πολύ καλά", δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βασίλης Ζαμπέλης.

Ξεκίνησαν τα σχολικά γεύματα και στην Αίγινα. Τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βασίλης Ζαμπέλης.

Μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τη σχολική κοινότητα της Αίγινας ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Βασίλης Ζαμπέλης, καθώς από τις 22 Απριλίου ξεκίνησε η διανομή των σχολικών γευμάτων στα σχολεία του νησιού.

Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και με την προσωπική συμβολή της υπουργού κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, αποτελεί έναν θεσμό που αναμένεται να ανακουφίσει ουσιαστικά την καθημερινότητα των γονέων.

Επένδυση στη Μεσογειακή Διατροφή
Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπέλη, το πρόγραμμα δεν έχει μόνο κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά και βαθιά εκπαιδευτικό. Τα γεύματα είναι σχεδιασμένα με βάση τις αρχές της μεσογειακής διατροφής, περιλαμβάνοντας όσπρια και ποιοτικές πρώτες ύλες.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη σωστή διατροφή των παιδιών, ώστε να μάθουν να τρέφονται με υγιεινό τρόπο», τόνισε χαρακτηριστικά κ. Βασίλης Ζαμπέλης.

Στήριξη στην Εργαζόμενη Οικογένεια
Πέρα από το διατροφικό όφελος, ο κ. Ζαμπέλης στάθηκε και στην κοινωνική διάσταση του έργου. Σε μια εποχή όπου οι ρυθμοί είναι καταιγιστικοί και οι δύο γονείς συνήθως εργάζονται, η παροχή ενός έτοιμου, ποιοτικού γεύματος στο σχολείο αποτελεί μια σημαντική «ανάσα». Όπως εξήγησε, οι ανάγκες των σύγχρονων οικογενειών δεν είναι μόνο οικονομικές αλλά και πρακτικές, καθώς ο χρόνος των γονέων είναι εξαιρετικά περιορισμένος.

Θετικά τα πρώτα μηνύματα
Οι πρώτες ημέρες εφαρμογής του προγράμματος κρίνονται ως απόλυτα επιτυχημένες, με την ποιότητα του φαγητού να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο προγραμματισμός προβλέπει τη συνέχιση της διανομής μέχρι τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, ενώ η διαδικασία θα επανεκκινήσει κανονικά με τη νέα σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο, διασφαλίζοντας τη συνέχεια της στήριξης προς τους μαθητές και τους κηδεμόνες τους.

Η δήλωση του κ. Βασίλη Ζαμπέλη στο Aegina Portal

«Ένα πολύ σημαντικό γεγονός ξεκίνησε στις 22 του μηνός: ξεκίνησαν τα σχολικά γεύματα στην Αίγινα μετά από προσπάθεια της υπουργού, της κυρίας Δόμνας Μιχαηλίδου.

Τα σχολικά γεύματα από το Υπουργείο Παιδείας είναι μια μεγάλη ανάσα για τις μητέρες των μαθητών, αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι ένα βήμα πολύ σημαντικό για τη σωστή διατροφή των παιδιών. Αυτά τα γεύματα "πατάνε" πάνω στη μεσογειακή διατροφή, έχουν όσπρια, έχουν από όλα τα είδη και θα μάθουν τα παιδιά να τρώνε με υγιεινό τρόπο.

Μακάρι να γίνονται τέτοια πράγματα στα σχολεία, να υπάρχει βοήθεια από το Υπουργείο Παιδείας σε τέτοια θέματα, γιατί οι οικογένειες πλέον έχουν μεγάλες ανάγκες — όχι μόνο οικονομικές. Οι μητέρες δουλεύουν, οι γονείς δουλεύουν και ο χρόνος είναι πιεστικός.

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Ξεκίνησαν τις δύο πρώτες ημέρες τα πράγματα πάρα πολύ καλά, το φαγητό ήταν πολύ καλό. Πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε έτσι για τις υπόλοιπες μέρες μέχρι το τέλος της χρονιάς και μετά θα ξαναξεκινήσουμε από τον Σεπτέμβριο κανονικά, μέχρι να τελειώσει η σύμβαση από τις εταιρείες.»

Συνελήφθη 16χρονη που απείλησε με μαχαίρι συμμαθητές της σε στάση λεωφορείου. Συνελήφθη και η μητέρα της για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Συνελήφθη 16χρονη που απείλησε με μαχαίρι συμμαθητές της σε στάση λεωφορείου στην Αίγινα. Συνελήφθη και η μητέρας της για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Στη σύλληψη μίας 16χρονης μαθήτριας προχώρησε το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας, το πρωί της Πέμπτης 24 Απριλίου 2026, έπειτα από περιστατικό απειλής με σουγιά, σε βάρος συμμαθητών της, που έγινε χθες. Παράλληλα, συνελήφθη και η μητέρα της για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα (24-4-2026) 16χρονη ημεδαπή και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Επιπλέον συνελήφθη η μητέρας της και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. 

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες χθες (23-4-2026), μετά τη λήξη του σχολικού προγράμματος, η 16χρονη ευρισκόμενη σε στάση λεωφορείου με συμμαθητές της, τους απείλησε με σουγιά που είχε στην κατοχή της.

Για το συμβάν ενημερώθηκε ο Διευθυντής του σχολείου τους, στον οποίο η 16χρονη παρέδωσε τον σουγιά και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.

Φωτιά σε κουζίνα οικίας στην Κυψέλη. Κατασβέστηκε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.

Φωτιά σε κουζίνας οικίας στην Κυψέλη, κατασβέστηκε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.

Δύο πυροσβεστικά οχήματα και πέντε πυροσβέστες, επιχείρησαν σε μικρή εστία φωτιάς που προκλήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου 2026, λίγο μετά τις 15:00  το μεσημέρι, σε κουζίνα οικίας στην περιοχή της Κυψέλης. Η φωτιά κατασβέστηκε, ενώ από το περιστατικό δεν κινδύνεψε κανείς. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής 24ης Απριλίου 2026.

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής 24ης Απριλίου 2026.

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Στο video μπορείτε να δείτε όλα τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εκτός των θεμάτων που περιείχαν προσωπικά δεδομένα. 

Την αποδοχή παραχώρησης χώρου του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου στην Περιφέρεια Αττικής, για τη δημιουργία «Μουσείου Φιστικιού Αίγινας», αποφάσισε η Περιφερειακή Επιτροπή.

Την αποδοχή παραχώρησης χώρου του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου Αίγινας στην Περιφέρεια Αττικής, για τη δημιουργία «Μουσείου Φιστικιού Αίγινας», αποφάσισε η Περιφερειακή Επιτροπή.

Την αποδοχή της παραχώρησης χώρου στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο και τους όρους Διακήρυξης Πλειοδοτικού Διαγωνισμού, για τη δημιουργία «Μουσείου Φιστικιού Αίγινας» αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, η Περιφερειακή Επιτροπή Αττικής στη συνεδρίασή της, στις 22 Απριλίου 2026.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Η απόφαση βασίζεται σε σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Αττικής προς το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς και στην έγκριση που δόθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού με την υπ’ αρ. 528798/14-11-2025 απόφαση, με την οποία εγκρίθηκε –υπό όρους– η παραχώρηση χώρου στο χαρακτηρισμένο ως μνημείο κτήριο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου Αίγινας.

Συγκεκριμένα, η παραχώρηση αφορά υπόγειους χώρους του κτιρίου (χώροι 0.06 έως και 0.12), που βρίσκονται επί των οδών Καποδιστρίου και Φανερωμένης, με σκοπό τη δημιουργία του «Μουσείου Φιστικιού Αίγινας».

Τα μέλη της Επιτροπής έλαβαν, μεταξύ άλλων, υπόψη τους τα ακόλουθα:

  • Την υπ’ αρ. πρωτ. 1060303/03-09-2025 επιστολή του Περιφερειάρχη Αττικής προς την Υπουργό Πολιτισμού με θέμα «Αίτημα Παραχώρησης χώρου στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο της Αίγινας για τη δημιουργία Μουσείου Φιστικιού Αίγινας».
  • Την υπ’ αρ. 528798/14-11-2025 (ΑΔΑ: ΕΠ3Χ46ΝΚΟΤ-ΕΝΝ) απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού με θέμα «Έγκριση παραχώρησης χώρου του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου Αίγινας στην Περιφέρεια Αττικής για τη δημιουργία Μουσείου Φιστικιού Αίγινας», με την οποία εγκρίθηκε – υπό όρους- από πλευράς Υπουργείου Πολιτισμού η παραχώρηση στην Περιφέρεια Αττικής χώρου – στο χαρακτηρισμένο ως μνημείο κτίριο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου Αίγινας και δη στο υπόγειο αυτού (χώροι 0.06 έως και 0.12) επί των οδών Καποδιστρίου και Φανερωμένης, για τη δημιουργία «Μουσείου Φιστικιού Αίγινας».
  • Το υπ’ αρ. πρωτ. αποστολέα 537766/20-11-2025 έγγραφο του Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών Χώρων, Μνημείων και Αρχαιολογικών Έργων της Διεύθυνσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού προς την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου με θέμα «Σχετικά με την παραχώρηση στην Περιφέρεια Αττικής χώρου του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου Αίγινας για τη δημιουργία Μουσείου Φιστικιού Αίγινας».
  • Το υπ’ αρ. πρωτ. 17818/02-12-2025 έγγραφο της ΕΤΑΔ Α.Ε. προς το Υπουργείο Πολιτισμού, δυνάμει του οποίου η ΕΤΑΔ Α.Ε. συναίνεσε στη δημιουργία «Μουσείου Φιστικιού Αίγινας» από την Περιφέρεια Αττικής και συγκεκριμένα στους χώρους 0.06 έως και 0.12 στο υπόγειο του παραχωρημένου ακινήτου.
  • Το υπ’ αρ. πρωτ. 471849/16-04-2026 έγγραφο της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών προς το Τμήμα Περιουσίας της Περιφέρειας Αττικής, με το οποίο και διαβιβάσθηκαν στην Υπηρεσία το υπ’ αρ. πρωτ. 1060303/03-09-2025 αίτημα του Γραφείου Περιφερειάρχη Αττικής και η υπ’ αρ. 528798/14-11-2025 απόφαση έγκρισης παραχώρησης χώρου για τις περαιτέρω ενέργειες της Υπηρεσίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν κατά πλειοψηφία:

  • Tην αποδοχή της παραχώρησης στην Περιφέρεια Αττικής από το Υπουργείο Πολιτισμού χώρου στο υπόγειο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου Αίγινας (χώροι 0,06 έως και 0,12) επί των οδών Καποδιστρίου και Φανερωμένης, για τη δημιουργία «Μουσείου Φιστικιού Αίγινας», σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους που αναφέρονται στην υπ’ αρ. 528798/14-11-2025 απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού.
  • Tη σύνταξη όρων Διακήρυξης Πλειοδοτικού Διαγωνισμού από την αρμόδια Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών, για τη Δημιουργία Μουσείου Φυστικιού και την υποβολή τους σε επόμενη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής για έγκριση.
  • Το τακτικό μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής κα. Γεράκη Αικατερίνη καταψήφισε την απόφαση. 

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.

Η νεότερη ενημέρωση, που έκανε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς για το θέμα του υποθαλάσσιου αγωγού, στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.