Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης στο πεζοδρόμιο της Λ. Αλώνων. Τι περιλαμβάνει η Τεχνική Έκθεση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του πεζοδρομίου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλώνων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του πεζοδρομίου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλώνων. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση και το Πρωτογενές Αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι εργασίες αφορούν στην επισκευή του πεζοδρομίου επί της λεωφόρου Αλώνων, στη Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού. Στην Τεχνική Έκθεση η ανάγκη παρέμβασης χαρακτηρίζεται ως κατεπείγουσα, καθώς στο σημείο έχουν εντοπιστεί σοβαρές φθορές, όπως καθιζήσεις, σπασμένες πλάκες και ανασηκώσεις λόγω ριζών δέντρων, που δημιουργούν κινδύνους για την ασφαλή διέλευση των πεζών .

Το έργο αφορά συνολική επιφάνεια περίπου 550 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει εκτεταμένες εργασίες αποξήλωσης των φθαρμένων υλικών, καθαρισμού και προετοιμασίας του υποστρώματος, εξυγίανσης του εδάφους, καθώς και νέες επιστρώσεις με πλάκες πεζοδρομίου. Παράλληλα, η Τεχνική Έκθεση προβλέπει την ενσωμάτωση στοιχείων προσβασιμότητας, όπως ράμπες ΑμεΑ και οδηγοί όδευσης τυφλών, ενισχύοντας τη λειτουργικότητα και την κοινωνική συμπερίληψη των δημόσιων χώρων .

Η εκτέλεση των εργασιών θα εκτελέσει εξωτερικός συνεργάτης, με στόχο την ολοκλήρωση του έργου εντός ενός μηνός, ενώ την επίβλεψη θα έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας.

Η ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη αφορά μόνο την υπηρεσία επισκευής των δαπέδων. Τα οικοδομικά υλικά και οι πλάκες πεζοδρομίου που απαιτούνται θα παραδίδονται στον ανάδοχο από το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Τα απαιτούμενα υλικά έχουν προσμετρηθεί, έχουν αποθηκευτεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου Αίγινας από προηγούμενες προμήθειες υλικών, και επαρκούν για την εν θέματι επισκευή.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται στο ποσό των 20.088 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, και θα καλυφθεί από πόρους του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2026.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές υπολογίστηκαν μετά από έρευνα αγοράς και μετά από σύγκριση τιμών σε παρόμοιες εργασίες παροχής υπηρεσιών σε ανθρωποώρες, αναφέρει η έκθεση.

Προβλέπονται οι εξής εργασίες:

  • Αποξήλωση φθαρμένων επιστρώσεων και κρασπέδων
  • Απομάκρυνση προϊόντων εκσκαφής και μπάζων σε πιστοποιημένους χώρους
  • Καθαρισμός και προετοιμασία του υποστρώματος
  • Εξυγίανση εδάφους και διαμόρφωση κατάλληλων κλίσεων
  • Διάστρωση, συμπύκνωση και διαμόρφωση στρώσης άμμου ή/και σκυροδέματος
  • Ανύψωση ή επισκευή καπακιών φρεατίων, σχαρών υδάτων και αγωγών
  • Τοποθέτηση νέων κρασπέδων για οριοθέτηση πεζοδρομίου και οδοστρώματος, όπου απαιτείται
  • Επίστρωση επιφάνειας με πλάκες πεζοδρομίου, με ενσωμάτωση στοιχείων προσβασιμότητας και
    τοποθέτηση πλάκες οδηγού όδευσης τυφλών και ράμπες ΑμεΑ

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγία Ειρήνη για έργα στο δίκτυο ύδρευσης, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγία Ειρήνη Αίγινας για έργα στο δίκτυο ύδρευσης, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης προχωρά ο Δήμος Αίγινας, στο πλαίσιο της υλοποίησης σημαντικού έργου για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας κατά τη συνεδρίαση της 12ης Μαΐου 2026. Το θέμα αφορούσε την έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς και τη χορήγηση άδειας τομής και κατάληψης οδοστρώματος, με παράλληλη διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα της περιοχής .

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Επισκευή, επέκταση και αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αίγινας», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και κρίνεται απαραίτητο για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης του νησιού .

Η άδεια δόθηκε κατόπιν αιτήματος της αναδόχου εταιρείας STAR Τεχνική Εμπορική Α.Ε., με τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η οποία εισηγήθηκε θετικά για την υλοποίηση των εργασιών .

Σύμφωνα με την απόφαση, οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά και κατά τις πρωινές ώρες, από τις 07:00 έως τις 14:00, με την υποχρέωση τήρησης των ωρών κοινής ησυχίας . Παράλληλα, η Τεχνική Υπηρεσία θα ενημερώνεται τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα για κάθε επιμέρους κυκλοφοριακή ρύθμιση που θα εφαρμόζεται.

Ο Δήμος Αίγινας συμμετείχε στην 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα και στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας», στην Κέρκυρα.

Ο Δήμος Αίγινας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων και στη συνεδρίαση του Δικτύου «Ιωάννης Καποδίστριας» στην Κέρκυρα.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο υπεύθυνος του Δικτύου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Τσατήρης, παραβρέθηκαν στις επετειακές εκδηλώσεις για την 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα στις 21 Μαΐου 2026. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Οι φετινές εκδηλώσεις τελέστηκαν υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος παρέστη, προσδίδοντας ιδιαίτερη τιμή και συμβολισμό στον εορτασμό της ιστορικής επετείου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε, επίσης, η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας», στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Αίγινας, Ναυπλιέων και Αμμοχώστου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μετατροπής του Δικτύου σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), με στόχο την περαιτέρω θεσμική και οργανωτική ενίσχυσή του, καθώς και την προώθηση κοινών δράσεων στους τομείς της ιστορικής έρευνας, της παιδείας, του πολιτισμού και της αυτοδιοικητικής συνεργασίας.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανος Πενηντάρχου – Πουλημένος, ο Δήμαρχος Αίγινας Ιωάννης Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου.

Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Φώντας Αλαμάνος, συντονιστής του Δικτύου, ο πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας και ιδρυτής του Δικτύου Σωτήρης Μικάλεφ, καθώς και οι Αλίκη Κατσαρού και Βάσω Καββαδία.

Από τον Δήμο Ναυπλιέων συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας Άντζη Παναγιωτακοπούλου και η Σοφία Χρονοπούλου, ενώ από τον Δήμο Αμμοχώστου συμμετείχε η Δημοτική Γραμματέας Μαριλένα Μανώλη.

Φωτογραφία από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμμοχώστου.

Καθορίστηκαν οι Τομείς και οι Ειδικότητες του ΕΠΑΛ Αίγινας, για το σχολικό έτος 2026-2027.

Δημοσιεύθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Καθορισμός Τομέων και Ειδικοτήτων

Δημοσιεύθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Καθορισμός Τομέων και Ειδικοτήτων ανά Επαγγελματικό Λύκειο για το σχολικό έτος 2026-2027. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Ειδικότερα για την Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά και το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αίγινας ισχύουν τα ακόλουθα:

screenshot.18821.pngscreenshot.18820.png

Μια "μαγική" εκδήλωση στην Αγία Μαρίνα με τον Sankara, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οινόη. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19:30, με το κοινό να γεμίζει την πλατεία

Μια ξεχωριστή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαΐου 2026 στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας. Ήταν η εξ αναβολής εκδήλωση για την ημέρα της Μητέρας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οινόη, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Κοινότητας Μεσαγρού, διοργάνωσε μια μοναδική παράσταση με προσκεκλημένο τον γνωστό και αγαπημένο μάγο Sankara.

Μια "μαγική" βραδιά στην Αγία Μαρίνα με τον Sankara, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οινόη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19:30, με το κοινό να γεμίζει την πλατεία μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και ανεβασμένης διάθεσης, υπό τους ήχους επιλεγμένης μουσικής.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Λαζάρου καλωσόρισε θερμά τον κόσμο, εκφράζοντας τη μεγάλη της χαρά για τη διοργάνωση αυτής της πρωτότυπης δράσης:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό που γίνεται σήμερα... Έχουμε φέρει τον μάγο Sankara! Δεν θα μας εξαφανίσει, απλά θα μας δείξει πολλά πράγματα. Χαιρόμαστε που πάμε λίγο μπροστά και δεν έχουμε μονάχα τα τετριμμένα...»

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας και εκφράστηκαν

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας και εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες προς τους τοπικούς επαγγελματίες και χορηγούς που στηρίζουν σταθερά τις δράσεις του Συλλόγου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολύτιμη συνεισφορά του Αστυνομικού Σταθμού Μεσαγρού, της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, αλλά και στον Πρόεδρο της Κοινότητας, Μανώλη Λεούση, ο οποίος, αν και δεν κατάφερε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, έστειλε τους θερμούς χαιρετισμούς του σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση, που περιελάμβανε μπαζάρ με λουλούδια και χειροποίητα αντικείμενα

Η εκδήλωση, που περιελάμβανε μπαζάρ με λουλούδια και χειροποίητα αντικείμενα, συνεχίστηκε με άφθονο κέφι, χορό και τραγούδι, και βέβαια με τα εντυπωσιακά κόλπα του Sankara, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία και η δημιουργικότητα μπορούν να προσφέρουν όμορφες στιγμές στην τοπική κοινωνία και ειδικά στα παιδιά.

9Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ
Καλλιτεχνική διευθύντρια: Ντόρα Μπακοπούλου

8 - 30 Αυγούστου 2014

Αφιερωμένο στο πιάνο!
17 συναυλίες με 120  Έλληνες και ξένους διακεκριμένους ερμηνευτές, το 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας θα αποτελέσει ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό γεγονός

Το 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας διοργανώνεται από την Παρασκευή 8  έως το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014, με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ντόρας Μπακοπούλου και την ουσιαστική υποστήριξη του Συλλόγου των Φίλων του.   

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, διατηρεί και το 2014, αναλλοίωτο το στίγμα της προσφοράς και της υψηλής ποιότητας που το χαρακτηρίζει από την πρώτη  στιγμή. Υποστηρίζει τους έλληνες ερμηνευτές και ανοίγεται σε νέους φίλους εγκαινιάζοντας τη συνεργασία του με το Διεθνές Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ κι έχει καλλιτεχνικό διευθυντή τον Νίκο Χαλιάσα. Παράλληλα,  κρατά σε χαμηλό επίπεδο την τιμή των εισιτηρίων του για όλους και αποτελεί και πάλι έναν απολαυστικό καλοκαιρινό προορισμό για τους φίλους της μουσικής, στην Αίγινα, με τα πολλά και σημαντικά μνημεία, τη φυσική ομορφιά και την εγγύτητά της στην Αθήνα.

Παρουσιάζοντας το 9ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας η Ντόρα Μπακοπούλου σημειώνει  "Νομίζω πώς ήρθε η στιγμή να τιμήσω αυτό το ατίθασο μαύρο θηρίο, το πιάνο,  που έχει κάνει τόσο κόσμο να του αφοσιωθεί. Το μουσικό όργανο που έχει παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μου και μου έχει προσφέρει ένα μακρύ εσωτερικό ταξίδι από το οποίο έμαθα πολλά. Τιμούμε αυτό το γοητευτικό όργανο με πολλούς πιανίστες που εκτιμώ ιδιαιτέρως, διαφόρων ηλικιών και διαφόρων εθνοτήτων με κάποια έμφαση στους νέους πού είναι οι πιο πολλοί. Ο κάθε προσκεκλημένος πιανίστας έχει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει την τέχνη του, είτε παίζοντας σόλο, είτε συμπράττοντας με άλλους μουσικούς κατά τη δική του επιλογή. Επιπλέον, το φετινό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει, όπως πάντα, και βραδιές έντεχνου αλλά και έθνικ τραγουδιού"

Με αυτό το σκεπτικό το πρόγραμμα του 9ου  Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας αποτελείται από 17 ξεχωριστές μουσικές βραδιές στις οποίες συμμετέχουν 120  διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι ερμηνευτές (Δανία, Βέλγιο, Αρμενία, Αργεντινή, Ιταλία). Σε κάθε μία, σχεδόν, από αυτές τις βραδιές κυριαρχούν  μερικά από τα ωραιότερα έργα του διεθνούς κλασικού ρεπερτορίου για πιάνο. Περιλαμβάνει  συναυλίες με έργα μουσικής δωματίου, έργα για δύο πιάνα και βραδιές λυρικού τραγουδιού, έργα ερμηνευμένα από σολίστες, κουαρτέτα και λυρικούς τραγουδιστές.   
Επιπλέον,  περιλαμβάνει μία μεγάλη συναυλία με την αισθαντική φωνή της Δήμητρας Γαλάνη στην οποία θα παρουσιάσει «Αλλιώς» όλα τα τραγούδια της, αυτά που ήδη γνωρίζουμε και αυτά που αγαπάει η ίδια όπως και από το  νέο της δίσκο σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου. Μία βραδιά με Ελληνική παραδοσιακή και έθνικ μουσική και τραγούδια με τους Μίλτο Λογιάδη, Ευγενία Καρλαύτη (πιάνο), Χρήστο Ζερμπίνο (ακορντεόν), Σαβίνα Γιαννάτου (τραγούδι) όπως και μια βραδιά αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι με τους Τάση Χριστογιαννόπουλο στο τραγούδι και την Ντόρα Μπακοπούλου στο πιάνο.

Το 9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, που ανοίγει την αυλαία του με Συναυλία Μουσικής Δωματίου με τη Lily Maisky στο πιάνο  [Βέλγιο] και τον Hrachya Avanesyan στο βιολί [Αρμενία], φιλοξενεί μεταξύ άλλων και το κουαρτέτο κορυφαίων μουσικών της  Royal Danish Orchestra (Βασιλική Ορχήστρα της Δανίας), με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Lars Bjoernkjaer, concertmaster της Ορχήστρας, και ολοκληρώνεται  με τη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με μαέστρο τον Oliver Weder και σολίστ  τον διάσημο Ιταλό  Gabrielle Baldocci  στο Τέταρτο Κοντσέρτο για πιάνο του Μπετόβεν.

Μία μουσική πανδαισία περιμένει, λοιπόν, τους φιλόμουσους επισκέπτες και κατοίκους της Αίγινας, σε ένα Φεστιβάλ που απλώνεται από την Παραλία της Αύρας, έως την Αυλή του Ναού του Σωτήρος στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο και το Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση στην  Παχειά Ράχη.

9Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ
Καλλιτεχνική διευθύντρια: Ντόρα Μπακοπούλου
8 - 30 Αυγούστου 2014

Όλες οι συναυλίες αρχίζουν στις 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 12€,  (εκτός της Συναυλίας της Δ. Γαλάνη)
                                   5€, παιδιά  (εκτός της Συναυλίας της Δ. Γαλάνη)
                                   7€, νέοι έως 25 ετών, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας, ΑΜΕΑ  (εκτός                                     της Συναυλίας της Δ. Γαλάνη)
                        15€, ενιαία: Συναυλία  Δήμητρας Γαλάνη

Κάρτα Φεστιβάλ για 16 συναυλίες: 80€
Κάρτα Φεστιβάλ για 8 Συναυλίες: 60€
Κάρτα Φεστιβάλ για 4 Συναυλίες: 40€
(Οι κάρτες δεν ισχύουν για τη συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη)

Θέσεις περιορισμένες στη Συναυλία στο Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση στην Παχειά Ράχη

Προπώληση εισιτηρίων: από 15 Ιουλίου 2014
· Ticket Services  τηλ: 210 72 34 567, site: www.ticketservices.gr, e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
· Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24,  τηλ. 210 32 17 917
· Ζαχαροπλαστείο ΑΙΑΚΕΙΟΝ, παραλία Αίγινας

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   
site : www.aeginamusicfestival.gr


ΧΟΡΗΓΟΙ (μέχρι σήμερα)

Χρυσός Χορηγός: ΟΤΕ
Αργυρός Χορηγός: Ευδία
Χάλκινοι Χορηγοί: ΚΡΗΤΙΚΟΣ Super Market,   Φαρμακείον ΣΚΑΛΤΣΙΩΤΗ

Διακεκριμένοι Υποστηρικτές: Ιερά Μητρόπολις Ύδρας-Σπετσών-Αιγίνης,  Δήμος Αίγινας,  ΣΠΥΡΟΣ ΝΑΚΑΣ Μουσικός Οίκος,      Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού, ΑΙΑΚΕΙΟΝ Ζαχαροπλαστείον –Catering

Υποστηρικτές: Συστεγασμένα Φαρμακεία Αίγινας,  ΡΑΣΤΩΝΗ Boutique Hotel, ΗΛΙΑΧΤΙΝΑ,  OΙΝΩΝΗ Beauty & Accessories ,  COMPUTER PLANET,  Φούρνος H ΓΕΦΥΡΑ
 
Υποστηρικτές Προ-Φεστιβαλικής Συναυλίας: ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, Kayak Pure Magic

Προσφορά Υπηρεσιών:  Arte Atene,   Specs 'n' Arts,   Hotel ΑPOLLO,  Hotel DANAE, ΦΛΟΙΣΒΟΣ Ψαροταβέρνα,  ΛΕΟΥΣΗΣ Εισαγωγική Ξύλου,  Εργαστήρι Κεραμικής Τέχνης ΚΟΤΤΑΚΗ,  Εστιατόριο ΕΛΙΑ      

Ειδικός Χορηγός Προβολής: ΙΑΝΟΣ Αλυσίδα Πολιτισμού
Σημεία Ενημέρωσης στην Αίγινα: ΑΙΑΚΕΙΟΝ Ζαχαροπλαστείο, Κέντρο Τύπου, Αίθουσα Τέχνης EΓΙΝΑ-ΑΙΓΙΝΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (μέχρι σήμερα)

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αθήνα 9,84
E-go.gr,       Culturenow.gr,    Monopoli.gr,    Popaganda.gr,    In2life.gr
ΒΕΤΟΝ 7 ArtRadio,   TAR Μουσικό Διαδικτυακό Περιοδικό
Camera Stylo online.gr,    Artingrece.gr,  CultureWizz.gr
TV Aegina Portal.gr - www.aeginaportal.gr
Saronic Magazine
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ - www.neaepohi.gr
Aigina Light.gr the Bright Site of Aegina

O πλήρης κατάλογος των Χορηγών και των Χορηγών Επικοινωνίας θα ανακοινωθεί σύντομα

Με την υποστήριξη του
 Συλλόγου Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας

Οργάνωση παραγωγής



Γραφείο Τύπου: Χαρά Πετρούνια, 6972 710 991
*****


9ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ

Αναλυτικά το Πρόγραμμα

· Παρασκευή 8 Αύγουστου 2014 Παραλία Αύρας Συναυλία Μουσικής Δωματίου
Lily Maisky [(πιάνο) Βέλγιο], Hrachya Avanesyan [(βιολί) Βέλγιο]

· Σάββατο 9 Αυγούστου 2014
Παραλία Αύρας Συναυλία Μουσικής Δωματίου
The Royal Danish Orchestra Quartet-Κουαρτέτο της Βασιλικής Ορχήστρας της Δανίας (κουαρτέτο εγχόρδων),
Lars Bjørnkjaer, violin / βιολί εξάρχων της Ορχήστρας
Göran Rydström, violin
Sune Ranmo, viola Joel Laakso, cello κορυφαίος τσελίστας της Ορχήστρας
Αλεξία Μουζά – Αρένας (πιάνο)

· Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 Αυλή Ναού Σωτήρος, Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο Συναυλία με έργα για πιάνο, μουσικής δωματίου και τραγουδιού
Κατερίνα Βαζαίου (πιάνο),  Ντόριαν Ιντρίζι (βιολί), Έλενα Μαραγκού (μεσόφωνος), Απόστολος Παληός (πιάνο) Έργα: Μπετόβεν, Μότσαρτ, Ραχμάνινοφ, κ.α.

· Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014 Αυλή Ναού Σωτήρος, Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο Συναυλία Μουσικής Δωματίου και Μιούζικαλ
Βασίλης Αλεβίζος (πιάνο), Ναταλία Γεράκη (φλάουτο), Ευδοκία Μωυσίδου (υψίφωνος), Σταύρος Σαλαμπασόπουλος (τενόρος), Μάριος Καζάς (πιάνο)

· Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 Αυλή Ναού Σωτήρος, Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο
Συναυλία Μουσικής Δωματίου
Αλέξανδρος Σαρακενίδης (πιάνο), Μιχάλης Χόϊπελ (τσέλο),
Κουαρτέτο εγχόρδων «ΤΡΟΠΟΣ» [ Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Γεωργία Τσολάκη (βιολί), Γιάννης Αθανασόπουλος (βιόλα), Έλλη Φιλίππου (τσέλο)], Αλεξάνδρα Νομίδου (πιάνο) Έργα: Στραβίνσκι, Ραχμάνινοφ, Ρ. Στράους και Ντβόρζακ.

· Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014 Αυλή Ναού Σωτήρος, Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο
Συναυλία αφιερωμένη στον Γερμανικό Ρομαντισμό, με έργα για σόλο πιάνο και τραγούδι
Μαρία Ευστρατιάδη (πιάνο), Τζούλια Σουγλάκου (υψίφωνος), Αγγελική Καθαρίου (μεσόφωνος), Βαγγέλης Χατζησίμος (τενόρος), Στέφανος Νάσος (πιάνο)
Έργα: Σούμαν, Βάγκνερ και Μπραμς
· Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014 Παραλία Αύρας
Συναυλία Μουσικής Δωματίου
Karin Lechner [(πιάνο) Αργεντινή], Alexander Debrus [(τσέλο) Βέλγιο] Έργα: Σούμαν, Ρ. Στράους και Μπραμς

· Σάββατο 16 Αυγούστου 2014 Παραλία Αύρας Βραδιά Ελληνικής παραδοσιακής και Έθνικ Μουσικής Μίλτος Λογιάδης (πιάνο), Χρήστος Ζερμπίνος (ακορντεόν), Σαβίνα Γιαννάτου (τραγούδι), Ευγενία Καρλαύτη (πιάνο)

· Kυριακή 17 Αυγούστου 2014 Αυλή Ναού Σωτήρος, Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο Συναυλία με έργα για ένα - δύο πιάνα και μουσικής δωματίου Γιάννης Γιαννόπουλος (πιάνο), Έλενα Χούντα (πιάνο), Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), Μιχαήλ Σμιρνόφ (βιόλα) Έργα: Σοστακόβιτς, Γκέρσουιν, κ.α.

· Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014 Αυλή Ναού Σωτήρος, Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο Συναυλία με έργα για ένα - δύο πιάνα και τραγούδι
Duo Specchio [Βικτωρία Κιαζίμη (πιάνο), Τζένη Σουλκούκη (πιάνο)],  
Παύλος Σιφναίος (πιάνο), Ειρήνη Καράγιαννη (μεσόφωνος)
Έργα: Σαινς Σανς, Μιγιώ, Ραχμάνινοφ, Προκόφιεφ, κ.α.

· Τρίτη 19 Αυγούστου 2014 Αυλή Ναού Σωτήρος, Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο Συναυλία για σόλο πιάνο και τραγούδι
Κορνήλιος Μιχαηλίδης (πιάνο), Θεόδωρος Τζοβανάκης (πιάνο), Λένια Ζαφειροπούλου (σοπράνο)
Έργα: Μπετόβεν, Σοπέν, Λίστ, κ.α.

· Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση, Παχειά Ράχη (Θέσεις περιορισμένες) Συναυλία Μουσικής Δωματίου Κουαρτέτο εγχόρδων «ΚΟΡΩΝΙΣ»: Ιωάννα Γαϊτάνη (βιολί), Στέλλα Καρυτινού (βιολί), Κρυσταλία Γαϊτάνου (βιόλα) και Αστέριος Πούφτης (τσέλο)], Βαγγέλης Μπουντούνης (κιθάρα), Βαγγέλης Χριστοπουλος (όμποε)
Έργο¨Franz Schubert, "Death and Maiden" (Ο θάνατος και η κόρη)

· Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014 Αυλή Ναού Σωτήρος, Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο Βραδιά για ένα – δύο πιάνα και μουσική δωματίου Νίκος Κυριόσογλου (πιάνο), David Bogorad [(βιολί) Δανία], Τίτος Γουβέλης (πιάνο), Χαράλαμπος Αγγελόπουλος (πιάνο) Έργα: Ραχμάνινοφ, Φρανκ και Μπετόβεν – Λίστ

· Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014 Αυλή Ναού Σωτήρος, Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο Συναυλία με έργα για πιάνο, μουσικής δωματίου και τραγουδιού
Τζένια Μανουσάκη (πιάνο), Σέρτζιου Ναστάσα (βιολί), Χριστόφορος Μιρόσνικοφ (τσέλο), Άννη Τότσιου (πιάνο), Μαρίτα Παπαρίζου (μεσόφωνος) Έργα: Μπάχ, Λίστ, Σοστακόβιτς, Φρανκ, Σαινς Σανς, Μασνέ, Μπιζέ, κ.α.

· Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 Παραλία Αύρας
Συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη
«Αλλιώς»
Μία συναυλία με όλα τα τραγούδια της, αυτά που ήδη γνωρίζουμε και αυτά που αγαπάει η ίδια, όπως και από το  νέο της δίσκο σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου.
Συνοδεύουν: Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (τύμπανα),  Λάμπης Κουντουρόγιανης (ηλεκτρική κιθάρα),  Νίκος Μέρμηγκας  (λαούτο, μαντολίνο, λάφτα, κιθάρα), Σπύρος Μάνεσης (πιάνο),  Στέλιος Προβής (μπάσο).



· Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014 Παραλία Αύρας Συναυλία με έργα Μάνου Χατζιδάκι
Τάσσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος), Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο) έκτακτη συμμετοχή: Σαβίνα Γιαννάτου (τραγούδι)

· Σάββατο 30 Αυγούστου 2014 Παραλία Αύρας
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών Σολίστ: Gabrielle Baldocci [(πιάνο) Ιταλία] Διεύθυνση: Oliver Weder
Έργα: Μπετόβεν (εισαγωγή ¨Κοριολανός¨ έργο 62, κοντσέρτο για πιάνο αρ.4, έργο 58, Συμφωνία αρ.7, έργο 92)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.