Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγία Ειρήνη για έργα στο δίκτυο ύδρευσης, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγία Ειρήνη Αίγινας για έργα στο δίκτυο ύδρευσης, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης προχωρά ο Δήμος Αίγινας, στο πλαίσιο της υλοποίησης σημαντικού έργου για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας κατά τη συνεδρίαση της 12ης Μαΐου 2026. Το θέμα αφορούσε την έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς και τη χορήγηση άδειας τομής και κατάληψης οδοστρώματος, με παράλληλη διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα της περιοχής .

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Επισκευή, επέκταση και αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αίγινας», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και κρίνεται απαραίτητο για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης του νησιού .

Η άδεια δόθηκε κατόπιν αιτήματος της αναδόχου εταιρείας STAR Τεχνική Εμπορική Α.Ε., με τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η οποία εισηγήθηκε θετικά για την υλοποίηση των εργασιών .

Σύμφωνα με την απόφαση, οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά και κατά τις πρωινές ώρες, από τις 07:00 έως τις 14:00, με την υποχρέωση τήρησης των ωρών κοινής ησυχίας . Παράλληλα, η Τεχνική Υπηρεσία θα ενημερώνεται τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα για κάθε επιμέρους κυκλοφοριακή ρύθμιση που θα εφαρμόζεται.

Ο Δήμος Αίγινας συμμετείχε στην 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα και στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας», στην Κέρκυρα.

Ο Δήμος Αίγινας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων και στη συνεδρίαση του Δικτύου «Ιωάννης Καποδίστριας» στην Κέρκυρα.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο υπεύθυνος του Δικτύου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Τσατήρης, παραβρέθηκαν στις επετειακές εκδηλώσεις για την 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα στις 21 Μαΐου 2026. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Οι φετινές εκδηλώσεις τελέστηκαν υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος παρέστη, προσδίδοντας ιδιαίτερη τιμή και συμβολισμό στον εορτασμό της ιστορικής επετείου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε, επίσης, η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας», στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Αίγινας, Ναυπλιέων και Αμμοχώστου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μετατροπής του Δικτύου σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), με στόχο την περαιτέρω θεσμική και οργανωτική ενίσχυσή του, καθώς και την προώθηση κοινών δράσεων στους τομείς της ιστορικής έρευνας, της παιδείας, του πολιτισμού και της αυτοδιοικητικής συνεργασίας.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανος Πενηντάρχου – Πουλημένος, ο Δήμαρχος Αίγινας Ιωάννης Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου.

Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Φώντας Αλαμάνος, συντονιστής του Δικτύου, ο πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας και ιδρυτής του Δικτύου Σωτήρης Μικάλεφ, καθώς και οι Αλίκη Κατσαρού και Βάσω Καββαδία.

Από τον Δήμο Ναυπλιέων συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας Άντζη Παναγιωτακοπούλου και η Σοφία Χρονοπούλου, ενώ από τον Δήμο Αμμοχώστου συμμετείχε η Δημοτική Γραμματέας Μαριλένα Μανώλη.

Φωτογραφία από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμμοχώστου.

Καθορίστηκαν οι Τομείς και οι Ειδικότητες του ΕΠΑΛ Αίγινας, για το σχολικό έτος 2026-2027.

Δημοσιεύθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Καθορισμός Τομέων και Ειδικοτήτων

Δημοσιεύθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Καθορισμός Τομέων και Ειδικοτήτων ανά Επαγγελματικό Λύκειο για το σχολικό έτος 2026-2027. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Ειδικότερα για την Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά και το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αίγινας ισχύουν τα ακόλουθα:

screenshot.18821.pngscreenshot.18820.png

Μια "μαγική" εκδήλωση στην Αγία Μαρίνα με τον Sankara, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οινόη. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19:30, με το κοινό να γεμίζει την πλατεία

Μια ξεχωριστή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαΐου 2026 στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας. Ήταν η εξ αναβολής εκδήλωση για την ημέρα της Μητέρας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οινόη, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Κοινότητας Μεσαγρού, διοργάνωσε μια μοναδική παράσταση με προσκεκλημένο τον γνωστό και αγαπημένο μάγο Sankara.

Μια "μαγική" βραδιά στην Αγία Μαρίνα με τον Sankara, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οινόη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 19:30, με το κοινό να γεμίζει την πλατεία μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και ανεβασμένης διάθεσης, υπό τους ήχους επιλεγμένης μουσικής.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Λαζάρου καλωσόρισε θερμά τον κόσμο, εκφράζοντας τη μεγάλη της χαρά για τη διοργάνωση αυτής της πρωτότυπης δράσης:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό που γίνεται σήμερα... Έχουμε φέρει τον μάγο Sankara! Δεν θα μας εξαφανίσει, απλά θα μας δείξει πολλά πράγματα. Χαιρόμαστε που πάμε λίγο μπροστά και δεν έχουμε μονάχα τα τετριμμένα...»

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας και εκφράστηκαν

Παράλληλα, τόνισε τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας και εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες προς τους τοπικούς επαγγελματίες και χορηγούς που στηρίζουν σταθερά τις δράσεις του Συλλόγου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολύτιμη συνεισφορά του Αστυνομικού Σταθμού Μεσαγρού, της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών, αλλά και στον Πρόεδρο της Κοινότητας, Μανώλη Λεούση, ο οποίος, αν και δεν κατάφερε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, έστειλε τους θερμούς χαιρετισμούς του σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η εκδήλωση, που περιελάμβανε μπαζάρ με λουλούδια και χειροποίητα αντικείμενα

Η εκδήλωση, που περιελάμβανε μπαζάρ με λουλούδια και χειροποίητα αντικείμενα, συνεχίστηκε με άφθονο κέφι, χορό και τραγούδι, και βέβαια με τα εντυπωσιακά κόλπα του Sankara, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και αποδεικνύοντας ότι η συνεργασία και η δημιουργικότητα μπορούν να προσφέρουν όμορφες στιγμές στην τοπική κοινωνία και ειδικά στα παιδιά.

Επιμνημόσυνη δέηση για τα σφαγιασθέντα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.

Επιμνημόσυνη δέηση για σφαγιασθέντα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Αίγινας.

Επιμνημόσυνη δέηση για τα 353.000 αθώα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τελέστηκε την Κυριακή 24 Μαΐου 2026 στον Μητροπολιτικό ναό της Αίγινας, από τον εφημέριο του Ναού, πρωτοπρεσβύτερο, πατέρα Εμμανουήλ Γιαννούλη, μετά το τέλος τη Θείας Λειτουργίας.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού, π. Εμμανουήλ Γιαννούλης, απευθυνόμενος στους πιστούς, έκανε αναφορά στους εκατοντάδες χιλιάδες αδελφούς μας που σφαγιάστηκαν στον Πόντο. Ο π. Εμμανουήλ Γιαννούλης υπενθύμισε το βαρύ τίμημα που πλήρωσε ο ελληνισμός της περιοχής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους αρχιερείς, τους ιερείς, αλλά και τους προκρίτους των χωριών.

«353.000 γνωστά ονόματα, και ο Θεός ξέρει πόσοι άλλοι άγνωστοι», τόνισε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας το μέγεθος της θηριωδίας και τον ανείπωτο πόνο των ανθρώπων εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, μένοντας συχνά αφανείς στην επίσημη ιστορία.

Κλείνοντας, ο π. Εμμανουήλ υπογράμμισε το διαρκές και απαράγραπτο χρέος των νεότερων γενεών: να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων. «Έχουμε χρέος να τους θυμόμαστε και να τους μνημονεύουμε για να έχουν ανάπαυση οι ψυχές τους».

Η ιστορική μνήμη που παραμένει ζωντανή, αποτελεί θεμέλιο της εθνικής μας ταυτότητας.

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal.

Ομάδα Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Αίγινας. Ανοιχτή επιστολή σε γονείς και μαθητές.

Αγαπητοί μαθητές και γονείς,
Τη Δευτέρα απεργούμε γιατί αντιδρούμε στην εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι παρά την αντίδραση της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων. Απεργούμε και αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.
Ο σωστός όρος για αυτό που προωθείται από την κυβέρνηση δεν είναι αξιολόγηση, αλλά κατηγοριοποίηση. Αρχικά προβλέπεται η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς της, με δείκτες όπως η κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου και η εξεύρεση και σωστή κατανομή οικονομικών πόρων. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ψευδαίσθηση της συμμετοχής και των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση του σχολείου τους, καταγράφοντας ελλείψεις για τις οποίες είναι υπεύθυνο το Υπουργείο - πολύμηνες αργοπορημένες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, ελλιπής υποστήριξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες- ενώ παράλληλα ενοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί για την υποχρηματοδότηση των σχολείων.
Στη συνέχεια έρχεται η αξιολόγηση από στελέχη του Υπουργείου που επιβεβαιώνει τις ελλείψεις και τα πλεονεκτήματα του κάθε σχολείου και τα κατηγοριοποιεί. Τα καλά σχολεία (αυτά που έχουν πλήρη στελέχωση από την αρχή της χρονιάς, καινούριο και ευρύχωρο κτίριο, πολλούς και καινούριους υπολογιστές, προβολείς, φωτοτυπικά, γυμναστήρια, αύξηση των μαθητών, καλές εκδρομές, υψηλές επιδόσεις των μαθητών στις νέες εξετάσεις που προβλέπονται σε Δημοτικό και Γυμνάσιο) θα καταταγούν ψηλά στην κλίμακα. Τα υπόλοιπα χαμηλά. Αναπόφευκτα η πίεση θα περάσει στους μαθητές, που θα κληθούν να πάρουν μέρος σε μια σειρά από εξετάσεις «τύπου Πανελληνίων» στη ΣΤ Δημοτικού, στη Γ Γυμνασίου και στο Λύκειο μέσα από την Τράπεζα Θεμάτων. Αν οι επιδόσεις τους είναι χαμηλές θα αποτελούν τα βαρίδια που θα καθηλώνουν χαμηλά στην κατάταξη το σχολείο τους. Αντίστοιχα οι γονείς-πελάτες θα συμμετέχουν στην αξιολόγηση του σχολείου μέσω των χορηγιών, που είτε θα κάνουν οι ίδιοι, είτε θα τους ζητηθεί να βρουν.
Η «αξιολόγηση» - κατηγοριοποίηση, στην ουσία θα οδηγήσει σχολεία και εκπαιδευτικούς σε έναν ατέρμονο ανταγωνισμό για την προσέλκυση «καλών» μαθητών-πελατών και εύρεση επιπρόσθετων οικονομικών πόρων. Τα επόμενα χρόνια, οι «καλοί» μαθητές θα διαλέγουν τα «καλά» σχολεία, αλλά και αντίστοιχα τα «καλά» σχολεία θα δέχονται αυστηρά «καλούς» μαθητές, για να διατηρηθούν ψηλά στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση και να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν καλύτερα από το κράτος ή τον αντίστοιχο Δήμο. Τα «μέτρια» ή σχολεία μικρού μεγέθους (έχουμε και στην Αίγινα τέτοια) θα κλείσουν και οι μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες ή οι «μέτριοι» μαθητές θα δυσκολεύονται να εγγραφούν ή να παραμείνουν σε κάποιο σχολείο, αφού δεν θα είναι «επιθυμητοί».
Το πιο σημαντικό; Δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη, σε αυτήν την «αξιολόγηση» η κοινωνική και οικονομική κατάσταση των μαθητών. Να υπενθυμίσουμε ότι την περσινή χρονιά, στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω Webex, πολλοί μαθητές προσπαθούσαν να συμμετέχουν μέσα από την οθόνη του κινητού τους. Άλλοι μαθητές, πιο τυχεροί, διέθεταν δικό τους σύγχρονο υπολογιστή. Ποιος άραγε είχε καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας και καλύτερη πρόσβαση στην προσφερόμενη εκπαίδευση; Αυτό πως μπορεί να αποτυπωθεί και να μετρηθεί σε δείκτες;
Για ποιον λόγο πρέπει να είναι υπόλογοι οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους για όλα τα παραπάνω;
Οι επιδόσεις των μαθητών είναι το κύριο στοιχείο που καταγράφεται στους δείκτες του νόμου από τους οποίους χαρακτηριστικά απουσιάζει το ρήμα «διδάσκω»! Έτσι τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών κατακερματίζονται, αν δεν εξαφανίζονται πλήρως, και τη θέση του δημόσιου σχολείου παίρνει το φθηνό ανταγωνιστικό σχολείο της εξειδίκευσης, της κατάρτισης, των ατελείωτων εξεταστικών φραγμών. Η ομαλή κοινωνικοποίηση των μαθητών, η ανάπτυξη σεβασμού, τρόπων καλής συνεργασίας και συνύπαρξης, η επίτευξη στόχων, η δημιουργικότητα, στοιχεία που αφορούν την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, δεν αφορούν το Υπουργείο Παιδείας αλλά ούτε και την «αξιολόγηση», γιατί στόχος του νόμου δεν είναι η βελτίωση της Παιδείας και του εκπαιδευτικού έργου αλλά η μείωση του κόστους, μέσω της μείωσης του αριθμού των σχολείων, του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μαθητών.
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
Ο αγώνας κατά της κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων είναι αγώνας για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου. Παλεύουμε κάθε ημέρα για να γίνει καλύτερο, να δίνει ίσες ευκαιρίες μάθησης σε όλους τους μαθητές, να μην γίνει επιχείρηση με τους γονείς πελάτες και τα παιδιά προϊόντα.
Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε τους μαθητές και τους γονείς δίπλα μας! Μαζί μπορούμε και πρέπει να κερδίσουμε!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 (11:00)
Παλιά προβλήτα (απέναντι από την Εθνική Τράπεζα)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.