Ο Δήμος Αίγινας επαναφέρει τις υποδομές Seatrac σε Αύρα, Αγία Μαρίνα, Βαγία και Μαραθώνα για την καλοκαιρινή περίοδο. Η Τεχνική Έκθεση.

Ο Δήμος Αίγινας επαναφέρει τις υποδομές Seatrac σε Αύρα, Αγία Μαρίνα, Βαγία και Μαραθώνα για την καλοκαιρινή περίοδο.

Με αίτημα προς την Οικονομική Υπηρεσία, ξεκινά η διαδικασία εγκατάστασης των συσκευών Seatrack σε τέσσερις παραλίες του νησιού. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι υποδομές θα τοποθετηθούν στις παραλίες Αύρας, Αγίας Μαρίνας, Βαγίας και Μαραθώνα, δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν τη θάλασσα με αυτονομία και ασφάλεια. Πρόκειται για εξειδικευμένα συστήματα, τα οποία έχουν ήδη αποδείξει την αξία τους τα προηγούμενα χρόνια.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις είχαν αποκτηθεί το 2021 στο πλαίσιο της πράξης «Προσβάσιμη Αίγινα», που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Έκτοτε, επανατοποθετούνται κάθε καλοκαίρι, εξυπηρετώντας  πολίτες και επισκέπτες.

Το έργο, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 22.865 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), περιλαμβάνει την εγκατάσταση και απεγκατάσταση τεσσάρων συσκευών Seatrac, την τοποθέτηση αποδυτηρίων, ειδικών διαδρόμων πρόσβασης και σκίαστρων, καθώς και εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης φθαρμένων εξαρτημάτων. Παράλληλα, προβλέπεται η χρήση συστημάτων τηλεμετρίας για την παρακολούθηση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Η υλοποίηση θα ανατεθεί σε εξειδικευμένο ανάδοχο, ο οποίος θα έχει την ευθύνη για την ορθή λειτουργία, τους τακτικούς ελέγχους σύμφωνα με διεθνή πρότυπα και την άμεση αποκατάσταση τυχόν βλαβών εντός 48 ωρών.

Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης στο πεζοδρόμιο της Λ. Αλώνων. Τι περιλαμβάνει η Τεχνική Έκθεση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του πεζοδρομίου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλώνων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αποκατάσταση του πεζοδρομίου, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλώνων. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση και το Πρωτογενές Αίτημα της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι εργασίες αφορούν στην επισκευή του πεζοδρομίου επί της λεωφόρου Αλώνων, στη Δημοτική Κοινότητα Μεσαγρού. Στην Τεχνική Έκθεση η ανάγκη παρέμβασης χαρακτηρίζεται ως κατεπείγουσα, καθώς στο σημείο έχουν εντοπιστεί σοβαρές φθορές, όπως καθιζήσεις, σπασμένες πλάκες και ανασηκώσεις λόγω ριζών δέντρων, που δημιουργούν κινδύνους για την ασφαλή διέλευση των πεζών .

Το έργο αφορά συνολική επιφάνεια περίπου 550 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει εκτεταμένες εργασίες αποξήλωσης των φθαρμένων υλικών, καθαρισμού και προετοιμασίας του υποστρώματος, εξυγίανσης του εδάφους, καθώς και νέες επιστρώσεις με πλάκες πεζοδρομίου. Παράλληλα, η Τεχνική Έκθεση προβλέπει την ενσωμάτωση στοιχείων προσβασιμότητας, όπως ράμπες ΑμεΑ και οδηγοί όδευσης τυφλών, ενισχύοντας τη λειτουργικότητα και την κοινωνική συμπερίληψη των δημόσιων χώρων .

Η εκτέλεση των εργασιών θα εκτελέσει εξωτερικός συνεργάτης, με στόχο την ολοκλήρωση του έργου εντός ενός μηνός, ενώ την επίβλεψη θα έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας.

Η ανάθεση σε εξωτερικό συνεργάτη αφορά μόνο την υπηρεσία επισκευής των δαπέδων. Τα οικοδομικά υλικά και οι πλάκες πεζοδρομίου που απαιτούνται θα παραδίδονται στον ανάδοχο από το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Τα απαιτούμενα υλικά έχουν προσμετρηθεί, έχουν αποθηκευτεί στις εγκαταστάσεις του Δήμου Αίγινας από προηγούμενες προμήθειες υλικών, και επαρκούν για την εν θέματι επισκευή.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται στο ποσό των 20.088 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, και θα καλυφθεί από πόρους του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2026.

Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές υπολογίστηκαν μετά από έρευνα αγοράς και μετά από σύγκριση τιμών σε παρόμοιες εργασίες παροχής υπηρεσιών σε ανθρωποώρες, αναφέρει η έκθεση.

Προβλέπονται οι εξής εργασίες:

  • Αποξήλωση φθαρμένων επιστρώσεων και κρασπέδων
  • Απομάκρυνση προϊόντων εκσκαφής και μπάζων σε πιστοποιημένους χώρους
  • Καθαρισμός και προετοιμασία του υποστρώματος
  • Εξυγίανση εδάφους και διαμόρφωση κατάλληλων κλίσεων
  • Διάστρωση, συμπύκνωση και διαμόρφωση στρώσης άμμου ή/και σκυροδέματος
  • Ανύψωση ή επισκευή καπακιών φρεατίων, σχαρών υδάτων και αγωγών
  • Τοποθέτηση νέων κρασπέδων για οριοθέτηση πεζοδρομίου και οδοστρώματος, όπου απαιτείται
  • Επίστρωση επιφάνειας με πλάκες πεζοδρομίου, με ενσωμάτωση στοιχείων προσβασιμότητας και
    τοποθέτηση πλάκες οδηγού όδευσης τυφλών και ράμπες ΑμεΑ

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγία Ειρήνη για έργα στο δίκτυο ύδρευσης, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αγία Ειρήνη Αίγινας για έργα στο δίκτυο ύδρευσης, αποφάσισε η Δημοτική Επιτροπή.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης προχωρά ο Δήμος Αίγινας, στο πλαίσιο της υλοποίησης σημαντικού έργου για τη βελτίωση του δικτύου ύδρευσης.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τη Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας κατά τη συνεδρίαση της 12ης Μαΐου 2026. Το θέμα αφορούσε την έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς και τη χορήγηση άδειας τομής και κατάληψης οδοστρώματος, με παράλληλη διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήματα της περιοχής .

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο έργο «Επισκευή, επέκταση και αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Αίγινας», το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και κρίνεται απαραίτητο για την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης του νησιού .

Η άδεια δόθηκε κατόπιν αιτήματος της αναδόχου εταιρείας STAR Τεχνική Εμπορική Α.Ε., με τη σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η οποία εισηγήθηκε θετικά για την υλοποίηση των εργασιών .

Σύμφωνα με την απόφαση, οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά και κατά τις πρωινές ώρες, από τις 07:00 έως τις 14:00, με την υποχρέωση τήρησης των ωρών κοινής ησυχίας . Παράλληλα, η Τεχνική Υπηρεσία θα ενημερώνεται τουλάχιστον μία εβδομάδα νωρίτερα για κάθε επιμέρους κυκλοφοριακή ρύθμιση που θα εφαρμόζεται.

Ο Δήμος Αίγινας συμμετείχε στην 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα και στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας», στην Κέρκυρα.

Ο Δήμος Αίγινας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων και στη συνεδρίαση του Δικτύου «Ιωάννης Καποδίστριας» στην Κέρκυρα.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και ο υπεύθυνος του Δικτύου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Τσατήρης, παραβρέθηκαν στις επετειακές εκδηλώσεις για την 162η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα στις 21 Μαΐου 2026. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Οι φετινές εκδηλώσεις τελέστηκαν υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος παρέστη, προσδίδοντας ιδιαίτερη τιμή και συμβολισμό στον εορτασμό της ιστορικής επετείου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε, επίσης, η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας», στο οποίο συμμετέχουν οι Δήμοι Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Αίγινας, Ναυπλιέων και Αμμοχώστου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες μετατροπής του Δικτύου σε Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), με στόχο την περαιτέρω θεσμική και οργανωτική ενίσχυσή του, καθώς και την προώθηση κοινών δράσεων στους τομείς της ιστορικής έρευνας, της παιδείας, του πολιτισμού και της αυτοδιοικητικής συνεργασίας.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανος Πενηντάρχου – Πουλημένος, ο Δήμαρχος Αίγινας Ιωάννης Ζορμπάς, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ορφανός και ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου.

Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Φώντας Αλαμάνος, συντονιστής του Δικτύου, ο πρώην Δήμαρχος Κέρκυρας και ιδρυτής του Δικτύου Σωτήρης Μικάλεφ, καθώς και οι Αλίκη Κατσαρού και Βάσω Καββαδία.

Από τον Δήμο Ναυπλιέων συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας Άντζη Παναγιωτακοπούλου και η Σοφία Χρονοπούλου, ενώ από τον Δήμο Αμμοχώστου συμμετείχε η Δημοτική Γραμματέας Μαριλένα Μανώλη.

Φωτογραφία από το Δελτίο Τύπου του Δήμου Αμμοχώστου.

Καθορίστηκαν οι Τομείς και οι Ειδικότητες του ΕΠΑΛ Αίγινας, για το σχολικό έτος 2026-2027.

Δημοσιεύθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Καθορισμός Τομέων και Ειδικοτήτων

Δημοσιεύθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Καθορισμός Τομέων και Ειδικοτήτων ανά Επαγγελματικό Λύκειο για το σχολικό έτος 2026-2027. 

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Ειδικότερα για την Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά και το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑΛ Αίγινας ισχύουν τα ακόλουθα:

screenshot.18821.pngscreenshot.18820.png

16ο  Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας
4 ως 23 Αυγούστου 2022 στις 21:00
Καλλιτεχνική Διευθύντρια:  Ντόρα Μπακοπούλου


Πρόγραμμα


Πέμπτη 4 Αυγούστου - Αυλή Ναού του Σωτήρος

“Παραμένουμε ρομαντικοί”

Ντόρα Μπακοπούλου πιάνο
Νίκος Μάνδυλας βιολί
Κρυσταλλία Γαϊτάνου βιόλα
Christophor Miroshnikov τσέλο

J.S.BACH: Sarabande για solo τσέλο
MASSENET: Meditation για βιολί και πιάνο
SCHUBERT: Du bist die ruh για βιόλα και πιάνο
BRAHMS: Lied για βιολοντσέλο και πιάνο
SCHUMANN: Intermezzo από το “Καρναβάλι της Βιέννης”
 και Reverie από τις “Παιδικές στιγμές”


SCHUMANN: Piano Quartet 3ο μέρος
BRAHMS: Piano Quartet op.25 2ο και 3ο μέρος


Η συναυλία είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Ειρήνης Βουρλούμη


Σάββατο 6 Αυγούστου –  Θέατρο Ι. Μολφέση (Παχειά Ράχη)

“Τραγούδια της παλιάς Αθήνας”

Δαυίδ Ναχμίας πιάνο - επιμέλεια
Χριστίνα Σαμαρά και Ρένα Στρούλιου τραγούδι

Ένα ταξίδι σ’ έναν αλλιώτικο ελληνικό γαλαξία όπου οι άνθρωποι τραγουδούσαν μέσα από την ψυχή τους για τον έρωτα και την αγάπη, για τους καημούς και τις πίκρες, για τη νιότη και τα χρόνια που δεν γυρίζουν πίσω.


Δευτέρα 8 Aυγούστου – Αυλή Ναού του Σωτήρος
“Γιερεβάν – Βρυξέλλες - Αθήνα”

Sevak Avanesyan βιολοντσέλο
Hrachya Avanesyan βιολί
Mikhail Smirnov βιόλα
Μαρίνα Ηλιάδου  βιολί
Έλενα Χούντα πιάνο

RACHMANINOFF: Trio élégiaque Νο.1 σε Σολ ελάσσονα για βιολί, τσέλο και πιάνο
HANDEL: Passacaglia για βιολί και τσέλο
VIEUXTEMPS: Rondino op.32 No.2, για βιολί και πιάνο
BRAHMS: Scherzo from FAE Sonata για βιόλα και πιάνο
DVOŘÁK: Piano Quintet op. 81 σε Λα μείζονα


Πέμπτη 11 Αυγούστου – Παραλία Αύρας

“Ο Θεοδωράκης και οι ποιητές – Με τα φτερά του Αρχαγγέλου”

Θεοδώρα Μπάκα τραγούδι
Κώστας Βασιλιάγκος τραγούδι

“Επτάηχον”:
Νίκος Γκίνος κλαρινέτο
Σπύρος Αρκούδης φλούγκελχορν
Γεωργία Τσολάκη βιολί
Γιάννης Αθανασόπουλος βιόλα
Χριστίνα Κολοβού τσέλο
Διονύσης Μαλλούχος πιάνο
Βαγγέλης Ζωγράφος κοντραμπάσο/ενορχηστρώσεις

Αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.


Τετάρτη 17 Αυγούστου – Αυλή Ναού του Σωτήρος

“Οι πιανίστες”
Ντόρα Μπακοπουλου- Philip Pilkington
MOZART: Σονάτα σε Ρε μείζονα για πιάνο για 4 χέρια

Δημήτρης Παπακυριαζής
LISZT: Ουγγρικές Ραψωδίες αρ. 2 και αρ. 6

Αφροδίτη Kogevina
RAMEAU: Les Cyclopes
LISZT: Saint Francois de Paule “Marchant sur les flots”
LISZT: Fanatsia quasi sonata “Apres une lecture du Dante”

Νικόλας Παππάς
BACH Toccata nr.3
LISZT Mephisto Waltz
SCRIABIN Sonata nr.4

Παρασκευή 19 Αυγούστου - Αυλή Ναού του Σωτήρος

“Μία φωνή κι ένα πιάνο – ένα σύμπαν”
Μαίρη Έλεν Νέζη μέτζο σοπράνο
Δημήτρης Γιάκας πιάνο

LISZT: O Lieb, so Lang du Lieben kannst  
Die Lorelei   
Oh! Quand je dors!
Enfant si j'étais roi  
Es muss ein Wunderbares sein  

BRAHMS: Die Mainacht   
Von ewiger Liebe
Vergebliches Ständchen

FAURE: Chanson d'amour
Nell  
Fleur jetée

BERLIOZ: Les nuits d'été
Villanelle
Le spectre de la rose
Sur les lagunes
Absence  
L' île inconnue

Δεν πραγματοποιείται η συναυλία Σάββατο 13 Αυγούστου - Παραλία Αύρας “Pop, Rock & Jazz κάτω από τα αστέρια, με δυο πιάνα”


Κυριακή 21 Αυγούστου - Αυλή Ναού του Σωτήρος

“Junior σύνολα”
Δύο παιδικές-νεανικές ορχήστρες συναντιούνται στην πιο γλυκιά συναυλία.

Junior orchestra του “ΜΟΥΣΑ” (Μουσικού Συλλόγου Αίγινας)
Διευθύνει η Ελένη Αθανασοπούλου
Καθηγητής της τάξεως βιολιού:  Παπανικολάου Λευτέρης.
Καθηγητής της τάξεως βιολοντσέλου:  Γιοβάνος Ιωάννης

PURCELL: Abdelazer Suite 2ο και 3ο μέρος

Νεανική Μαθητική Ορχήστρα
Καλογεροπούλειου  Ωδείου/Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού Κορίνθου
Ενορχήστρωση-διεύθυνση-διδασκαλία: Παναγιώτης Θεοδοσίου

PURCELL Rondeau
J.STRAUSS Fledermaus Waltz
MANCINI Pink Panther theme
P. THEODOSSIOU Barcarole
SATIE Gymnopédie n.1
P.THEODOSSIOU Tranquility
D. SCHOSTAKOVICH Waltz n.2
HOLST Jupiter
 
Είσοδος ελεύθερη


Δευτέρα 22 Αυγούστου - Αυλή Ναού του Σωτήρος
“Η Γερμανία σε μία παλιά aίγλη”


Μαρία Ηλιάνα Κατσούρα τραγούδι
Πόπη Μαλαπάνη πιάνο
Γεώργιος Μάνδυλας βιολί
Βασίλης Σούκας βιολί
Ηλίας Σδούκος βιόλα
Αστέριος Πούφτης τσέλο

BEETHOVEN: WoO 32 Ντουέτο σε μι ύφεση για βιόλα και τσέλο “Υποχρεωτικά με δύο ζευγάρια γυαλιά”
SCHUBERT: d 471 Τρίο εγχόρδων (βιολί, βιόλα, τσέλο) σε Σι ύφεση μείζονα
MAHLER: “Urlicht” για φωνή και πιάνο από τον κύκλο “Des Knaben Wunderhorn”
BEETHOVEN: WoO 152 no5 “On the Massacre of Glencoe”για φωνή, πιάνο, βιολί και τσέλο
MAHLER: Κουαρτέτο σε Λα ελάσσονα για πιάνο, βιολί, βιόλα, τσέλο
WAGNER: “Wesendonck Lieder” για φωνή, πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων.
1. Der Engel
2. Stehe Still
3. Im Treibhaus
4. Schmerzen
5. Träume
STRAUSS: “Zueignung” (Αφιέρωση) op10/1 για φωνή, πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων


Τρίτη 23 Αυγούστου – Αυλή Ναού του Σωτήρος Ακυρώνεται η αποψινή συναυλία του Spiral Jazz Trio λόγω άστατου καιρού
(μεταφέρεται από το Σάββατο 20.8.2022)

Jazz “Spiral” Trio

Σπύρος Μάνεσης πιάνο
Αρίωνας Γυφτάκης κοντραμπάσο
Αναστάσης Γούλιαρης τύμπανα


Μία jazz μουσική βραδιά με τίτλο “Broken Blue”

Προπώληση εισιτηρίων: Αιάκειον Ζαχαροπλαστείο.

Εισιτήρια: 10€, 5€ μειωμένο (παιδιά & νέοι έως 18 ετών, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας, ΑΜΕΑ) Η συναυλία “Νεανικά σύνολα” στις 21 Αυγούστου έχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.