Η παρουσίαση της εφαρμογής «Η Περιφέρεια Φροντίζει – Next» από την κ. Έρρικα Πρεζεράκου. Στόχος η ενίσχυση της επικοινωνίας και η βελτίωση της σχολικής ζωής.

Η παρουσίαση της εφαρμογής «Η Περιφέρεια Φροντίζει – Next» από την κ. Έρρικα Πρεζεράκου.

Το Σάββατο 16 Μαΐου 2026 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας η παρουσίαση της νέας ψηφιακής εφαρμογής της Περιφέρειας Αττικής «Η Περιφέρεια Φροντίζει – Next», που στοχεύει στην υποστήριξη της καθημερινότητας παιδιών μικρής ηλικίας, γονέων και εκπαιδευτικών. 

Η παρουσίαση έγινε από την Εντεταλμένη Σύμβουλο Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής, κ. Έρρικα Πρεζεράκου, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Βασίλη Ζαμπέλη, της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Όλγας Πετρίτη, του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Μαρίνου και της προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας κ. Ανθή Γελαδάκη.

Η παρουσίαση της εφαρμογής «Η Περιφέρεια Φροντίζει – Next» από την κ. Έρρικα Πρεζεράκου.

Η κ. Πρεζεράκου δήλωσε στο Aegina Portal

"Έχουμε έρθει από την Περιφέρεια Αττικής για να παρουσιάσουμε ένα εξαιρετικό εργαλείο που βοηθάει γονείς, βρεφικούς εκπαιδευτικούς σταθμούς και πρωτοβάθμιας, πρώτης και δεύτερης δημοτικού, με τους γονείς, μέσα από μία πολύ ευέλικτη εφαρμογή. Λέγεται "Η Περιφέρεια Φροντίζει - Next" και έχει σαν πρόθεση, μέσα από πάρα πολλές υπηρεσίες που έχει μέσα, να μπορεί πάρα πολύ εύκολα ο εκπαιδευτικός να δίνει πληροφορίες στο γονέα καθημερινά για το τι συμβαίνει στην καθημερινότητα του παιδιού του".

Η ψηφιακή πλατφόρμα και mobile εφαρμογή NEXT διατίθεται δωρεάν σε όλους τους δημόσιους βρεφικούς και νηπιακούς σταθμούς, καθώς και στις τάξεις Α’ και Β’ Δημοτικού. Η δράση αφορά παιδιά ηλικίας έως 7 ετών. Στόχος της είναι η ενίσχυση της καθημερινής επικοινωνίας και η καλύτερη οργάνωση της σχολικής ζωής.

Μέσα από τη χρήση της εφαρμογής επιδιώκεται:

  • η βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών
  • η διευκόλυνση της επικοινωνίας μεταξύ γονέων, δασκάλων και νηπιαγωγών
  • η άμεση ενημέρωση για τη σχολική ημέρα και τα μαθήματα
  • καθώς και η υπενθύμιση σχολικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων

 

Επιτυχής η διήμερη δράση για την πρόληψη της άνοιας. Μεγάλη η ανταπόκριση των κατοίκων της Αίγινας.

Επιτυχής η δράση για την πρόληψη της άνοιας. Μεγάλη η ανταπόκριση των κατοίκων της Αίγινας.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και πολύ ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία, ολοκληρώθηκε το διήμερο δράσεων ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου για την άνοια και τη νόσο Alzheimer στην Αίγινα.

Η πρωτοβουλία, η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Αίγινας, το Νοσοκομείο Αιγίνης «Ο Άγιος Διονύσιος» και την Κινητή Μονάδα της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες κατοίκους του νησιού να εξεταστούν και να ενημερωθούν για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

Κατά τη δεύτερη ημέρα διεξαγωγής των τεστ μνήμης στο Νοσοκομείο «Ο Άγιος Διονύσιος», η Αντιδήμαρχος, κ. Όλγα Πετρίτη, μιλώντας στο Aegina Portal, υπογράμμισε τη σημασία της πρόληψης, αλλά και την τεράστια ανάγκη των πολιτών για παρόμοιες υπηρεσίες υγείας.

Η αντιδήμαρχος κ. Όλγα Πετρίτη δήλωσε στο Aegina Portal

Η αντιδήμαρχος κ. Όλγα Πετρίτη δήλωσε στο Aegina Portal

«Βρισκόμαστε στο Νοσοκομείο Αιγίνης "Ο Άγιος Διονύσιος", όπου σήμερα είναι η δεύτερη μέρα διεξαγωγής των τεστ μνήμης. Πενήντα και πλέον συμπολίτες μας θα εξεταστούν για τεστ μνήμης, για μία πρόωρη διάγνωση της νόσου Alzheimer. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα τεστ, δυστυχώς δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όλους όσους μας κάλεσαν. Δεσμευόμαστε όμως ότι η δράση θα επαναληφθεί σε μερικούς μήνες, γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μεγάλη ανησυχία για αυτή τη νόσο, που αν διαγνωστεί γρήγορα, υπάρχουν, αν όχι ίαση, υπάρχουν τρόποι να την επιβραδύνουμε.»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η κ. Ειρήνη Βαμβακάρη, Υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας Alzheimer, η οποία εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τη δημοτική αρχή και τόνισε τον στόχο της μονάδας να βρίσκεται δίπλα στους νησιώτες.

Η Κοινωνική Λειτουργό κ. Ειρήνη Βαμβακάρη, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κινητής Μονάδας, δήλωσε:

«Είναι η δεύτερη μέρα, όπως ανέφερε η κυρία Πετρίτη, που είμαστε κοντά σας. Ευχαριστούμε θερμά, πρώτα απ' όλα, τον Δήμο για αυτό το κάλεσμα. Είμαστε χαρούμενοι γιατί μπορούμε να φτάσουμε και σε εσάς. Είναι πολύ σημαντικό για τους δικούς σας πολίτες να έχουν αυτή την εξέταση, τα τεστ μνήμης, καθώς επίσης όμως και το κομμάτι των ομιλιών που έγινε χθες για να μάθουμε δυο πράγματα για την πρόληψη. Γιατί σίγουρα δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε τη νόσο της άνοιας και το Alzheimer, μπορούμε όμως να προλάβουμε και να καταστείλουμε κάποια πράγματα.»

Κλείνοντας, η κ. Βαμβακάρη αναφέρθηκε στο ευρύτερο έργο της Κινητής Μονάδας, η οποία εδρεύει στον Πειραιά αλλά καλύπτει ολόκληρο τον Αργοσαρωνικό, με στόχο την παροχή υπηρεσιών ακόμα και κατ' οίκον. Εξέφρασε μάλιστα τη φιλοδοξία της ομάδας να επιστρέψει σύντομα στο νησί για να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερους πολίτες.

Η θερμή υποδοχή της δράσης στην Αίγινα, κατέδειξε την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση γύρω από τα θέματα της ψυχικής και νοητικής υγείας.

Σχετική ειδησεογραφία

Διήμερη δράση για την πρόληψη της άνοιας στην Αίγινα με ενημερωτικές ομιλίες και τεστ μνήμης.  16 Μάι 2026

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σχολικό Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 στην Αίγινα. Τον Ιούνιο έρχεται το Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παραλίας στην Αγία Μαρίνα.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σχολικό Τουρνουά Μπάσκετ 3Χ3 στην Αίγινα. Τον Ιούνιο έρχεται το Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παραλίας στην Αγία Μαρίνα.

Επιτυχημένα και μέσα σε ένα εξαιρετικό κλίμα γεμάτο ενέργεια και μουσική, πραγματοποιήθηκε το διήμερο σχολικό τουρνουά καλαθοσφαίρισης "3×3 Schools powered by ΔΕΗ" στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας στις 13 και 14 Μαΐου 2026.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Η αθλητική διοργάνωση, η οποία έχει γίνει πλέον θεσμός για το νησί, συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Αίγινας και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Στο φετινό τουρνουά έδωσαν δυναμικό «παρών» μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο, το Γυμνάσιο Κυψέλης, καθώς και από το σύνολο των Δημοτικών Σχολείων της Αίγινας. Ξεχωριστή στιγμή για τους νεαρούς αθλητές ήταν η παρουσία του σπουδαίου παλαιμάχου καλαθοσφαιριστή του Πανελληνίου και του Πανιωνίου, κ. Γιαννόπουλου, ο οποίος τίμησε τη διοργάνωση αναλαμβάνοντας χρέη διαιτητή στους αγώνες.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, κ. Βασίλης Ζαμπέλης, σε δηλώσεις του στο Aegina Portal εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το επίπεδο της συνεργασίας με την ΕΟΚ, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην πολύτιμη συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας:

"Έγινε το 3on3 μπάσκετ με τη σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και του Δήμου Αίγινας. Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την Ομοσπονδία. Είχαμε κάνει και το 3on3 που είναι εξωτερικού χώρου πέρσι, πιο μεγάλο γεγονός. Τώρα κάναμε το 3on3 Δημοτικών και Γυμνασίων. Από τα Γυμνάσια συμμετείχανε το 1ο Γυμνάσιο και το Γυμνάσιο Κυψέλης, και από τα Δημοτικά όλα τα Δημοτικά του νησιού.

Είχαμε πολύ καλό κλίμα, μουσική. Είχε έρθει ο μεγάλος μπασκετμπολίστας, πολύ καλός, ο Γιαννόπουλος, παλιός αθλητής του Πανελληνίου και του Πανιωνίου, όπου ήταν διαιτητής αγώνων.

Ευχαριστούμε τα σχολεία, τους διευθυντές, τους δασκάλους, τους γυμναστές για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε φέτος. Να θυμίσουμε ότι εκτός από τα Δημοτικά που κάναμε –ό,τι κάναμε και τις προηγούμενες χρονιές– φέτος ξεκινήσαμε σκάκι και πινγκ πονγκ με τα Γυμνάσια, που πήγαν εξαιρετικά. Οι γυμνάστριες/γυμναστές στο σχολείο είχανε όρεξη. Μας "τραβήξανε" να πάμε να κάνουμε πράγματα, κι εμείς ανταποκριθήκαμε και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι' αυτό.

Ελπίζω του χρόνου, έχουμε σαν στόχο από την αρχή της σχολικής χρονιάς, να ξεκινήσουμε με τα Λύκεια. Δεν προλάβαμε φέτος γιατί πέρασε ο καιρός και αρχίζαν οι εξετάσεις, αλλά το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα φτιάξουμε και εκδηλώσεις αθλητικές για τα Λύκεια".

Παράλληλα, ο κ. Ζαμπέλης έκανε έναν σύντομο απολογισμό της χρονιάς, αναφέροντας ότι φέτος, πέρα από το μπάσκετ, εισήχθησαν με μεγάλη επιτυχία στα Γυμνάσια και οι δραστηριότητες του σκακιού και της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ). Για την επόμενη σχολική χρονιά, βασικός στόχος της δημοτικής αρχής είναι η επέκταση των αθλητικών αυτών δράσεων και στα Λύκεια του νησιού, ξεκινώντας ήδη από τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, καθώς οι φετινές εξετάσεις δεν επέτρεψαν την ενσωμάτωσή τους.

Ραντεβού στην άμμο για το κλείσιμο της σεζόν
Η αθλητική δράση για την Αίγινα δεν σταματά εδώ. Όπως ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος, η αυλαία της φετινής σεζόν θα πέσει θεαματικά στις 14 Ιουνίου 2026 με τη διοργάνωση του Τουρνουά Ποδοσφαίρου Παραλίας (Beach Soccer) στην Αγία Μαρίνα.

Μετά την περσινή επιτυχία της πρώτης διοργάνωσης, ο Δήμος Αίγινας, σε συνεργασία με τα τοπικά ποδοσφαιρικά σωματεία και τον επαγγελματικό κόσμο της Αγίας Μαρίνας, υπόσχεται ένα ακόμη μοναδικό αθλητικό γεγονός που θα προσελκύσει μικρούς και μεγάλους.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατέθεσαν οι βουλευτές Πόπη Τσαπανίδου και Γιώργος Ψυχογιός, για την πυροπροστασία σε Αίγινα και Αγκίστρι.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατέθεσαν οι βουλευτές Πόπη Τσαπανίδου και Γιώργος Ψυχογιός, για την πυροπροστασία σε Αίγινα και Αγκίστρι.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου και Γιώργος Ψυχογιός, στο πλαίσιο των αυξημένων αναγκών πυροπροστασίας σε Αίγινα και Αγκίστρι, θέτοντας ζητήματα που αφορούν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της περιοχής, ενόψει και της αντιπυρικής περιόδου.

Από το Ενημερωτικό Δελτίο, στο Aegina Portal Talk Radio

Αθήνα, 15Μαΐου 2026

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Θέμα: «Υποστελέχωση και ανάγκη ενίσχυσης της πυροπροστασίας σε Αίγινα και Αγκίστρι.»

Οι μεγάλες πυρκαγιές των τελευταίων ετών ανέδειξαν με δραματικό τρόπο τα προβλήματα πρόληψης και επιχειρησιακής ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού, καθώς και τις σοβαρές συνέπειες που μπορεί να έχει η ανεπαρκής στελέχωση των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στην Αίγινα και το Αγκίστρι, δύο νησιά με αυξημένες ανάγκες πυροπροστασίας λόγω της σημαντικής δασικής κάλυψης, της μορφολογίας τους και της έντονης εποχικής αύξησης του πληθυσμού εξαιτίας του τουρισμού και της παραθεριστικής κατοικίας.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας, που έχει και την ευθύνη κάλυψης του Αγκιστρίου, λειτουργεί με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και μέσων. Σύμφωνα με δημόσιες τοποθετήσεις εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, μέρος του προσωπικού που ανήκει οργανικά στο Κλιμάκιο έχει αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες, γεγονός που δυσχεραίνει την πλήρη κάλυψη των βαρδιών και περιορίζει την επιχειρησιακή του δυνατότητα, ιδιαίτερα κατά την αντιπυρική περίοδο.

Η κατάσταση αυτή δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για την επάρκεια της πρόληψης, της επιτήρησης και της άμεσης επέμβασης σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλου έκτακτου συμβάντος, ιδίως σε περιοχές με αυξημένο περιβαλλοντικό κίνδυνο και μεγάλη επισκεψιμότητα.

Επισημαίνουμε ότι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, του φυσικού περιβάλλοντος και των υποδομών των δύο νησιών απαιτεί επαρκή στελέχωση και ουσιαστική επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Ποια είναι η προβλεπόμενη οργανική δύναμη και ποιος ο πραγματικός αριθμός υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας;
Πόσοι πυροσβέστες που ανήκουν οργανικά στο Κλιμάκιο έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα επιστροφής τους;
Ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει το Υπουργείο για την ενίσχυση του Κλιμακίου με προσωπικό και επιχειρησιακά μέσα;
Υπάρχει σχεδιασμός για αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας σε πλήρη Πυροσβεστική Υπηρεσία;
Προβλέπεται μόνιμη επιχειρησιακή ενίσχυση της πυροσβεστικής κάλυψης στο Αγκίστρι;
Οι ερωτώντες/ώσες βουλευτές

Τσαπανίδου Παρθένα (Πόπη)

Ψυχογιός Γεώργιος

Φωτογραφία από το αρχείο του Aegina Portal

Αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας, στην εκμίσθωση σε ιδιώτη από την Περιφέρεια, μέρους του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου - Φυλακές. Τι αναφέρει το ψήφισμα.

Αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας στην εκμίσθωση σε ιδιώτη από την Περιφέρεια,  μέρους του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου - Φυλακές. Τι αναφέρει το ψήφισμα.

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου 2026, το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας εξέτασε την υπ’ αριθμ. 634/2026 απόφαση της Περιφέρειας Αττικής που σχετίζεται με το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο και περιλαμβάνει προτεινόμενη χρήση για μέρος του κτηρίου και τη διαδικασία εκμίσθωσής του σε μισθωτή ιδιώτη. Την εισήγηση έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Λογοθέτης Εμμανουήλ. Τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, η «Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Καποδιστριακής κληρονομιάς της Αίγινας» και πολίτες.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας κατά την κατεπείγουσα συνεδρίαση που διεξήχθη την 15η Μαΐου 2026 έλαβε την υπ’ αριθμ. 82/2025 απόφαση με την οποία ενέκρινε κατά πλειοψηφία την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας, λαμβάνοντας υπόψη:

  • Την ιδιαίτερη ιστορική, κοινωνική και συμβολική σημασία του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου – Φυλακών Αίγινας, ως τόπου άρρηκτα συνδεδεμένου με τη νεότερη ιστορία της Ελλάδας και τη συλλογική μνήμη των κατοίκων του νησιού.
  • Το γεγονός ότι το κτίριο αποτελεί ένα μοναδικό ιστορικό μνημείο που συμπυκνώνει διαδοχικές και καθοριστικές περιόδους της νεότερης ελληνικής ιστορίας και ότι η πολυεπίπεδη ιστορική διαδρομή καθιστά το μνημείο αναντικατάστατο φορέα συλλογικής μνήμης και ιστορικής συνείδησης για την Αίγινα και για ολόκληρη τη χώρα.
  • Την ανάγκη εκπόνησης ενός ολιστικού σχεδίου για την ανάδειξη του μνημείου και των αρχιτεκτονικών χαρακτηριστικών του.
    Ζητούν από την Πολιτεία:
    1. Τη συνολική αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη του μνημείου, με σκοπό τη δημιουργία δημόσιου ιστορικού και πολιτιστικού χώρου αφιερωμένου στην ιστορία του ίδιου του κτιρίου, της Αίγινας και της νεότερης Ελλάδας.
    2. Εκφράζουν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση / εκμίσθωση μέρους του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου – Φυλακών Αίγινας από την Περιφέρεια Αττικής σε ιδιώτη για τη δημιουργία «Μουσείου Φιστικιού» χωρίς να έχει προηγηθεί ένας συνολικός σχεδιασμός για τις προτεινόμενες χρήσεις του κτηρίου ή να έχει ενημερωθεί η κοινή γνώμη και οι αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αίγινας.
    3. Απορρίπτουν κάθε σχεδιασμό κατακερματισμού του ιστορικού συγκροτήματος σε επιμέρους και ασύνδετες χρήσεις, υποστηρίζοντας την ενιαία αξιοποίηση και ανάδειξή του αποκλειστικά με βάση τον ιστορικό, κοινωνικό και πολιτιστικό του χαρακτήρα.
    4. Την υλοποίηση της δέσμευσης του Υπουργείου Πολιτισμού για στέγαση της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας στο χώρο του εμβληματικού κτιρίου, όπου ιδρύθηκε και στεγάστηκε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

    Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.   Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Ακριβές αντίγραφο
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Φίλιππος Γ. Τζίτζης

Featured
IMG_6215.jpg

Γράφει ο Σταύρος Ρωπαΐτης.
Για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος των Κ-16 των κοριτσιών της ΕΣΠΕΔΑ, ο Σαρωνικός επικράτησε με 3-0 σετ του Α.Ο. Αιγάλεω, την Κυριακή το μεσημέρι.

Από το Podcasting Feed του ένθετου Offside στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Η αναμέτρηση διεξήχθη στο κλειστό του ΕΠΑΛ, με τις μικρές του νησιού να πραγματοποιούν μια εξαιρετική εμφάνιση κόντρα σε μια ιστορική ομάδα που εμφάνισε όμως αρκετές αδυναμίες. Ο Σαρωνικός ήταν απολαυστικός καθ'όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με τις νεαρές βολεϊμπολίστριες της Σβέτλας Βασίλεβα να προσφέρουν ουσία αλλά και θέαμα στους φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΕΠΑΛ.

IMG_6209.jpg

Ο αγώνας έγινε κάτω από μια ζεστή αλλά και θερμή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων, με τις αθλήτριες τόσο του Σαρωνικού όσο και του Αιγάλεω να το απολαμβάνουν και να παρουσιάζουν στο τάραφλεξ έναν ωραίο αγώνα βόλεϊ με πάθος και με αρκετές καλές στιγμές αγωνιστικά. Για τις περισσότερες αθλήτριες, αυτοί οι αγώνες στο πρωτάθλημα των Κ-16 είναι στην ουσία η αρχή στην καριέρα τους και επίσημα, στο όμορφο άθλημα της πετοσφαίρισης.

Το σίγουρο είναι ότι μικρές αθλήτριες το απολαμβάνουν, πράγμα το οποίο είναι κέρδος για το ίδιο το άθλημα. Στα αγωνιστικά τώρα, οι μπλε της Αίγινας μπήκαν εντυπωσιακά στο τάραφλεξ του ΕΠΑΛ, δείχνοντας από την αρχή τις διαθέσεις τους. Με όπλο την απόλυτη συγκέντρωση και το πιεστικό σέρβις τα κορίτσια του νησιού πήραν από την αρχή σημαντικό προβάδισμα, δείχνοντας ότι θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Ο Σαρωνικός παρουσιάστηκε κυριαρχικός στον αγώνα, με την ομάδα από τα δυτικά προάστια να μη μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό.

Οι γηπεδούχοι έτσι έφτασαν στο άνετο 25-13, παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό βόλεϊ. Με όπλο πλέον και την ψυχολογία, τα κορίτσια της Σβέτλας Βασίλεβα ήταν επιβλητικά και στο 2ο σετ με αποτέλεσμα να φτάσουν με σχετική ευκολία στο 25-9 και στο 2-0. Ο Σαρωνικός προηγήθηκε γρήγορα με 5-0, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στην συνέχεια  σε 6-5, με το συγκεκριμένο σετ να δείχνει περισσότερο αμφίρροπο από το 1ο αφού η ομάδα του Αιγάλεω βελτίωσε αισθητά την απόδοσή της. Ένα επιθετικό όμως κρεσέντο των γηπεδούχων, αποκατέστησε την τάξη στο αγώνα με την ομάδα της Αίγινας να πραγματοποιεί ένα σερί 13-0 και να φέρνει και πάλι την ηρεμία στις τάξεις των νησιωτών.

Σχεδόν άριστη υποδοχή, απόλυτη συγκέντρωση στην άμυνα αλλά και αποτελεσματικά τελειώματα, συνέδεσαν το σκηνικό της εξαιρετικής εικόνας των νησιωτών και στο 2ο σετ. Το 3ο σετ ήταν διαδικαστικό καθώς οι μικρές του Σαρωνικού έδειξαν την ίδια διάθεση, παίρνοντας από την αρχή μεγάλο προβάδισμα το οποίο κράτησαν με άνεση ως το τέλος.

Ο τελευταίος πόντος του παιχνιδιού σημειώθηκε με την Ζωή Κλαρκ στο σερβίς, με τις αθλήτριες του Αιγάλεω να υποκύπτουν σε λανθασμένη υποδοχή, την Νεκταρία Λιότσου να βγάζει την άμυνα, με την πασαδόρο του Σαρωνικού Δέσποινα Κοντράρου να υψώνει στην Μαρία Δεδεγκίκα η οποία με ψηλοκρεμαστό τελείωμα να βρίσκει το αντίπαλο τερέν και να δίνει τέλος στην αναμέτρηση. Όπως είναι φυσιολογικό, μετά τον τελευταίο πόντο του αγώνα, σύσσωμη η αποστολή του Σαρωνικού βρέθηκε εντός αγωνιστικού χώρου με τα κορίτσια της Σβέτλας Βασίλεβα να πανηγυρίζουν και να γνωρίζουν την αποθέωση για την μεγάλη νίκη η οποία ήρθε με εντυπωσιακή εμφάνιση.

Μια φάση που αξίζει να αναφερθεί και που θα μείνει βαθιά χαραγμένη σε όλους όσους βρέθηκαν στο ΕΠΑΛ σημειώθηκε κατά την διάρκεια του 3ου σετ. Συγκεκριμένα μετά από ένα απίστευτο ράλι των δύο ομάδων, με την μπάλα να μένει για αρκετή ώρα στα χέρια των αθλητριών, υπήρξε η γενική εντύπωση όλων όσων παρευρέθηκαν στο ΕΠΑΛ (αθλητές και κόσμος) ότι υπήρξε λάθος των φιλοξενούμεων και πόντος για την ομάδα του Σαρωνικού.

Μάλιστα, οι πέντε από τις έξι βολεϊμπολίστριες της νησιώτικης ομάδας βρέθηκαν να πανηγυρίζουν τον υποτιθέμενο πόντο, με την πασαδόρο όμως του Σαρωνικού Δέσποινα Κοντράρου η οποία κατευθύνθηκε τελευταία στον τόπο των πανηγυρισμών, να βλέπει ξαφνικά την μπάλα μπροστά της και με ένα απίστευτο πέρασμα στο αντίπαλο τερέν να χαρίζει ουσιαστικά τον πόντο στην ομάδα της. Μια απίστευτα σπάνια στιγμή που δεν βλέπουμε συχνά σε αγώνες, ανάγκασε μέχρι και το διαιτητικό δίδυμο να χειροκροτήσει τόσο για τις συνεχείς προσπάθειες των δύο ομάδων στην συγκεκριμένη φάση (η μπάλα έμεινε για αρκετή ώρα στον αέρα) όσο βέβαια και την ασυνήθιστη  στιγμή με τον ανέλπιστο πόντο από την νεαρή πασαδόρο του Σαρωνικού.

Η συγκεκριμένη φάση "ξεσήκωσε" τους φιλάθλους και των δύο ομάδων που βρέθηκαν στο κλειστό του ΕΠΑΛ, χαρίζοντας απλόχερα το ζεστό τους χειροκρότημα για την όμορφη αυτή  εικόνα που προσέφεραν οι βολεϊμπολίστριες των δύο αντίπαλων ομάδων. Αυτά συνέβησαν σε γενικές γραμμές στο παιχνίδι της 2η αγωνιστικής με τον Σαρωνικό να πραγματοποιεί μια άκρως πειστική εμφάνιση. Στα αξιοσημείωτα τέλος του παιχνιδιού, το επίσημο ντεμπούτο της Μαρίας-Παναγιώτας Λαμπαδαρίου με την φανέλα του Σαρωνικού.

Η 14χρονη κεντρικός η οποία προέρχεται από την ακαδημία του συλλόγου πέρασε στη θέση της Κωνσταντίνας Μαργέλλου, παίρνοντας έτσι το "βάπτισμα του πυρός".

Διαιτητές του αγώνα ήταν η Θεοδώρα Κάσση και ο Παύλος Γασπαρινάτος.

Την επόμενη αγωνιστική ο Σαρωνικός αντιμετωπίζει τον Ευριπίδη στην Σαλαμίνα. 

Τα σετ 25-13, 25-9, 25-13. 

Α.Ο.Α. Σαρωνικός (Βασίλεβα): Γιάνι, Κοντράρου, Κλαρκ, Βρατσίστα, Λιότσου (λ), Δεδεγκίκα, Στρατηγού (λ), Γκαρή, Λαμπαδαρίου, Μαργέλλου, Σακελλίου. 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.