Η "Νεράιδα" στο λιμάνι της Αίγινας. Ο κ. Κώστας Γαβρόγλου μιλά στο Aegina Portal για το πρώτο πλωτό μουσείο της χώρας μας.

Και μόνο το άκουσμα του ονόματός της στάθηκε ικανό για να δώσει πνοή στις αναμνήσεις μίας ολόκληρης γενιάς! Η "Νεράιδα", το πρώτο, το τυχερό πλοίο του Γιάννη Λάτση, ελλιμενίστηκε το πρωί της Πέμπτης στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, λιμάνι που αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό του πρώτου του ταξιδιού του στον Αργοσαρωνικό ύστερα από 40 περίπου χρόνια. Το πλοίο πιο όμορφο και πιο εντυπωσιακό από ποτέ, προσέδεσε στην προβλήτα των ιπταμένων, όπου και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή. Η "Νεράιδα" μετά από απόφαση της οικογένειας Λάτση και ύστερα από εργασίες που διήρκεσαν τρία χρόνια μετασκευάστηκε σε πλωτό μουσείο, το πρώτο πλωτό μουσείο της χώρας μας.

Ήδη από το πρωί της Πέμπτης μαθητές των σχολείων της Αίγινας επισκέφθηκαν το πλοίο και τους ειδικά διαμορφωμένους μουσειακούς χώρους του. Το απόγευμα στελέχη του Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση υποδέχθηκαν τις αρχές του νησιού και τους εκπροσώπους των Τοπικών Μέσων Ενημέρωσης. Την παρουσίαση των στόχων του Πλωτού Μουσείου Νεράιδα (αυτό είναι και το όνομα του νομικού προσώπου στο οποίο ανήκει το πλοίο) έκανε ο πανεπιστημιακός κύριος Κώστας Γαβρόγλου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ιωάννη Λάτση. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης. Ακολούθησαν σύντομες προβολές ταινιών για τη ζωή του Γιάννη Λάτση, την ιστορία της Νεράιδας,  τις εργασίες μετασκευής της και ξενάγηση στους χώρους του πλοίου που λειτουργούν ως μουσείο, μία ξενάγηση η οποία ολοκληρώθηκε στα εξωτερικά καταστρώματα αφήνοντας ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις. Τα εκθέματα του μουσείου αφορούν στην παρουσίαση της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Γιάννη Λάτση και της Νεράιδας, χωρίς να αποτελούν μία στενή βιογραφική αναφορά. Αυτά οριοθετούνται από σημαντικές χρονικές περιόδους της ζωής του, αλλά και της ιστορίας του τόπου.

Ο κύριος Γαβρόγλου μιλώντας στο Aegina Portal είπε ότι η παρουσία της Νεράιδας στον Αργοσαρωνικό θα αναβαθμιστεί με δραστηριότητες σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, την επιχειρηματική ιστορία, τη ναυτοσύνη και άλλα.

Μετά το τέλος της απογευματινής παρουσίασης ξεκίνησε η είσοδος του κοινού η οποία διήρκεσε μέχρι τις δέκα το βράδυ. Να σημειώσουμε ότι η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι ώρες και οι μέρες που το κοινό μπορεί να επισκεφθεί το πλοίο Νεράιδα είναι:
Παρασκευή 18:00 - 22:00
Σάββατο 9:30 - 14:30 και 18:00 - 22:00
Κυριακή 10:30 - 15:00
Οι επισκέπτες του πλοίου θα πρέπει να φορούν ίσια παπούτσια και να ακολουθούν τις οδηγίες επιβίβασης του πληρώματος. Η φωτογράφιση στους εσωτερικούς χώρους απαγορεύεται.


Περισσότερα στοιχεία για την ιστορία του πλοίου και φωτογραφικό υλικό από τους εσωτερικούς χώρους θα δημοσιευθούν σε επόμενο άρθρο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png