Ετοιμάζοντας Λαζαράκια στο κατηχητικό του Μαραθώνα.

Η παράδοση με τα ψωμιά που μοιάζουν με το Λάζαρο, αναβιώνει τα τελευταία χρόνια στο νησί, αν και στην πραγματικότητα οι παλιές νοικοκυρές δεν σταμάτησαν ποτέ να ετοιμάζουν αυτά τα ψωμάκια με το ανθρώπινο σχήμα. Τα παιδιά πάντα έδειχναν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτό το έθιμο και ειδικά για την παρασκευή αυτών των ψωμιών.

Σήμερα το μεσημέρι, τα παιδιά του κατηχητικού του Μαραθώνα, στον ενοριακό ναό της Αγίας Βαρβάρας, αφιέρωσαν το χρόνο τους προκειμένου να μάθουν περισσότερα για αυτό το έθιμο. Η κυρία Ανθή Τζίτζη εξήγησε στα παιδιά , βήμα - βήμα τη διαδικασία της παρασκευής, αλλά και τους συμβολισμούς που τη συνοδεύουν.

Ο πρωτοπρεσβύτερος, πατέρας Εμμανουήλ Πουλάκης και o υπεύθυνος του κατηχητικού Κωνσταντίνος Μπαρμπέρης μίλησαν για την θρησκευτική παράδοση, ενώ στο τέλος τα παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου: "Λαζαρέ μου, Λαζαρέ μου, φίλε και αγαπητέ μου, πες μας Λάζαρε τι είδες, εις τον Άδη που επήγες".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png