Ξεκίνησε το πρόγραμμα ERASMUS+ στο Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης.


Ξεκίνησε σήμερα το πρωί το πρόγραμμα ERASMUS+ στην Αίγινα, με την άφιξη των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Πρόκειται για 13 Ευρωπαίους εκπαιδευτικούς, που στα πλαίσια του προγράμματος Εrasmus+, θα παραμείνουν στο νησί μέχρι την Παρασκευή. Να σημειώσουμε ότι είναι η τρίτη χρονιά συνεργασίας με σχολεία από την Ιρλανδία, την Τουρκία, την Τσεχία, την Ισπανία, την Εσθονία και το συντονιστικό σχολείο της Ολλανδίας.

Κατά την διάρκεια της εβδομάδας θα παρουσιαστούν στα σχολεία της Αίγινας προγράμματα που επιμελήθηκαν οι εκπαιδευτικοί μας, η επισκέπτρια υγείας κυρία Αγάπη Κυρίτση, η κυρία Κατερίνα Λιάπη εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και η θεατρολόγος του σχολείου της Κυψέλης κυρίας Φαίη Σβάνα. Η τοπική ομάδα Πελίτι Αίγινας σε συνεργασία με τους μαθητές του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς θα φυτέψουν στο σχολείο σπόρους και θα δημιουργήσουν τον δικό τους σχολικό κήπο.

Τον σκοπό και τις δράσεις του προγράμματος ERASMUS+ παρουσίασε η διευθύντρια του σχολείου κυρία Ανθούλα Ντάφη μιλώντας στο Aegina Portal, επίσης για μία από τις δράσεις του προγράμματος μίλησε η κυρία Αγάπη Κυρίτση, επισκέπτρια υγείας του Κέντρου Υγείας Αίγινας. Το πρόγραμμα αναλυτικά μπορείτε να το δείτε εδώ.