Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την προστασία της ποσειδωνίας. Ήταν πάγιο αίτημα των σωματείων επαγγελματιών αλιέων της Αίγινας.


Ένα από τα πάγια αιτήματα των εκπροσώπων των  φορέων για την αλιεία στην Αίγινα, ήταν ο έλεγχος της θαλάσσιας περιοχής της ποσειδωνίας από την παράνομη αλιεία και συνολικά η προστασία της. Οι εκπρόσωποι των σωματείων επαγγελματιών αλιέων είχαν θέσει ψηλά το συγκεκριμένο ζήτημα, τόσο στην πρόσφατη συζήτηση με τον υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη στην Αίγινα τον Δεκέμβριο, όσο και παλαιότερα σε επίσκεψή τους στο υπουργείο τον Φεβρουάριο του 2018 στον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, όπως και τον Ιούνιο του 2017 σε συζήτηση που είχε οργανώσει η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας με θέμα "Οικονομική και Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Αίγινας", όπου παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτές εντεταλμένοι σύμβουλοι κτλ καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων του νησιού και βέβαια στην μεγάλη  εκδήλωση για την αλιεία τον Δεκέμβριο του 2017.

Άλλωστε το πόσο σημαντική είναι η προστασία της θαλάσσιας περιοχής της ποσειδωνίας, είχε αναδειχθεί και από την σχετική εκπομπή στο ραδιόφωνο του Aegina Portal με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Επαγγελματιών Αλιέων "Ο Σωτήρας".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο Aegina Portal.




Λίγες ημέρες πριν υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, η Υπουργική Απόφαση, με θέμα: Καθορισμός θαλασσίων περιοχών, με βλάστηση ιδίως από Ποσειδωνία (Posidonia oceanica), στις οποίες απαγορεύεται η αλιεία με συγκεκριμένα εργαλεία, πέραν αυτών όπου έχουν καθοριστεί με την αριθμ. 167378/4-6-2007 Απόφαση ΥΠΑΑΤ (241 Δ΄).
Με την εν λόγω απόφαση, επικαιροποιούνται οι θαλάσσιες περιοχές που καλύπτονται από λιβάδια Ποσειδωνίας και ενισχύεται η προστασία τους. Τα λιβάδια Ποσειδωνίας αποτελούν τον τόπο αναπαραγωγής πολλών θαλάσσιων ειδών ενώ διαδραματίζουν πρωτεύοντα οικολογικό ρόλο.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε σχετικά: "Υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας, ενώ παράλληλα εργαζόμαστε συστηματικά για την ανασύσταση του κλάδου της αλιείας και την ανάκαμψη των ιχθυοαποθεμάτων. Με σταθερά βήματα υλοποιούμε το όραμά μας για την αλιεία προς την κατεύθυνση της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης τόσο των ιχθυοαποθεμάτων, όσο και του επαγγέλματος των Ελλήνων αλιέων".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png