Δημοσιεύθηκε η απόφαση για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στην παραλία της Αίγινας.


Δημοσιεύθηκε σήμερα η απόφαση για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων στην παραλία της Αίγινας. Πρόκειται για την κανονιστική πράξη από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4 Μαρτίου 2020: "Έγκριση κανονισμού παραχώρησης χρήσης κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Αίγινας για το παραλιακό μέτωπο". Το δημοτικό συμβούλιο είχε εγκρίνει τότε τον κανονισμό με 19 θετικούς ψήφους, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Παναγιώτης ψήφισε "παρών".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε συζητηθεί στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής στις 4 Φεβρουαρίου 2020 και την επόμενη είχε δημοσιευθεί η απόφαση, ενώ στις 14 Φεβρουαρίου 2020 είχε περάσει από συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.

Μπορείτε να δείτε το έγγραφο της απόφασης εδώ.

Σύμφωνα με το έγγραφο σκοπός της Κανονιστικής Πράξης είναι η καθιέρωση ενός πλαισίου γενικών κανόνων που θα διέπει την παραχώρηση και χρήση τμημάτων των κοινόχρηστων χώρων του παραλιακού μετώπου για ανάπτυξη χρήσεων αναψυχής και λοιπών εμπορικών χρήσεων.
Το καθοριζόμενο πλαίσιο γενικών κανόνων αποβλέπει στην αξιοποίηση της θετικής συμβολής που μπορεί να έχει ανάπτυξη δραστηριοτήτων αναψυχής και εμπορίου στη ζωντάνια, ασφάλεια, ελκυστικότητα και στην οικονομία των κοινόχρηστων χώρων του Λιμένα, εφόσον όμως παράλληλα διασφαλίζονται:
  • Ο βασικός προορισμός των κοινόχρηστων χώρων και η ανεμπόδιστη χρήση τους από όλους τους πολίτες.
  • Η προστασία των δομικών παραδοσιακών στοιχείων, της φύτευσης και του εξοπλισμού των κοινόχρηστων χώρων.
  • Η αναβάθμιση της αισθητικής των κοινόχρηστων χώρων.
  • Η προστασία της κατοικίας και της ποικιλίας όλων των κατά περίπτωση επιτρεπόμενων χρήσεων, κυρίως στα ισόγεια καταστήματα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png