Συνέντευξη Τύπου με συντελεστές της παραγωγής της Ελληνοβρετανικής ταινίας "The Journey" στην Αίγινα.

Μέσα σε πολύ φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου με τους συντελεστές της παραγωγής για την  Ελληνοβρετανική ταινία "The Journey", μέρος της οποίας γυρίζεται στην Αίγινας. Ποιό συγκεκριμένα: Το νησί της Αίγινας  επέλεξε η ταινία ‘The Journey’ για τα γυρίσματα της ταινίας της. Η ταινία θα ολοκληρώσει τα γυρίσματα της τον Οκτώβριο, κινηματογραφώντας στην Αίγινα και την Κέα. Αυτή τη στιγμή ο Σκηνοθέτης Lance Nielsen, το συνεργείο και μερικοί εκ των ηθοποιών παρευρίσκονται στην Αίγινα για τα γυρίσματα του promotion- teaser της ταινίας. Στόχος τους να ολοκληρώσουν επιτυχώς το teaser ώστε να καταφέρουν να συλλέξουν τα χρήματα που χρειάζονται για την ολοκλήρωση της.

Το θέμα της ταινίας  είναι ο ανθρώπινος πόνος, η απώλεια, αλλά και η λύτρωση των συναισθημάτων, που προσφέρει η Ελλάδα και  τα τοπία της. Με όχημα την αγάπη  του για την Ελλάδα, ο σκηνοθέτης Lance Nielsen επιδιώκει να αποκαταστήσει την εικόνα της χώρας, που έχει πληγεί ιδιαίτερα στην περίοδο της κρίσης. Διαβάστε περισσότερα...

H ταινία αποτελεί το πρώτο εγχείρημα της εταιρίας ‘5 plus ONE’ που εδρεύει στο Λονδίνο καθώς επίσης πτυχιακή και ερευνητική εργασία δύο φοιτητριών του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Την προσπάθεια τους στηρίζει επίσημα το Υπουργείο Τουρισμού το οποίο θέτει την ταινία υπό την Αιγίδα του.

 Η ταινία ξεκίνησε να σχηματοποιείται  στο μυαλό του σκηνοθέτη πριν από μερικά χρόνια όταν επισκέφτηκε  την χώρα μας, μετά από τον πρόσφατο χαμό ενός κοντινού του ανθρώπου.  Ωστόσο άρχισε να υλοποιείται όταν γνώρισε τις πέντε Ελληνίδες παραγωγούς σε σεμινάριο του Chris Jones (Guerilla Filmmaking Masteclasses) στο Λονδίνο.

Η περιγραφή της ιστορίας της ταινίας τότε κίνησε την περιέργεια των πέντε Ελληνίδων παραγωγών τόσο για το θέμα της ιστορίας και όσο και για το πάθος με το οποίο την αφηγούταν ο σκηνοθέτης. Κατάλαβαν ότι για τον Lance η Ελλάδα, στο σύντομο χρονικό διάστημα που τον φιλοξένησε, έγινε δεύτερη πατρίδα του.

Ξεκίνησαν λοιπόν, σαν ομάδα  πια, να αναζητούν τους τρόπους που  θα μπορούσαν να πραγματώσουν το σενάριο.  Δίχως χρήματα στον προϋπολογισμό  της ταινίας, προσπάθησαν να κάνουν το ανέφικτο εφικτό. Να κινηματογραφήσουν  την ταινία ‘The Journey’ στην Ελλάδα, σε μία χώρα που βασανίζεται με την οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση που βιώνει. Στάθηκαν λοιπόν τυχεροί καθώς στην προσπάθεια τους βρήκαν σύμμαχους Ελληνικές εταιρίες που εν μέσω κρίσης εμπιστεύτηκαν το όραμα της ομάδας και στηρίζουν την προσπάθεια τους.

Έτσι τοπικές επιχειρήσεις όπως ξενοδοχειακές μονάδες της  Κέας (Blue Studios) και της Αίγινας (Kavos Bay Hotel) και εταιρίες άλλες μεγαλύτερες και άλλες μικρότερες, έγιναν πυλώνας στο οικοδόμημα που η ομάδα έφτιαχνε για την ολοκλήρωση της ταινίας.

Για περισσότερες πληροφορίες  για τη ταινία μπορείτε να επισκεφτείτε το www.greecethemovie.com και την σελίδα της ταινίας στο facebook “Greece The Movie”.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png