Εντυπωσιάστηκαν από το κτήριο οι υπάλληλοι των υπηρεσιών, που επισκέφθηκαν σήμερα τον κλειστό παιδικό σταθμό στον Κοντό.


Εντυπωσιασμένοι από το κτήριο και από τις δυνατότητες που προσφέρει, δηλώσαν οι υπάλληλοι των κρατικών υπηρεσιών, μέλη κλιμακίου, που επισκέφθηκε σήμερα τον Κοντό προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τις αδειοδοτήσεις που θα οδηγήσει στη λειτουργία του σταθμού. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι ο παιδικός σταθμός εάν λειτουργούσε θα ήταν πρότυπος. Τον σταθμό επισκέφθηκαν ο κύριος Αντωνιάδης Λεωνίδας, προϊστάμενος του τμήματος έκδοσης αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά, που προσφέρει διοικητική υποστήριξη στο δήμο της Αίγινας. Ο κύριος Αντωνιάδης έχει επίσης της ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Καταλληλότητας των Παιδικών Σταθμών. "Έχω να πω ότι είναι ο καλύτερος παιδικός σταθμός που έχω δει ποτέ. Είναι κρίμα που τόσο καιρό είναι αχρησιμοποίητος και θα έπρεπε να βγει προς τα έξω και να γίνει υπόδειγμα". 

Το ίδιο εντυπωσιασμένη δήλωσε και η κυρία Αγγελική Σεληνίδου, προϊσταμένη στο τμήμα πρόληψης και προαγωγής υγείας, της διεύθυνσης δημόσιας υγείας του Δήμου Πειραιά. "Βλέπω παιδικούς σταθμούς και αδειοδοτώ εδώ και δεκαπέντε χρόνια, στη Νομαρχεία και τώρα στον δήμο κι αυτό που είδα σήμερα είναι ένας πρότυπος παιδικός σταθμός, που αν φτιαχτεί, ουσιαστικά για μένα, θα είναι ένα παράδειγμα για όλη την Ελλάδα. Έμεινα ενθουσιασμένη και περιμένω να τον δω και τελειωμένο, έτοιμο αυτόν τον παιδικό σταθμό. Και για μένα θα έπρεπε να βγει και προς τα έξω", είπε η κυρία Σεληνίδου.
Ο λόγος της επίσκεψής τους ήταν η αυτοψία για την καταλληλότητα του χώρου, τις ελλείψεις και άλλα θέματα.

Την πεποίθησή της ότι ο παιδικός σταθμός στον Κοντό θα λειτουργήσει εξέφρασε και η εντεταλμένη σύμβουλος από τον Δήμο Αίγινας κυρία Καίτη Σαλπέα. "Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα και στον κύριο Νικόλαο Πλατανησιώτη, τον διευθυντή της δημόσιας υγείας του Δήμου Πειραιά, στον οποία βασίζομαι πάρα πολύ, ότι με την βοήθειά του θα έχουμε σύντομα ένα καλό τέλος" είπε και επισήμανε ότι όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται ώστε να μην μείνει κανένα παιδάκι εκτός παιδικού σταθμού.

Τους υπαλλήλους από τις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά συνόδευσαν εκτός από την κυρία Καίτη Σαλπέα, ο αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός και η κυρία Αθηνά Ταλέβη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αίγινας, υπάλληλοι του δήμου και του σταθμού της Χλόης που επισκέφθηκαν νωρίτερα σήμερα.

Για το ίδιο θέμα να υπενθυμίσουμε ότι τον Ιανουάριο εγκρίθηκε η υποβολή αίτησης για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Κοντό, ενώ στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η αποδοχή χρηματοδότησης ύψους 50.000,00 € από τη συμμετοχή του Δήμου στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με σκοπό την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας, σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ. 3777/02-5-2018 πρόσκληση της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε).

Τον Οκτώβριο του 2016 η κυρία Καίτη Σαλπέα άνοιξε τις πόρτες του κτηρίου και επέτρεψε στο Aegina Portal να κάνει ρεπορτάζ για την κατάσταση του κτηρίου και του εξοπλισμού που βρίσκονταν εκεί. Όλοι αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο ένα τέτοιο κτήριο, καθόλα έτοιμο έμεινε για τόσα χρόνια κλειστό και αναξιοποίητο, την ίδια στιγμή που πολλά βρέφη έμεναν εκτός του σταθμού της Χλόης. Μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η κυρία Καίτη Σαλπέα εμφανίστηκε βέβαιη, αιτιολογώντας και τους λόγους, πως τα 50.000 ευρώ επαρκούν για να λειτουργήσει ο σταθμός.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png