Εγκρίθηκε η μελέτη για την επισκευή και ανακαίνιση του σταθμού στον Κοντό, σήμερα δημοσιεύθηκε η περίληψη της διακήρυξης του διαγωνισμού.


Μετά την έγκριση της υποβολής της αίτησης για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Κοντό τον Ιανουάριο, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η μελέτη με τίτλο: "Επισκευή και ανακαίνιση του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Κοντό Αίγινας". Την παρουσίαση της μελέτης έκανε η κυρία Αγγέλα Ταλέβη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Να σημειώσουμε ότι η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στις 4 Ιανουαρίου είχε συναντηθεί με τους δημάρχους 203 Δήμων, προκειμένου να τους ενημερώσει για το πρόγραμμα επιδότησης, από εθνικούς πόρους, της ίδρυσης και λειτουργίας νέων δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Ανάμεσά τους ήταν και ο Δήμος Αίγινας. Την επόμενη ημέρα της συνάντησης ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Μούρτζης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, είχε δηλώσει ότι τα χρήματα που θα διασφαλιστούν από τη συμμετοχή του Δήμου Αίγινας στο πρόγραμμα θα αφορούν στην λειτουργία του σταθμού στον Κοντό.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.






Η πρόταση του Δήμου Αίγινας κατατέθηκε στις 29 Ιουνίου στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός στον Κοντό. Η πρόταση του Δήμου Αίγινας εγκρίθηκε από την ΕΕΤΑΑ και το ποσό που δικαιούται είναι 50.000 ευρώ, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα διατεθούν επιπλέον 10.000 ευρώ από ιδίους πόρους. Η μελέτη αφορά κυρίως σε εργασίες συντήρησης, καθώς το κτήριο έχει μείνει για πολλά χρόνια κλειστό και χρειάζεται επισκευές.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και της συζήτησης του θέματος, έγινε γνωστός μετά από σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κυρίου Νεκτάριου Λεούση ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης το καλοκαίρι στον παιδικό σταθμό της Χλόης, καθώς έχει εγκριθεί προγραμματική σύμβαση του Δήμου με την Περιφέρεια ύψους 150.000 ευρώ. Σύμφωνα με την απάντηση του κύριου Δημήτρη Μούρτζη το έργο δεν προχώρησε καθώς δεν υπήρχαν τίτλοι ιδιοκτησίας (ήταν δωρεά) και γίνεται προσπάθεια προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το ζήτημα.

Τέλος, σήμερα δημοσιοποιήθηκε από τον Δήμο Αίγινας η περίληψη της διακήρυξης του διαγωνισμού για το έργο στον Κοντό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png