Κλειστές μένουν γραμμές του δημοτικού φωτισμού. Στο σκοτάδι ολόκληρες περιοχές. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.


Ο λόγος που έγινε αυτό το ρεπορτάζ χθες το βράδυ σε δρόμους της Αίγινας, στην Καποδιστρίου, στον Μαραθώνα και στα Βροχεία (θα ακολουθήσουν και σε άλλες περιοχές) είναι γιατί επανειλημμένα, ολόκληρες γραμμές του δημοτικού φωτισμού είναι κλειστές. Φαίνεται μάλιστα, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με καμένες ή κατεστραμμένες λάμπες. Η καταγραφή για τις ανάγκες του ρεπορτάζ ξεκίνησε χθες το βράδυ από την περιοχή των Βροχείων, στον παραλιακό δρόμο, έφτασε μέχρι ένα σημείο της Καποδιστρίου, και στην συνέχεια στον εσωτερικό δρόμο των Βροχείων. Όλη αυτή η γραμμή του δημοτικού φωτισμού ήταν κλειστή, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων αυτών των περιοχών, σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια των περιουσιών τους, αλλά των ανθρώπινων ζωών, καθώς όλες αυτές οι περιοχές είναι κατοικημένες.

Είναι ενδεικτικό πως όπου υπάρχει φως, αυτό είναι το φως από τις αυλές και τις εξώθυρες των σπιτιών. Οι κάτοικοι του νησιού που πληρώνουν αδρά για να έχουν φωτισμό δεν έχουν. Ο δήμος της Αίγινας θα πρέπει να παρέμβει και να ζητήσει εξηγήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, για ποιο λόγο ολόκληρες περιοχές του νησιού μένουν χωρίς ρεύμα. Να σημειώσουμε ότι λίγες ημέρες πριν το Aegina Portal είχε φέρει στην επικαιρότητα το θέμα, ενώ το ζήτημα έχει έρθει και στο δημοτικό συμβούλιο με σχετικές ερωτήσεις. Τον Δεκέμβριο ρεπορτάζ του Aegina Portal κατέδειξε την ανασφάλεια που νιώθουν οι κάτοικοι της Αίγινας εξαιτίας των προβλημάτων στον δημοτικό φωτισμό, ενώ τον ίδιο μήνα το ρεπορτάζ είχα καταγράψει παραλίγο σοβαρό ατύχημα οδηγού μηχανής στο τμήμα των Βροχείων όπου τακτικά πέφτουν πέτρες στο οδόστρωμα, καθώς δεν λειτουργούσε ο δημοτικός φωτισμός.

Στο ρεπορτάζ το Aegina Portal γίνεται μία καταγραφή, όπου χθες το βράδυ φαίνονται περιοχές βυθισμένες στο σκοτάδι, καθώς στο δρόμους δεν λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png