Με τρεις εκπαιδευτικούς λειτουργεί πλέον το δημοτικό σχολείο Βαθέος. Ο Σύλλογος Γονέων επισήμανε το πρόβλημα.


Το πρόβλημα του δημοτικού σχολείου Βαθέος δεν είναι καινούργιο. Ένα αντιφατικό πρόβλημα, καθώς από την μία το σχολικό συγκρότημα είναι το πιο σύγχρονο του νησιού, αλλά από την άλλη δεν συγκεντρώνει τις προτιμήσεις των κατοίκων της περιοχής, καθώς αν και με τεράστιες δυνατότητες, ξεκίνησε να λειτουργεί το 2008 ως τετραθέσιο. Ακριβώς ένα χρόνο πριν, η διευθύντρια του σχολείου είχε επισημάνει το κίνδυνο το σχολείο να υποβιβαστεί περαιτέρω και να λειτουργεί ως διθέσιο.

Μια επιστολή του Συλλόγου Γονέων του δημοτικού σχολείου Βαθέος, που συνοδεύτηκε από την παράσταση της κ. Γιάνναρου στο δημοτικό συμβούλιο, κατέδειξε για μία ακόμη φορά το πρόβλημα, που οξύνεται στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Πιο συγκεκριμένα, μία εκπαιδευτικός που παρουσιάστηκε για να υπηρετήσει στο σχολείο, μεταφέρθηκε στις 9 Οκτωβρίου στο δημοτικό σχολείο της Πέρδικας. Το αποτέλεσμα ήταν το τεράστιο σχολικό συγκρότημα της περιοχής να λειτουργεί ως τριθέσιο. Οι γονείς, δικαιολογημένα, εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του σχολείου, μέσω μίας επιστολής που διάβασε η γραμματέας του προεδρείου.

Όπως εξήγησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Ντελής, το πρόβλημα της μετακίνησης της εκπαιδευτικού στο σχολείο της Πέρδικας, έγινε γιατί ένας εκπαιδευτικός έφυγε από το 2ο Δημοτικό και καλύφθηκε από εκπαιδευτικό που υπηρετούσε στο σχολείο της Πέρδικας.

Λόγω της ολιγοθεσίας οι γονείς επιλέγουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε δημοτικά σχολεία άλλων περιοχών που είναι εξαθέσια. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αρκετοί γονείς επιλέγουν να πάνε τα παιδιά τους στο Μεσαγρό, στην Κυψέλη ή ακόμη και σε δημοτικά σχολεία της Αίγινας.

Το αποτέλεσμα είναι σταδιακά η μαθητική κοινότητα να συρρικνώνεται σε τέτοιο βαθμό, που δημιουργούνται βάσιμοι φόβοι ότι το σχολείο το κλείσει κάποια στιγμή. Αυτό άλλωστε επισήμανε και η επιστολή του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Βαθέος.

Ο μοναδικός τρόπος, για να συνεχίσει να λειτουργεί το σχολείο και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονέων της περιοχής, είναι να αναβαθμιστεί σε 6θέσιο, είπε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Μούρτζης που είναι γονεάς που ζει στην περιοχή και βλέπει το πρόβλημα να γιγαντώνεται κάθε χρόνο. Μάλιστα, ζήτησε να εφαρμοστούν ακόμη και περιορισμοί, στην δυνατότητα των γονέων που ζουν στην περιοχή να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε άλλα σχολεία.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, απέδωσε το πρόβλημα συνολικά σε ένα λάθος χειρισμό, σύμφωνα με τον οποίο το σχολείο λειτουργεί ως τριθέσιο και σημείωσε ότι ο δήμος θα εμμείνει στον χαρακτηρισμό του τετραθέσιου, ώστε τα βήματα να γίνουν ένα - ένα και συντάχθηκε με την πρόταση του κ. Ντελή να γίνει αίτημα για την πρόσληψη ενός εκπαιδευτικού, ώστε σε πρώτη φάση να χωριστεί το τμήμα της πρώτης και της δευτέρας τάξης του δημοτικού.

Τέλος, ο κ. Γιώργος Μούρτζης σημείωσε ότι η υποδομή του σχολείου είναι για εξαθέσιο, αλλά όταν ξεκίνησε ο αριθμός των παιδιών στο Βαθύ ήταν για τετραθέσιο. Στην πορεία αυτός ο αριθμός μειώθηκε γιατί δεν λειτούργησε από την αρχή ως 6θέσιο.

Ο κ. Παναγιώτης Ηλίας, παρέθεσε ενδιαφέροντα στοιχεία, που θα παρουσιαστούν στην συνέχεια.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png