Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας για τον προσωρινό περιορισμό στον κατάπλου των ημερόπλοιων αναψυχής. Μέχρι πότε ισχύει.


Χθες μετά την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, όπου η κυβέρνηση αποφάσισε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωναϊού, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε το απογευμα ανακοίνωση που αφορά στους προσωρινούς περιορισμούς στις θαλάσσιες μεταφορές που συνδέονται με την Ελλάδα και προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο του περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η εν λόγω κοινή υπουργική απόφαση, η οποία ισχύει από 15.3.2020 και ώρα 15:00 έως 15.4.2020 και ώρα 15:00 για τις θαλάσσιες μεταφορές προβλέπει ανάμεσα σε άλλα:

Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω του κατάπλου επαγγελματικών πλοίων θαλάσσιας αναψυχής (όπως κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων αναψυχής) σε ελληνικά λιμάνια και της με οποιονδήποτε τρόπο αποβίβασης επιβατών από τα σκάφη αυτά για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ζήτημα σε τοπικό - αυτοδιοικητικό επίπεδο είχε τεθεί από το ραδιόφωνο του Aegina Portal σε συνέντευξη της αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βάσως Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη στις 10 Μαρτίου, ενώ στις 13 Μαρτίου ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης ζήτησε να διακοπούν τα δρομολόγια των ημερόπλοιων σε Αίγινα, Πόρο και Ύδρα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png