Ταξίδι με το πλοίο στην Αίγινα, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων.

 
Τα υγεινομικά μέτρα για τον κορονοϊό είναι το κύριο χαρακτηριστικό, στο ταξίδι με το πλοίο για την Αίγινα αυτό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Το Aegina Portal ταξίδεψε σήμερα από τον λιμάνι της Αίγινας στον Πειραιά και μαζί τους επιβάτες του τριημέρου επέστρεψε από τον Πειραιά στην Αίγινα.

Η επίσκεψη στο πρακτορείο του νησιού για τα εισιτήρια έγινε το απόγευμα της προηγούμενης. Καθώς το πρωτόκολλο του αριθμού των επιβατών βρίσκεται αυτή την στιγμή στο 60%, δηλαδή το πλοίο μπορεί να μεταφέρει λιγότερους επιβάτες, το booking των εισιτηρίων ή μια επίσκεψη στο πρακτορείο είναι πολύ καλή επιλογή.
 
Αφού παραλάβαμε τα εισιτήρια, ο πράκτορας μας ενημέρωσε ότι για να ταξιδέψουμε θα πρέπει να έχουμε μαζί μας υποχρεωτικά μάσκα. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στο εσωτερικό του πλοίου. Μας έδωσε επίσης έντυπο - ερωτηματολόγιο, που αφορά στην δήλωση υγείας πριν από την επιβίβαση. Το έντυπο αυτό αφού το συμπληρώσουμε το δίνουμε μαζί με το εισιτήριό μας κατά την επιβίβαση.
 
Τα καθίσματα τόσο στα σαλόνια του πλοίου, όσο και στα καταστρώματα ήταν μαρκαρισμένα. Υπάρχει απαγορευτική ταινία στα σημεία που δεν επιτρέπεται να καθίσει κάποιος. Αυτό δημιουργεί μεταξύ των καθισμάτων την απόσταση που ορίζεται από τα υγειονομικά μέτρα.
 
Τόσο οι επιβάτες που βρίσκονταν μέσα στο σαλόνι, όσο και το πλήρωμα φορούσαν όλοι μάσκα. Από τα μεγάφωνα του πλοίου, τόσο πριν την έναρξη του ταξιδιού, όσο και κατά τη διάρκειά του, ακούγονταν ανακοινώσεις για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας. Καθώς και ο καιρός ήταν καλός, αρκετοί ήταν εκείνοι που αποφάσισαν να ταξιδέψουν μένοντας στο κατάστρωμα.
 
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι:
  • Επιβάτες με συμπτώματα λοίμωξης COVID-19 απαγορεύεται να ταξιδέψουν.
  • Το έντυπο "Προ-Επιβίβασης" συμπληρώνεται υποχρεωτικά από κάθε επιβάτη.
  • Η μάσκα είναι υποχρεωτική εντός του πλοίου.
  • Η τήρηση κοινωνικών αποστάσεων (1.5 m) είναι πολύ σημαντική και θα πρέπει να εφαρμόζεται από τους επιβάτες εντός και εκτός του πλοίου (επιβίβαση - αποβίβαση).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png