Την ένταξη του Κέντρου Υγείας Αίγινας στο πρόγραμμα επέκτασης του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ) ζήτησε με αναφορά του ο βουλευτής Νικόλαος Μανωλάκος.


Τον Φεβρουάριο το Aegina Portal είχε δημοσιεύσει την πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής προς την 2η ΔΥΠΕ, με τίτλο της πρόσκλησης: "Επέκταση του Εθνικού Δικτύου Τηλεϊατρικής (ΕΔιΤ) - Τμήμα 2ης ΥΠΕ σε Νησιά της Περιφέρειας Αττικής για την παροχή υπηρεσιών υγείας και ανάπτυξης συνθηκών ισότιμης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας". Στην πρόσκληση, μεταξύ άλλων, περιγράφεται ο ρόλος της τηλεϊατρικής στην εξυπηρέτηση περιοχών, στην άρση αποκλεισμού ειδικών πληθυσμιακών ομάδων και στην ενίσχυση της κατ' οίκον παροχής φροντίδας σε όλα τα κατοικημένα νησιά της Περιφέρειας Αττικής.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Για το σημαντικό αυτό ζήτημα ο κ. Νικόλαος Μανωλάκος βουλευτής της Α' Πειραιά και Νήσων της Ν.Δ. κατέθεσε σήμερα 14 Αυγούστου, αναφορά στον Υπουργό Υγείας, με την επιστολή που του είχε αποστήλει ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, με την οποία αιτείται το Κέντρο Υγείας του νησιού να συμμετάσχει στο Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής.

Το Δελτίο Τύπου που απέστηλε ο βουλευτής κ. Νικόλαος Μανωλάκος αναφέρει ότι "κατέθεσε σήμερα 14 Αυγούστου 2020 Αναφορά στον Υπουργό Υγείας, την επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Αίγινας, με την οποία αιτείται το Κέντρο Υγείας του νησιού να συμμετάσχει στο Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής με εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος τηλεϊατρικής, με σύνδεση με μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών, καθώς και σύστημα κατ’ οίκον παρακολούθησης ασθενών.

Η Αίγινα, αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες και ειδικά τα σαββατοκύριακα. Εντάσσοντας το Κέντρο Υγείας του νησιού στο Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής, επιτυγχάνεται ο περιορισμός των άσκοπων μετακινήσεων και αεροδιακομιδών, η αποφόρτιση των εξωτερικών ιατρείων και η ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας του ΕΣΥ.

Μια ενδεχόμενη επέκταση αυτού του μέτρου και σε άλλα νησιά όπως στα Κύθηρα, το Αγκίστρι, τον Πόρο, τις Σπέτσες, την  Ύδρα και την Τροιζηνία, θα βοηθούσε αρκετά, λόγω της πανδημίας που φαίνεται να βρίσκεται και πάλι σε έξαρση".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png