Ξεκίνησε η τοποθέτηση των επιστύλιων μεταλλικών κάδων. Προορίζονται αποκλειστικά για την αποκομιδή ελαφρών απορριμμάτων που προέρχονται από τους πεζούς.

 
Ξεκίνησε χθες η τοποθέτηση των επιστύλιων μεταλλικών κάδων σε διάφορα σημεία της Αίγινας. Πρόκειται για 80 κάδους τους οποίους ο δήμος Αίγινας είχε προμηθευτεί από τον διαγωνισμό του έργου για την αγορά “Πλαστικών Κάδων Απορριμμάτων των 1100 lit και Μεταλλικών Επιστυλίων Κάδων ” προϋπολογισμού : 59.302 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Η μελέτη είχε συνταχθεί στις 27 Απριλίου του 2020 και η κατακύρωση του διαγωνισμού έγινε από την Οικονομική Επιτροπή στις 13 Ιουλίου 2020. Σημειώνεται ότι το ποσό δεν αφορά μόνο τους 80 κάδους, αλλά το σύνολο των κάδων που είχαν αγοραστεί, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των 255 μεγάλων κάδων των 1.100 λίτρων μηχανικής αποκομιδής.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Οι μεταλλικοί, διπλοί επιστύλιοι κάδοι είναι χωρητικότητας 35 λίτρων, διαθέτουν καπάκι και ποδομοχλό για το άνοιγμα και το κλείσιμο. Εκτός από τους απορριμματοδέκτες διαθέτουν σταχτοδοχείο και η χρήση τους προορίζεται αποκλειστικά για τη συγκέντρωση και αποκομιδή ελαφρών απορριμμάτων που προέρχονται από τους πεζούς.
 
Η τοποθέτηση τέτοιου είδους κάδων προβλέπεται και από τις υποχρεώσεις των πεζών, όπως αυτές προκύπτουν από το άρθρο 11 του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Αίγινας. Τι αναφέρει κείμενο: 
 
Υποχρεώσεις πεζών
Η απόρριψη από πεζούς ή εποχούμενους καθ’ οδών άχρηστων χαρτιών, πακέτων ή άλλων ειδών μικροσυσκευασίας, μικροαντικειμένων και ειδών ατομικής χρήσης, δεν επιτρέπεται.
Το ίδιο ισχύει και για τους κοινόχρηστους και ελεύθερους γενικά χώρους του Δήμου (πλατείες, πάρκα, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.λπ.) από περιπατητές, θαμώνες κ.λπ. Τα προαναφερόμενα αντικείμενα επιβάλλεται να ρίχνονται στα υπάρχοντα καλάθια μικροαπορριμμάτων ή στους κάδους απορριμμάτων.
Όλοι οι κάτοικοι παρακαλούνται να σέβονται τη διάταξη αυτή.
 
Πάντως ήδη έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις για την τοποθέτηση αυτών των κάδων, καθώς στο παρέλθουν χρησιμοποιούνταν σε κάποια σημεία, για την απόθεση οικιακών ή άλλων απορριμάτων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png