Πέντε κρούσματα κορονοϊού ανιχνεύθηκαν σε 323 rapid test στην Αίγινα. Δεν δόθηκαν στοιχεία για την δειγματοληψία στον Μεριστό. "Μένω στο Δελτίο Τύπου" λέει ο κ. Ζορμπάς.


Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο ο δήμος της Αίγινας, αναφέρεται ότι ανιχνεύθηκαν 5 κρούσματα κορονοϊού σε 323 rapid test. Δεν δίνονται περισσότερες πληροφορίες ούτε για τον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν χθες, κατά τη διάρκεια των δειγματοληψιών στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Μεριστό, ενώ δεν αναφέρεται ούτε ο αριθμός των κατοίκων της Αίγινας που συμμετείχαν.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Δυστυχώς, η ανακοίνωση περιορίζεται στο να παρουσιάσει συνολικά τον αριθμό των κρουσμάτων στο σύνολο των τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ δεν προσδιορίζεται ποιες είναι "οι πέντε μαζικές δειγματοληψίες" που έχουν διενεργηθεί, δηλαδή τον τόπο που έγιναν και ποιους αφορούσαν.
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 30 Δεκεμβρίου 2020 στο Περιφερειακό Ιατρείο των Αγίων έγιναν 48 rapid test και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας ήταν όλα αρνητικά. Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και οι 40 έλεγχοι που αφορούσαν τους εκπαιδευτικούς (σύμφωνα με το σημερινό Δελτίο Τύπου του Δήμου). Αυτά είναι τα γνωστά δεδομένα.
 
Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον αριθμό των κατοίκων του νησιού που εξετάστηκαν χθες και τον αριθμό των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν, λέγοντας ότι: "Μένω στο Δελτίο Τύπου". Επίσης είπε ότι έχουν γίνει δειγματοληψίες στο δήμο και σε άλλες υπηρεσίες.
 
Μετά από αυτά, και με τα διαθέσιμα στοιχεία, μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν. Ο αριθμός των κατοίκων του νησιού που συμμετείχαν στην χθεσινή δειγματοληψία θα ήταν χρήσιμο να ανακοινωθεί, καθώς η Αίγινα είναι η μεγαλύτερη και κεντρικότερη Κοινότητα του νησιού. Επιπλέον η συνολική εικόνα της ενημέρωσης για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους δείχνει ανακόλουθη κι αυτό γιατί στην ανακοίνωση του Κέντρου Υγείας για το τεστ που έγινε στις 30 Δεκεμβρίου παρουσιάζεται ο αριθμός των συμμετεχόντων και των αποτελεσμάτων, ενώ στης Αίγινας όχι.
 
Τι αναφέρει το Δελτίο Τύπου του δήμου Αίγινας.

"Ολοκληρώθηκε χθες 8-1-2021 στις 15:30 η διενέργεια των rapid tests αντιγόνου από Ιατρούς και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Αίγινας στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας και στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αίγινας και Κυψέλης αντίστοιχα.

Συνολικά τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 5 μαζικές δειγματοληψίες, ενώ στο σύνολο έχουν διενεργηθεί 323 rapid test που αφορούν 130 άνδρες και 193 γυναίκες, από τα οποία ανευρέθησαν 5 κρούσματα κορονοϊού, τα οποία έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Από τους 40 ελέγχους που διενεργήθηκαν σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Ο Δήμος Αίγινας και η Επιτροπή Υγείας ευχαριστεί το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αίγινας. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν στις περιφερειακές Δημοτικές Κοινότητες και θα ακολουθήσουν σχετικές ενημερώσεις".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png