Παρέμβαση του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά για το πρωινό δρομολόγιο του ιπτάμενου δελφινιού προς Πειραιά.

 
Πρόβλημα εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αίγινας που λόγω της εργασίας τους, πρέπει να μετακινούνται καθημερινά στον Πειραιά, καθώς από την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου δεν εκτελείται το καθημερινό, πρωινό δρομολόγιο, που εξυπηρετούσε σύμφωνα με εκτιμήσεις 15-20 επιβάτες.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Καθώς το θέμα παραμένει στάσιμο για σχεδόν δύο εβδομάδες, επιβάτες που επικοινώνησαν με το Aegina Portal ζήτησαν την παρέμβαση του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά, ώστε το ζήτημα που ταλαιπωρεί τόσους εργαζόμενους να βρει, ενδεχομένως, μία λύση.
 
Το Aegina Portal μετέφερε το ερώτημα των επιβατών στον κ. Ζορμπά την Παρασκευή, ο οποίος μετά από επικοινωνία με την εταιρία που εκτελούσε το πρωινό δρομολόγιο, απάντησε ότι η εταιρία έχει καταθέσει αίτημα για επιδότηση στο αρμόδιο υπουργείο και το αίτημα έχει εγκριθεί. Αυτό που εκκρεμεί είναι η έγκριση της δαπάνης από το Υπουργείο Οικονομικών, κάτι που υπολογίζει ότι ίσως γίνει αρχές Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την ίδια δήλωση ο κ. Ζορμπάς θα επικοινωνήσει για το θέμα αυτή την εβδομάδα τόσο με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όσο και με το Υπουργείο Οικονομικών.
 
Υπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα στις 27 Ιανουαρίου κατέθεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας με θέμα: "Επαναφορά του πρωινού δρομολογίου του Ιπτάμενου Δελφινιού στην Αίγινα".

Τέλος, στο σύστημα κρατήσεων έχουν δημοσιευθεί τα δρομολόγια της άλλης εταιρείας ιπταμένων, που δραστηριοποιείται στη γραμμή Αίγινα - Πειραιάς, από όπου φαίνεται ότι θα ξεκινήσει δρομολόγια στις 9 Φεβρουαρίου, με πρώτο δρομολόγιο από Αίγινα προς Πειραιά στις 8 το πρωί.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png