Ο κ. Μανώλης Λογοθέτης ζήτησε να συσταθεί επιτροπή για τον κορονοϊό.

 
Με παρέμβασή του στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο ιατρός και δημοτικός σύμβουλος κ. Μανώλης Λογοθέτης, ζήτησε να συσταθεί επιτροπή για τον κορονοϊό. Μάλιστα, ο κ. Μανώλης Λογοθέτης είχε συντάξει ανοιχτή επιστολή, όπου εξηγούσε τους λόγους που πρέπει να συσταθεί μία τέτοια επιτροπή. Την επιστολή μπορείτε να δείτε εδώ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, με απόσπασμα απο τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.



Ο κ. Λογοθέτης είπε τα ακόλουθα: "Θα επικεντρωθώ κατά κύριο λόγο στο θέμα της πανδημίας και στη κατάσταση που μας έφερε η επικαιρότητα πολύ έντονα η ανακοίνωση που έβγαλε η επιτροπή επαγγελματιών. Εδώ και ένα χρόνο κάνω συγκεκριμένη προσπάθεια και ατομικά, αλλά και σαν επιτροπή υγείας να ξεκαθαρίσουμε ότι οι ιδιαιτερότητες της Αίγινας, επιβάλουν και όχι επιτρέπουν, ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. Ο διαφορετικός τρόπος συνίσταται στο ότι πρέπει να υπάρξει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός, που να λαμβάνει υπόψιν τον κοινωνικό τρόπο συμβίωσης που έχουμε στην Αίγινα, να λαμβάνει υπόψιν ότι είμαστε νησί με συγκεκριμένο χώρο από όπου θα μπει μέσα ο κορονοϊός και θα λαμβάνει υπόψιν ότι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αυξημένη προστασία του ευπαθούς πληθυσμού.
 
Οι τρεις εντολές, οδηγίες αν θέλετε από τον ΠΟΥ είναι συγκεκριμένες: τεστ, τεστ, τεστ. Για την Αίγινα είναι στοχευμένα τεστ, είναι το δεύτερο που αφορά την ιχνυλάτηση. Για την Αίγινα είναι πολύ πιο εύκολη η ινχυλάτηση με τοπικό όργανο που ιχνηλατεί και τρίτον προστασία της ευπαθούς ομάδας που περιλαμβάνει και τους εμβολιασμούς.
 
Έχω κάνει επανειλημμένα την αίτηση ότι πρέπει να λειτουργήσει επιτροπή στον δήμο αντιμετώπισης της πανδημίας, υπάρχει σε πάρα πολλούς άλλους δήμους. Στην Αίγινα αγνοείται η οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια και έχει εντελώς σβήσει και η προσπάθεια που μπορούσε να κάνει η Επιτροπή Υγείας. Με σημερινή που ανοιχτή επιστολή, το συγκεκριμένο σκεπτικό ξαναβγαίνει στην επιφάνεια, έτσι ώστε, προσπαθώντας να πείσω τον δήμαρχο που είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει κάτι τέτοιο, ότι χρειάζεται επιτροπή αντιμετώπισης του κορονοϊού επειδή ακριβώς η Αίγινα έχει ιδιαιτερότητα, που την διαφοροποιεί από την υπόλοιπη Αττική.
 
Εάν δεν γίνει και αυτό κατανοητό, θα καταλήγουμε να μοιράζουμε επιστολές, είμαστε διαφορετικοί επειδή έχουμε λιγότερο επιδημιολογικό φορτίο και όχι γιατί, είμαστε διαφορετικοί γιατί ο κορονοϊός δεν μπορεί να εξαπλωθεί στην Αίγινα με τα συγκεκριμένα μέτρα που μπορούμε να πάρουμε. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο, ευελπιστώ ότι κάποια στιγμή  εισακουστεί η πρότασή μου για μία επιτροπή κατά του κορονοϊού και θα υλοποιηθεί από τη πλευρά της δημοτικής αρχής".

Ο κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε ότι: "Έχει οριστεί η Επιτροπή Υγείας γιατί να συστήσουμε άλλη επιτροπή;".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png