Πως είναι σήμερα το κτίριο του παιδικού σταθμού στον Κοντό. Ο εντεταλμένος του δήμου κ. Στέλιος Θεριανός μιλά για τις ενέργειες που έχουν γίνει.


Πως είναι σήμερα το κτίριο του παιδικού σταθμού που βρίσκεται στον Κοντό; Γιατί δεν λειτουργεί ενώ υπάρχουν αυξημένες ανάγκες; Το Σάββατο ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Φίλιππος Τζίτζης, κ. Παντελής Μεθενίτης, κ. Αντώνης Ντελής, καθώς και η κ. Φανή Κομίνιαδη μέλος της Επιτροπής Παιδείας, επισκέφθηκαν μαζί με τον κ. Στέλιο Θεριανό, εντεταλμένο σύμβουλο του Δήμου Αίγινας, τον παιδικό σταθμό στο Κοντό για να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται. Όσοι παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, γνωρίζουν ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν ζητήσει αυτή την επίσκεψη και την ενημέρωση.

Αντίστοιχα και το Aegina Portal είχε ζητήσει από τον κ. Στέλιο Θεριανό να κάνει μία παρουσίαση της κατάστασης που βρίσκεται ο σταθμός, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει και των συχνών ερωτήσεων των κατοίκων του νησιού. Αυτή έγινε σήμερα.
 
Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του κ. Δημήτρη Μούρτζη επανεκκίνησε το ζήτημα της λειτουργίας του σταθμού, προχωρώντας σε μία σειρά από διαδικασίες.  Το 2016 η κ. Καίτη Σαλπέα συνοδεύει την κάμερα του Aegina Portal σε ένα ρεπορτάζ που είχε τον τίτλο: "Σαν να σταμάτησε ο χρόνος στο κτίριο του βρεφονηπιακού σταθμού στον Κοντό". Ο λόγος του τίτλου ήταν προφανής, όλα έμοιαζαν να είναι έτοιμα, υπήρχε ακόμη και  ο απαραίτητος εξοπλισμός μέσα στις συσκευασίες του, όμως ο σταθμός δεν λειτούργησε ποτέ. Η ίδια δεν κρύβει την αγανάκτησή της. Από τότε έγιναν μία σειρά από ενέργειες και διαδικασίες, όμως παρά τις προσδοκίες ο σταθμός δεν λειτούργησε.
 
Τότε είχε εγκριθεί η υποβολή αίτησης για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, εγκρίθηκε η μελέτη για την επισκευή και ανακαίνιση του σταθμού και δημοσιεύθηκε η περίληψη της διακήρυξης του διαγωνισμού, προχώρησε η υλοποίηση της ανακοίνωσης. Το Νοέμβριο του 2018, πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου για το έργο "Επισκευή και ανακαίνιση του δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού στον Κοντό Αίγινας προϋπολογισμού 60.000 ευρώ με ΦΠΑ. Η πρόταση του Δήμου Αίγινας, που είχε κατατεθεί στις 29 Ιουνίου στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός στον Κοντό, εγκρίθηκε από την ΕΕΤΑΑ και το ποσό που δικαιούνταν ήταν 50.000 ευρώ, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διατέθηκαν επιπλέον 10.000 ευρώ από ιδίους πόρους.
 
Η μελέτη αφορούσε κυρίως σε εργασίες συντήρησης, καθώς το κτίριο έχει μείνει για πολλά χρόνια κλειστό και χρειάζονταν επισκευές, ενώ υπήρχαν και κάποιες ελλείψεις. Το πραγματικό πρόβλημα που μένει να διευθετηθεί είναι ο τρόπος προσέγγισης των οχημάτων στο χώρο και γενικά η διαχείριση της κυκλοφορίας τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των οχημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Αύγουστο του 2018 σε ρεπορτάζ του Aegina Portal οι έμπειροι προϊστάμενοι των δημοσίων υπηρεσιών, που είχαν επισκεφθεί το κτίριο για την αδειοδότησή του, είχαν κάνει εξαιρετικές δηλώσεις για το κτίριο. "Aυτό που είδα σήμερα είναι ένας πρότυπος παιδικός σταθμός, που αν φτιαχτεί, ουσιαστικά για μένα, θα είναι ένα παράδειγμα για όλη την Ελλάδα", είχε πει η κυρία Αγγελική Σεληνίδου, προϊσταμένη στο τμήμα πρόληψης και προαγωγής υγείας, της διεύθυνσης δημόσιας υγείας του Δήμου Πειραιά. Ο κύριος Αντωνιάδης Λεωνίδας, προϊστάμενος του τμήματος έκδοσης αδειών της Πολεοδομίας Πειραιά, μέλος της Επιτροπής Καταλληλότητας των Παιδικών Σταθμών είχε δηλώσει τότε:"Έχω να πω ότι είναι ο καλύτερος παιδικός σταθμός που έχω δει ποτέ. Είναι κρίμα που τόσο καιρό είναι αχρησιμοποίητος και θα έπρεπε να βγει προς τα έξω και να γίνει υπόδειγμα".

Σήμερα ο κ. Στέλιος Θεριανός μιλώντας στο Aegina Portal είπε ότι: "Είναι ένας σταθμός που για πολλά χρόνια παρέμενε κλειστός. Μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο. Γίνανε κάποιες επισκευές που λόγω του ότι το κτίριο παρέμενε κλειστό και αναγκαστικά έγιναν κάποιες βλάβες και στο κτίριο στα κουφώματα και γενικώς σε όλο το κτίριο. Έγινε μία πρόσκληση ενδιαφέροντος και ανέλαβε κάποιος εργολάβος μέσω της Περιφέρειας και έκανε κάποιες επισκευές στο κτίριο, στα κουφώματα, στις κολόνες, όπου είχαν υποστεί ζημιές και αυτή τη στιγμή είμαστε σε ένα σημείο το οποίο νομίζω θα δείξει το άμεσο μέλλον ότι επιτέλους, κάποια στιγμή, αυτό που όλος ο κόσμος θέλει να λειτουργήσει αυτός ο σταθμός".
 
Σημείωσε, ότι υπάρχουν ακόμη κάποιες εργασίες που πρέπει να γίνουν υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν διαφορετικές προδιαγραφές πλέον για την λειτουργία των σταθμών και πρέπει να γίνουν διορθώσεις οι οποίες να είναι λειτουργικές. Επίσης, ευχαρίστησε την κ. Αλεξάνδρα Καρακάση και την κ. Σοφία Χατζίνα.
 
"Σίγουρα ένας καινούργιος σταθμός ή οτιδήποτε φτιάχνεις καινούργιο κάποια προβλήματα θα παρουσιαστούν. Πιστεύω ότι με το που θα γίνει η εκκίνηση του σταθμού, ό,τι προβλήματα και να δημιουργηθούν θα τα αντιμετωπίσουμε. Νομίζω ότι όλη η ουσία του πράγματος είναι η εκκίνηση" λέει ο κ. Θεριανός.
 
Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για την καταγραφή του εξοπλισμού, την πυρασφάλεια που πλέον λειτουργεί και την αδειοδότηση του σταθμού που αναμένεται  τις επόμενες ημέρες. Αυτό είναι τα αισιόδοξα νέα, όπως και ότι στον σταθμό επικρατεί ευταξία και φροντίδα, αν και φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να γίνουν.
 
Σε άλλο σημείο ο κ. Θεριανός λέει: "Nομίζω ότι θα πάμε πολύ καλά. Δεν θέλω να κάνω προβλέψεις, δεν θέλω να υποσχεθώ. Αυτό που υπόσχομαι εγώ προσωπικά είναι ότι μαζί με τους αρμόδιους υπάλληλους και με τον δήμαρχο θα προσπαθήσουμε αυτός ο σταθμός να λειτουργήσει" πρόσθεσε, αποφεύγοντας να δώσει όμως κάποιο χρονοδιάγραμμα.
 
Για το ίδιο θέμα σήμερα εξέδωσε Δελτίο Τύπου ο κ. Φίλιππος Τζίτζης, στο οποίο καταλήγοντας αναφέρει ότι: "Για την ιστορία το έργο ξεκίνησε επί θητείας Δημητρίου Μούρτζη και το οικόπεδο του έργου παραχωρήθηκε στο Δήμο Αίγινας από την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου επί θητείας Γεωργίου Τζίτζη".
 
Μετά από τόσα χρόνια ένα δημόσιο έργο, που κόστισε τόσα χρήματα, παραμένει ανενεργό χωρίς να έχει λειτουργήσει ποτέ. "Πρέπει αυτό εδώ κάποια στιγμή να λειτουργήσει. Είναι προς όφελος των παιδιών της Αίγινας" είπε ο κ. Θεριανός.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png