Στις 4 Οκτωβρίου, η 2η επίσκεψη του Κινητού Πράσινου Σημείου "The Green City" στην Αίγινα.


Την Δευτέρα  4 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Αίγινα το αυτοκίνητο της "The Green City", το γνωστό ως "Κινητό Πράσινο Σημείο" της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, όπου οι κάτοικοι της Αίγινας μπορούν να πηγαίνουν διαχωρισμένα ανακυκλωμένα υλικά και να συλλέγουν πόντους, που στην συνέχεια μπορούν να εξαργυρώσουν σε καταστήματα. Η πρώτη επίσκεψη του Κινητού Πράσινου Σημείου έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου και η ανταπόκριση των κατοίκων του νησιού ήταν ενθαρρυντική. Αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα επιστρέψει στις 27 Οκτωβρίου, θα επιστρέψει νωρίτερα, δηλαδή στις 4 Οκτωβρίου, στον ίδιο χώρο, στην περιοχή της "Παναγίτσας".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Για μία ακόμη πιο επιτυχημένη δράση, θα πρέπει να διευθετηθούν τα ζητήματα για την εύκολη στάθμευση των πολιτών και η ακριβής τήρηση του ωραρίου παραμονής, καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που προγραμματίζουν την επίσκεψή τους αμέσως μετά το τέλος της δουλειάς τους.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας αναφέρει τα ακόλουθα:

Την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη επίσκεψη του Κινητού Πράσινου Σημείου THE GREEN CITY στην Αίγινα, απέναντι από τον Ιερό Ναό της Παναγίτσας από τις 11:15 έως τις 15:15, κατόπιν της μεγάλης ανταπόκρισης των πολιτών στο πρώτο κάλεσμα.

Το πρόγραμμα THE GREEN CITY υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΔΣΝΑ και την εταιρεία Citipost και πολίτες προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία του διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία μετατρέπονται σε πόντους και εξαργυρώνονται μέσω μεγάλων επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το πρόγραμμα.

Οι πολίτες στο Κινητό Πράσινο Σημείο μπορούν να φέρουν και να ανακυκλώσουν τα κάτωθι:
  • Χαρτί – χαρτόνι
  • Γυαλί
  • Ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό (όχι ογκώδεις συσκευές)
  • Ρούχα (ένδυση – υπόδηση)
  • Υφάσματα
  • Μεταλλικά αντικείμενα
  • Αλουμίνιο
  • Βρώσιμα έλαια και λίπη
  • Πλαστικά
Ιδανικά τα ανακυκλώσιμα υλικά θα πρέπει να είναι διαχωρισμένα και να έχουν καθαριστεί ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα τροφών, υγρών κ.α. Τα βρώσιμα έλαια και λίπη, θα πρέπει να μεταφέρονται σε πλαστικά μπουκάλια / δοχεία και έπειτα θα απορρίπτονται στους ειδικούς περιέκτες (βαρέλια).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.thegreencity.gr ή καλέστε στο τηλ: 210 9215000.