Υπεγράφη η σύμβαση και για την υγρομόνωση του ανατολικού θαλάμου δεξαμενών στο Λεόντι. Αφορά το έργο της επισκευής της κεντρικής δεξαμενής.

 
Στις 19 Οκτωβρίου 2021 το Aegina Portal είχε δημοσιεύσει την υπογραφή της σύμβασης της πρώτης από τις δύο μελέτες που αφορούν στην αποκατάσταση της κεντρικής δεξαμενής στο Λεόντι. Η σύμβαση για την αποκατάσταση των ρηγματώσεων τον θάλαμο της κεντρικής δεξαμενής, ύψους 16.349 ευρώ με ΦΠΑ, υπεγράφη με τον ανάδοχο στις 7 Οκτωβρίου 2021. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 21 Οκτωβρίου υπεγράφη και η δεύτερη σύμβαση για το έργο που αφορά την υγρομόνωση του ανατολικού θαλάμου, ύψους  24.552 ευρώ με ΦΠΑ.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.


 

Όπως είναι γνωστό και η δεύτερη αυτή μελέτη των τευχών δημοπράτησης είχε συνταχθεί από το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης Νησιωτικών Δήμων τον Μάρτιο του 2020.
 
Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής στις 22 Οκτωβρίου 2021, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Γιώργου Πατούλη στην Αίγινα και στα έργα της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού (επίσκεψη η οποία δεν γνωστοποιήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωση και δεν προσκλήθηκαν).
 
Σ' αυτό το Δελτίο Τύπου η Περιφέρεια αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "προέκυψαν δύο σημαντικά προβλήματα, η επίλυση των οποίων θα έχει ως αποτέλεσμα η υδροδότηση του νησιού να γίνει προς το τέλος του έτους και όχι νωρίτερα όπως είχε προγραμματιστεί". Το πρώτο αφορά στις ρηγματώσεις στην κεντρική δεξαμενή και το δεύτερο τις καταπτώσεις "κατά την εκσκαφή της σήραγγας των 36 μέτρων" και "βλάβες του διατρητικού μηχανήματος", όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου.
 
Όπως αποδεικνύει το σχετικό δημοσίευμα του Aegina Portal στις 19 Οκτωβρίου 2021, τα προβλήματα στην κεντρική δεξαμενή δεν "προέκυψαν", αλλά ήταν γνωστά από τον Νοέμβριο του 2019, ενώ το μέγεθος του προβλήματος γνωστοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά με δηλώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 10 Φεβρουαρίου 2020. Οι μελέτες ήταν έτοιμες ήδη από τον Μάρτιο του 2020.
 
Επιστρέφοντας στην δεύτερη σύμβαση για την επισκευή της δεξαμενής στο Λεόντι, με αυτό το έργο ο Δήμος της Αίγινας θα προβεί σε επαλείψεις μονωτικού υλικού στα τοιχώματα του ανατολικού θαλάμου ύδρευσης στο Λέοντι.
 
Στην ενότητα Αντικείμενο της Μελέτης, γίνεται μεταξύ άλλων ειδική αναφορά στο ότι: "Οι επαλείψεις θα πρέπει να γίνουν με στεγανωτικό υλικό δύο συστατικών, χωρίς διαλύτη, θιξοτροπικό, πολυουρεθανικής βάσης, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό καταλληλότητας για επαφή με πόσιμο νερό".
 
Η προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών ορίζεται σε δύο μήνες από τον ορισμό της επίβλεψης. Στην υπόψη συνολική προθεσμία, περιλαμβάνονται και οι προθεσμίες για την τυχόν εκπόνηση και έγκριση
μελετών όπως και για την τυχόν εκτέλεση συμπληρωματικών γεωτεχνικών ερευνών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png