Θετική η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το μίσθωμα στο ισόγειο κατάστημα επί της Λ. Δημοκρατίας. 42.000 ευρώ το κόστος της επισκευής.


Το ζήτημα της μεταφοράς υπηρεσιών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στο ισόγειο κατάστημα που βρίσκεται στην παραλία, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 31, είναι μία απόφαση η οποία έχει καθυστερήσει αρκετά στην υλοποίησή της. Μπορείτε να δείτε το σχετικό δημοσίευα του Aegina Portal τον Οκτώβριο του 2020.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Είναι χαρακτηριστικό ότι η εισήγηση του Λιμενικού Ταμείου και η θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε σε συνεδρίαση της 24ης Ιουνίου 2020. Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει ομόφωνα την απευθείας εκμίσθωση (χωρίς δημοπρασία) του ισογείου ακινήτου του Δήμου, για την κάλυψη των αναγκών του.

Η εκμίσθωση αυτή, αναφέρεται στη απόφαση, κρίνεται επωφελής για τον Δήμο και το κοινωνικό σύνολο καθώς το εν λόγω ακίνητο του Δήμου παραμένει ανεκμετάλλευτο για αρκετό διάστημα και η χρήση του από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό ατόμων που δεν έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να προσεγγίσει με άνεση και ασφάλεια τις υπηρεσίες του, δεδομένου ότι αυτές στεγάζονται στον πρώτο όροφο κτηρίου που χρήζει επισκευής.
 
Επιπλέον, η διαρρύθμιση του υπάρχοντος χώρου της εισόδου του κτηρίου του Λιμενικού Ταμείου ως έχει σήμερα δεν επιτρέπει την εγκατάσταση αναβατορίου για την ομαλή πρόσβαση των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε αυτό. Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης έως το τέλος της τρέχουσας δημοτικής περιόδου (31-12-2023) ανέφερε η απόφαση.
 
Στις 23 Νοεμβρίου 2021 το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που έγινε δια περιφοράς, λαμβάνοντας μεταξύ άλλων υπόψιν του την Τεχνική Έκθεση της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Αίγινας με αρ. πρωτ. 14956/19-10-2021 με τίτλο Επισκευή χώρου γραφείων Ισόγειου Ορόφου και την την υπ’ αρ. 1/2021 (η επιτροπή συγκροτήθηκε στην συνεδρίαση της 10ης Νοεμβρίου 2021) απόφαση της Επιτροπής εκτίμησης για εκποίηση ή εκμίσθωση ή αγορά κινητών και ακινήτων πραγμάτων του Δήμου Αίγινας, αποφάσισε ομόφωνα ότι:
  • Αποδέχεται το μίσθωμα του ισόγειου ακινήτου του Δήμου Αίγινας εμβαδού 70,55 τ.μ. που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 31 στην πόλη της Αίγινας, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 700,00€ μηνιαίως αναπροσαρμοζόμενο κατ’ έτος σύμφωνα με τον Ετήσιο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.
  • Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την υποχρέωση της κάλυψης της δαπάνης των εργασιών που απαιτούνται για την επισκευή και την συντήρηση του ακινήτου. Οι εργασίες αυτές περιγράφονται αναλυτικά στην με αριθμό πρωτοκόλλου 14956/19-10-2021 Τεχνική Έκθεση που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 34.130 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.
  • Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας δεν θα αιτηθεί τον συμψηφισμό της δαπάνης επισκευής και συντήρησης του ακινήτου με τα μισθώματα.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 3 Δεκεμβρίου 2021, στα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνονταν η έγκρισης της υπ’ αριθμ. 1/2021 απόφασης της Επιτροπής Εκτίμησης για Εκποίηση ή Εκμίσθωση ή Αγορά κινητών και ακινήτων πραγμάτων του Δήμου (ΑΔΑ: 6ΕΦ4Ω68-6ΓΖ) για τον καθορισμό μισθώματος του ισογείου ακινήτου του Δήμου Αίγινας (ΑΔΑ: 6ΩΘΨΩ68-ΒΕΙ) που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας 31 στην πόλη της Αίγινας.
 
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός ανάφερε ότι το ισόγειο αυτό κατάστημα παρουσιάζει πολλά προβλήματα και ότι ο ίδιος επιθυμεί την όσο το δυνατόν πιο σύντομη αποκατάστασή του προκειμένου να μεταφερθούν εκεί οι υπηρεσίες που στεγάζονται στον όροφο, ώστε να ακολουθήσει η επισκευή και των άλλων ορόφων.
 
Σχετικά με την εισήγηση, μετά από πρόταση του κ. Παναγιώτη Κουκούλη και συζήτηση μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων επαναδιατυπώθηκε η πρόταση: "Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας δεν θα αιτηθεί τον συμψηφισμό της δαπάνης επισκευής και συντήρησης του ακινήτου με τα μισθώματα", ως ακολούθως: "Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας λαμβάνοντας υπόψιν και την δαπάνη αυτή και για συμψηφισμό της, καθορίζει το μίσθωμα των 700 ευρώ μηνιαίως" (διατηρούμε μία επιφύλαξη για την ακρίβεια της επαναδιατύπωσης της πρότασης, καθώς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου).
 
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης ψήφισε "όχι", ζητώντας το μίσθωμα να ανέλθει στα 900 ευρώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png