Εγκρίθηκε από την Νεωτέρων Μνημείων η μελέτη "Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αίγινας".


Εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής η μελέτη με τίτλο "Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αίγινας". Η απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα περιλαμβάνει την ανάπλαση του εξωτερικού χώρου στον Πύργο Μαρκέλλου και του μικρού πάρκου που υπάρχει δίπλα στην "Παναγίτσα".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Το κείμενο της απόφασης αναφέρει τα ακόλουθα:


"Την έγκριση της μελέτης "Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Δήμου Αίγινας" που αφορά στις πλατείες Μαρκέλλου και Παναγίτσας, εντός του ιστορικού τόπου της Αίγινας, με τους παρακάτω όρους:

1. Οι εργασίες θα είναι σύμφωνες με τις ισχύουσες στην περιοχή πολεοδομικές, κτηριοδομικές και λοιπές διατάξεις καθώς και άδειες άλλων Αρχών.
2. Για οποιοδήποτε άλλο μελλοντικό αίτημα πρέπει να ζητηθεί η έγκριση της Υπηρεσίας μας.

Ο έλεγχος έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4858/2021. Η παρούσα έγκριση δεν αποτελεί νομιμοποίηση τυχόν άλλων εργασιών που έγιναν στους εν λόγω δημόσιους χώρους του ιστορικού τόπου της
πόλης της Αίγινας χωρίς την έγκριση του YΠΠΟΑ και ανακαλείται σε περίπτωση μη τήρησης των προαναφερομένων όρων, καθώς και σε περίπτωση αυθαίρετων κατασκευών ή ενεργειών και δραστηριοτήτων που δύνανται να επιφέρουν άμεση ή έμμεση βλάβη στον προστατευόμενο από το ΥΠΠΟΑ ιστορικό τόπο.

Το έγγραφο αυτό δεν αντικαθιστά την απαιτούμενη από τον Νόμο οικοδομική άδεια που χορηγείται από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία ή από άλλη Αρχή ή Υπηρεσία, ούτε και αποτελεί αναγνώριση  δικαιωμάτων ιδιοκτησίας".

Σύντομη περιγραφή και πως από τις τέσσερις αναπλάσεις που περιελάμβανε αρχικά, έφτασε να περιλαμβάνει δύο.

Πρόκειται για το έργο "Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Δήμου Αίγινας”, του Τοπικού Προγράμματος CLLD / LEADER 2014-2020 του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής, προϋπολογισμού 263.000 ευρώ με ΦΠΑ 24% 63.120 ευρώ και σύνολο 326.120 ευρώ.

Η μελέτη του θέματος είχε ψηφιστεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 19 Νοεμβρίου 2018 και αφορούσε στην ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του Πύργου του Μαρκέλλου, ανάπλαση του μικρού πάρκου της ιχθυαγοράς, αλλαγή της σκεπής της ιχθυαγοράς και ανάπλαση του μικρού πάρκου που υπάρχει δίπλα στην "Παναγίτσα".

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που έγινε στις 11 Δεκεμβρίου 2020, τα μέλη ενημερώθηκαν (εκείνη την ώρα) ότι πρόκειται για δύο έργα, δηλαδή την ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του Πύργου του Μαρκέλλου και την ανάπλαση του μικρού πάρκου που υπάρχει δίπλα στην "Παναγίτσα". Λόγω προβλημάτων στο ρυμοτομικό σχέδιο, το έργο της ιχθυαγοράς αποσύρθηκε, όπως και το έργο της ανάπλασης του πάρκου δίπλα στην ιχθυαγορά.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την σχετική παρουσίαση του θέματος εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png