Στην παιδική χαρά του Μεσαγρού, έναν χώρο με μεγάλη επισκεψιμότητα. Τεχνικά προβλήματα επισήμανε ο κ. Μανώλης Λεούσης.

 
Το Aegina Portal συνεχίζοντας την παρουσίαση των παιδικών χαρών του Δήμου Αίγινας που αναδιαμορφώθηκαν πλήρως, μετά την παιδική χαρά που βρίσκεται στις Λαζάρου Πλάκες, παρουσιάζει την παιδική χαρά στην Κοινότητα του Μεσαγρού.

Είναι μία από τις τέσσερις παιδικές του Δήμου Αίγινας στις οποίες έχει γίνει η διαμόρφωση του χώρου και έχουν τοποθετηθεί καινούργια παιχνίδια, για την οποία ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Μανώλη Λεούσης μιλώντας στο Aegina Portal τόνισε, ότι πρόκειται για μία παιδική χαρά με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι υπάρχουν τεχνικά λάθη. Ένα από αυτά είναι το δάπεδο που τοποθετήθηκε πρόσφατα. Λέει ότι οι πλάκες παρουσιάζουν κάποια "σκαμπανεβάσματα" στην τοποθέτησή τους, με κίνδυνο κάποιο μικρό παιδί να κινδυνεύει να πέσει, σκοντάφτοντας σε κάποια από αυτές τις πλάκες: "Είναι κάτι που φαίνεται και με γυμνό μάτι, δεν χρειάζεται αλφάδι", είπε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι χρειάζεται καλύτερη συναρμολόγηση των παιχνιδιών, γιατί "από ένα παιχνίδι έφυγαν κάποια παξιμάδια", είπε και συμπλήρωσε: "Είναι κάτι το οποίο γίνεται μία φορά στα τριάντα χρόνια. Καλό είναι να το προσέξουν".
 
Για τεχνικά λάθη στις καινούργιες παιδικές χαρές, είχε μιλήσει στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Ιανουαρίου 2022 και ο δημοτικός σύμβουλος κ Γιώργος Μούρτζης: "Επειδή έχω επισκεφθεί τις παιδικές χαρές, βλέπω ότι έχουν αρχίσει και εμφανίζονται τεχνικά λάθη, όπως λάθος υψόμετρα της τοποθέτησης των παιδικών οργάνων, κάτι που το βλέπουμε γιατί έχουν μπει κάποιες τσόντες στα σκαλοπάτια. Βλέπουμε πρόβλημα στις περιφράξεις και στη διαμόρφωση των χώρων, που σύντομα θα γίνουν τεχνητές λίμνες. Επίσης, βλέπω ότι υπάρχουν ηλεκτρομηχανικά έργα και θα ήθελα να μάθω εάν υπάρχει ηλεκτρομηχανολογική μελέτη και ποιος την έχει κάνει".
 
Ο κ. Γιώργος Μούρτζης έκανε, επίσης, μία εύστοχη ερώτηση: "Ποιος έχει την ευθύνη για το έργο των παιδικών χαρών στο σύνολό του, καθώς αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε τρεις διαφορετικές μελέτες (σ.σ. είναι τέσσερις) που σίγουρα έχουν σχέση και με τις καθυστερήσεις που βλέπουμε".

Χθες ο κ. Γιώργος Μούρτζης μιλώντας στο Aegina Portal εξήγησε ότι δεν μπορεί να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στις τρεις εργολαβίες που χρειάστηκαν για τις παιδικές χαρές. Είπε ότι εντόπισε πρόβλημα στο δάπεδο της Κυψέλης, πρόβλημα σε σκαλοπάτι και σε τοποθέτηση παιχνιδιού και τόνισε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν στις παιδικές χαρές θα εμφανιστούν κατά τη διαδικασία της πιστοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτών των παρατηρήσεων το Aegina Portal επικοινώνησε σήμερα με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, ρωτώντας εάν τα τεχνικά προβλήματα που εντοπίζονται στις παιδικές χαρές, θα μεταφέρονται στους εργολάβους των αντίστοιχων έργων ή θα υπάρχει κάποια διαφορετική προσέγγιση. Ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι οι παιδικές χαρές δεν έχουν παραληφθεί ακόμη και ότι για το ζήτημα αυτό θα υπάρχει συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png