Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια.


Μετά την τέλεση της δοξολογίας και την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας στην Μητρόπολη, οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, των σωμάτων ασφαλείας και των σημαιοφόρων από τα σχολεία της Αίγινας, μετέβησαν από τον παραλιακό δρόμο, στο πάρκο δίπλα στην εκκλησία της "Παναγίτσας", όπου βρίσκεται η προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια. Από τα μεγάφωνα ακούγονταν αποσπάσματα από ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Ιωάννη Καποδίστρια, που είχε δημιουργήσει ο Δήμος της Αίγινας αρκετά χρόνια πριν. 


Σήμερα το νησί γιορτάζει και τιμά την επέτειο της άφιξης και της ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδα. Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε σε ΦΕΚ στις 30.1.2012, μετά από την απόφαση 7/2011  του Δημοτικού Συμβουλίου και συντονισμένες προσπάθειες του τότε δημάρχου κ. Σάκη Σακκιώτη, καθιερώθηκε η 26η Ιανουαρίου, ημέρα ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια, ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας για το Δήμο Αίγινας, σε ανάμνηση της ημέρας ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτου Κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους, το έτος 1828, όπως αναφέρει το άρθρο 1 του διατάγματος, το οποίο είχε υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ.

Μετά το τρισάγιο που τέλεσαν ο πατέρας Εμμανουήλ Γιαννούλης και ο πατέρας Νικόλαος Γαρυφάλλου, κατάθεση στεφάνων έκαναν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ, υπό τη διεύθυνση της Ελένης Αθανασοπούλου. Τελετάρχης ήταν ο εκπαιδευτικός κ. Θεόδωρος Λορέντζος, διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Κώστας Κατδαφάδος ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου κ. Νίκος Πτερούδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Σπύρος Σπυρίδων, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, οι αντιδήμαρχοι κ. Αντώνης Μούρτζης, Δημήτρης Καραγιάννης, Μαίρη Κουκούλη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Ντελής, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Αίγινας κ. Θανάσης Καραγιάννης, ο διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργος Σουλιώτης, ο Λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύργης Φραγκούλης, ο διοικητής της Ναυτικής Βάσης του Τούρλου κ. Κυριάκος Κλώνος, ο κ. Γιώργος Τσατήρης μέλος του Δικτύου Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρόεδρος της Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας κ. Γιώργος Καλόφωνος., διευθυντές των σχολείων, εκπαιδευτικοί και κάτοικοι του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png