Στο έλεος του κρύου, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θα περάσουν το σημερινό βράδυ οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Νικολάου. Το Aegina Portal κάνει έκκληση να βρεθεί λύση φιλοξενίας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.


Το Aegina Portal κάνει έκκληση να βρεθεί λύση φιλοξενίας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα το βράδυ.  Παρακαλούμε πολύ, να αναπτυχθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία είναι δυνατή, ώστε να φιλοξενηθούν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι και όσοι έχουν προβλήματα υγείας.

Χωρίς ρεύμα βρίσκονται από τις 3 σήμερα το μεσημέρι, οικογένειες και επαγγελματίες στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, καθώς παρουσιάστηκε σοβαρή βλάβη σε μετασχηματιστή, την ώρα που το κρύο στην Αίγινα είναι τσουχτερό. Έτσι, ενώ σύμφωνα με το προηγούμενο ρεπορτάζ η επιδιόρθωση της βλάβης σε άλλες περιοχές είχε ολοκληρωθεί στις 4:15 το απόγευμα, αυτή η περιοχή παρέμεινε χωρίς ρεύμα.


Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Κοινότητας Αίγινας κ Παναγιώτη Κασιμάκη, μετά από ενημέρωση που είχε από το συνεργείο βλαβών της ΔΕΔΔΗΕ, η βλάβη δεν μπορεί να επιδιορθωθεί σήμερα, ενώ δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.
 
Αυτό σημαίνει ότι ένας μεγάλος αριθμός κατοίκων του νησιού που μένουν στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στη Βάρδια και σε άλλους εσωτερικούς δρόμους, θα αναγκαστούν να περάσουν τη σημερινή νύχτα χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση. Επίσης, χωρίς ρεύμα έχει μείνει η μισή παραλία, αλλά και ο δρόμος προς το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.
 
Ο κ. Παναγιώτης Κασιμάκης δήλωσε τα ακόλουθα:

Μετά από ενημέρωση από το συνεργείο βλαβών της ΔΕΔΔΗΕ, ενημερωθήκαμε για σοβαρή βλάβη στο μετασχηματιστή στο σημείο του Αγίου Νικολάου, το οποίο δεν επιδιορθώνεται σήμερα. Ζητήσαμε εάν υπάρχει εναλλακτική λύση, ούτε να υπάρχει. Δυστυχώς αύριο το πρωί θα επιδιορθωθεί η βλάβη. Ζητάμε την κατανόησή σας και την υπομονή σας.
 
Σε ερώτηση ποιες περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, ο κ. Κασιμάκης απάντησε ότι είναι η περιοχή του Αγίου Νικολάου, της Βάρδιας και η μισή παραλία της Αίγινας.
 
Στην περιοχή μένουν πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι και άλλοι με προβλήματα υγείας. Είναι μία περιοχή με πολλές κατοικίες, που σήμερα το βράδυ θα μείνουν χωρίς ρεύμα.
 
Προέκυψαν και άλλα προβλήματα. Ο ξενοδόχος κ. Δημήτρης Πέππας λέει ότι τώρα θα πρέπει να βρει άλλο χώρο ώστε να φιλοξενηθούν απόψε το βράδυ οι πελάτες του ξενοδοχείου του, το οποίο βρίσκεται εντός της περιοχής που αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Προγραμμάτισε να τους μεταφέρει σε άλλο ξενοδοχείο.
 
Ο ιατρός κ. Νικόλαος Λορέντζος είπε ότι λόγω της διακοπής του ρεύματος αναγκάστηκε να ακυρώσει όλα τα ραντεβού που είχε προγραμματίσει για σήμερα. Το ιατρείο του είναι χωρίς ρεύμα από τις 3 το μεσημέρι, ωστόσο ενημερώθηκε στις 4 το απόγευμα, από τους τεχνικούς που πήγαν στην περιοχή για να επισκευάσουν την βλάβη. Του είπαν ότι πρέπει να έρθει ανταλλακτικό από τον Πειραιά.
 
"Υπάρχουν και άλλοι κάτοικοι γύρω - γύρω, είναι ηλικιωμένοι, πρέπει να ενημερωθούν όλοι", τόνισε ο κ. Δημήτρης Πέππας που δεν κρύβει τον προβληματισμό του, για το πως θα περάσουν την αποψινή βραδιά.

Οι καταστηματάρχες παρέμειναν όσο μπορούσαν στα καταστήματά τους. Κάποιοι μην μπορώντας να αντέξουν το κρύο, σιγά αναγκάστηκαν να κλειδώσουν τις πόρτες και να φύγουν. Δυστυχώς αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι είναι μεγάλοι σε ηλικία και αρκετοί από αυτούς είναι άρρωστοι, θα πρέπει να περάσουν το σημερινό βράδυ χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση.


Ιδιαίτερα έντονο θα είναι το κρύο σήμερα το βράδυ στην Αίγινα:

Σήμερα το βράδυ το κρύο που θα επικρατήσει στην Αίγινα θα είναι ιδιαίτερα έντονο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κόμβου του Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα το βράδυ από 0°C έως -2°C, ενώ η αίσθηση του ψύχους θα είναι -4°C ενώ τα μεσάνυχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες θα φτάσει του -5°C έως -6°C.

Το Aegina Portal κάνει έκκληση να βρεθεί λύση φιλοξενίας, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν σήμερα το βράδυ.  Παρακαλούμε πολύ, να αναπτυχθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία είναι δυνατή, ώστε να φιλοξενηθούν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι και όσοι έχουν προβλήματα υγείας.

Ο πίνακας που ακολουθεί είναι από τον κόμβο του meteo.gr όπου παρουσιάζονται οι συνθήκες που θα επικρατήσουν σήμερα το βράδυ στην Αίγινα.



(Ο πίνακας προέρχεται από την ιστοσελίδα του meteo.gr, στο οποίο ανήκουν όλα τα πνευματικά δικαιώματα)

Ο Δήμος της Αίγινας ανακοίνωσε ως θερμαινόμενο χώρο τον Μεριστό καθ’ όλη την διάρκεια της βλάβης και έως πλήρως αυτή αποκατασταθεί.




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png