Παρατείνεται η ισχύς δύο αποφάσεων, που αφορούν στις εργασίες της κάλυψης με τσιμεντοκουβέρτες του υποθαλάσσιου αγωγού.

 
Δύο αποφάσεις με τις οποίες παρατείνεται η ισχύς παλαιότερων, δημοσιεύθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Και οι δύο αποφάσεις ήταν αναμενόμενες και αναγκαίες για την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Υπενθυμίζεται ότι ο αγωγός λειτουργεί κανονικά, μεταφέροντας νερό στην Αίγινα, ωστόσο το επόμενο διάστημα θα πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες που αφορούν στην κάλυψη του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού με τις γνωστές τσιμεντοκουβέρτες, εργασία η οποία, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, είναι η πιο δύσκολη, η πιο χρονοβόρα και απαιτεί καλές καιρικές συνθήκες για την εκτέλεσή της.
 
Υπενθυμίζεται ότι από τη Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής, είχε εγκριθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2022, η παράταση της προθεσμίας εκτέλεσης των εργασιών του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας μέχρι 23-6-2022. Αυτή, κατά συνέπεια, είναι η ημερομηνία μέχρι την οποία παρατείνονται και οι δύο αποφάσεις.
 
Η πρώτη απόφαση, που δημοσιεύθηκε στις 24 Μαρτίου 2022, έρχεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και αφορά στην ανανέωση της χρονικής διάρκειας παραμονής - αγκυροβολίας των πλωτών ναυπηγημάτων που αφορούν στο έργο “Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της ν. Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ”, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της ν. Σαλαμίνας (θέση Ρέστη) έως την 23-06-2022. Κατά τα λοιπά εξακολουθεί να ισχύει η (ζ) σχετική, δηλαδή η από 24-4-2019 απόφαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που μπορείτε να δείτε εδώ.
 
Η δεύτερη απόφαση έχει ληφθεί από το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας και αφορά στη χρονική επέκταση της υφιστάμενης παραχώρησης απλής χρήσης χώρου στην χερσαία ζώνη λιμένα Λεοντίου της Τεχνικής Εταιρείας Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε. Η συνεδρίαση του Δ.Σ. έγινε στις 15 Μαρτίου 2022 και η δημοσίευση της απόφασης έγινε χθες 29 Μαρτίου 2022.
 
Σύμφωνα με την απόφαση εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, η παράταση παραχώρησης απλής χρήσης χώρου χερσαίας ζώνης λιμένα Λεοντίου στην Τεχνική Εταιρεία Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε .,μέχρι 23-06-2022, εμβαδού 29.000τ.μ για την εκτέλεση έργου κοινής ωφελείας παραχώρηση απλής χρήσης χώρου εντός της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Λεοντίου. Το αντάλλαγμα ορίζεται δέκα ευρώ το μήνα ως τυπικό αντάλλαγμα όπως ορίζεται από την νομοθεσία.
 
Ο εργοταξιακός χώρος του Λεοντίου και η κατασκευή του ελικοδρομίου της Αίγινας. 
 
Το έγγραφο της απόφασης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου υπενθυμίζει ότι: "Έχει χορηγηθεί έγκριση για την κατασκευή ελικοδρομίου στον ίδιο χώρο. Ο εξετασθείς χώρος στην περιοχή Λεόντι έχει συντεταγμένες 37ο 46΄21,03΄΄Β και 23ο 28΄7,01΄΄Α (σε σύστημα WGS 84). Πρόκειται για το πολυαναμενόμενο έργο το οποίο, όπως είχε ειπωθεί και δημόσια, θα το κατασκευάσει ως προσφορά προς το νησί η Τεχνική Εταιρεία Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε.
 
Τέλος, όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, τμήμα του ίδιου χώρου έχει δηλωθεί ως εργοταξιακός χώρος, του έργου "Λιμενικά έργα προστασίας Αγ. Μαρίνας και λιμένα Πέρδικας Ν.Αίγινας", τα οποία είναι σε εξέλιξη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png