Άνοιξε για το κοινό της Αίγινας η ψηφιακή εφαρμογή: "Το 1821 στα νησιά του Αργοσαρωνικού", η οποία φιλοξενείται στον Πύργο του Μαρκέλλου.


Άνοιξε για το κοινό της Αίγινας, το μεσημέρι της Κυριακής, η ψηφιακή εφαρμογή: "Το 1821 στα νησιά του Αργοσαρωνικού", η οποία αποτελεί μία πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση, πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρείας "Η Αιγιναία", με την οποία συμμετέχει στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.


Η εφαρμογή έχει εγκατασταθεί στο Πύργο του Μαρκέλλου, όπου και θα παραμείνει μέχρι το τέλος Απριλίου. Αυτή την εβδομάδα θα λειτουργήσει από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 10:00 το πρωί έως τις 1:00 το μεσημέρι.

Με την ευκαιρία στο Aegina Portal μίλησαν ο διευθυντής της "Αιγιναίας" κ. Γιώργος Μπόγρης και ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί η δράση, κ. Νίκος Πτερούδης.

Ο κ. Γιώργος Μπόγρης είπε σχετικά: “Η Αιγιναία”από σήμερα, παρουσιάζει εδώ στον Πύργο του Μαρκέλλου, την πρωτότυπη ψηφιακή εφαρμογή η Αίγινα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, κατ’ επέκταση στο 1821.

Είναι μία πρωτότυπη ψηφιακή εφαρμογή, μέσω της οποίας μπορούν οι χρήστες, διαδραστικά, να θέτουν ερωτήματα, υπάρχει ένας κατάλογος 30 ερωτημάτων και να παίρνουν απαντήσεις για την κατάσταση και την θέση των νησιών του Αργοσαρωνικού και της Αίγινας βέβαια, την εποχή της Επανάστασης.

Είναι μία δράση η οποία έχει χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ από το δίκτυο Δήμων Νήσων Αττικής, εξ’ ολοκλήρου, και τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑ η οποία ευγενώς μας παραχώρησε χώρο του Πύργου Μαρκέλλου για να εκτεθεί αυτή η εφαρμογή, η οποία θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του Απριλίου στην Αίγινα. Εν συνέχεια θα μεταφερθεί στον Πόρο, στην Ύδρα, τις Σπέτσες και τέλος του καλοκαιριού θα ξανάρθει για δύο μήνες στην Αίγινα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε εκ μέρους της “Αιγιναίας” τους συντελεστές αυτού του project: την κυρία Αφροδίτη Καμάρα,  το γραφείο της για την επιμέλεια για την παραγωγή όλης αυτής της ιστορίας, την κυρία Ευσταθία Χατζή η οποία επιμελήθηκε το γραφειοκρατικό μέρος της εφαρμογής και τον κύριο Νίκο Πάχτα ο οποίος είχε την τεχνική επιμέλεια.

Εκ μέρους της “Αιγιναίας” εκείνη η οποία ανέλαβε το βάρος όλης της διεκπεραίωσης του εγχειρήματος είναι η Ελένη Σταμπόγλη.

Θα λειτουργήσει αυτή την εβδομάδα από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι τις 1:00 και θα μπορούνε όλα τα σχολεία, όποιος ενδιαφέρεται να έρθει εδώ και να μπορέσει να πάρει μέρος σε αυτή την εφαρμογή. Ο χρόνος κατά τον οποίο θα λειτουργήσει τις υπόλοιπες μέρες θα ανακοινωθεί μετά το πέρας της Παρασκευής.

Θέλουμε να σας πούμε ότι είναι μία εφαρμογή η οποία έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αλλά είναι πολύ χρήσιμη για τα σχολεία και θα ήταν πολύ καλό να έρθουν οι δάσκαλοι με τα παιδιά τους, με τους μαθητές. Γιατί εκτός από τη μεγάλη ιστορία αυτή που διδάσκεται, το σύνολο για την εποχή της Επανάστασης, υπάρχουν οι επιμέρους, οι μικρότερες ιστορίες, οι τοπικές ιστορίες οι οποίες συνδέονται με το μεγάλο γεγονός της Επανάστασης".

Ο κ. Νίκος Πτερούδης δήλωσε: “Χαίρομαι πραγματικά για την ωραία προσπάθεια και την τόσο ευεργετική για την νεολαία κυρίως της Αίγινας, διότι αυτό θα δώσει το έναυσμα να καταλαβαίνουμε την ιστορία καλύτερα και τα βλέπουμε πολύ πιο εύκολα”.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png