Υποθαλάσσιος καθαρισμός στο Λιμάνι της Αίγινας, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και την ομάδα Beach Cleaning.


Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η δράση για τον υποθαλάσσιο καθαρισμό στο λιμάνι της Αίγινας, δράση την οποία διοργανώνει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Σ’ αυτή συμμετέχει η ομάδα εθελοντών Beach Cleaning, που πρόκειται να συμβάλλει καθοριστικά στον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Λιμένα της Αίγινας. 


Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Μπλε Σαρωνικός”, ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο να καθαριστεί ο Σαρωνικός κόλπος.

Στόχος είναι να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα απορρίμματα γίνεται μέσα στο διήμερο 14 και 15 Μαΐου. Η ομάδα θα αποτελείται από 15 εθελοντές, εκ των οποίων οχτώ από αυτούς είναι δύτες.

"Τέτοιες πρωτοβουλίες μας δίνουν το έναυσμα για μελλοντικές δράσεις, με τη συμμετοχή και την αρωγή όλων των τοπικών φορέων, προκειμένου να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να κινητοποιηθούν όλοι οι πολίτες, αλλά ειδικότερα οι μαθητές”, αναφέρει ανακοίνωση του Δημοτικού λιμενικού Ταμείου της Αίγινας.

Ο Οδυσσέας Λάμπρου, δύτης της ομάδας Beach Cleaning, δήλωσε για την δράση:

"Από την ομάδα Beach Cleaning έχουμε σήμερα στην Αίγινα 15 εθελοντές, εκ των οποίων οκτώ είναι οι δύτες για να καθαρίσουμε τη Μαρίνα της Αίγινας. Προσπαθούμε να καθαρίσουμε όσα περισσότερα σημεία του Σαρωνικού γίνεται κάτω από το πρόγραμμα “Μπλε Σαρωνικός”. Είναι ένα νέο πρόγραμμα που έχουμε ξεκινήσει για 2022”.

Σ’ αυτή τη δράση έχουμε τη χαρά να έχουμε δίπλα μας το Λιμενικό Ταμείο Αίγινας οι οποίοι μας στηρίζουν, θέλανε να είμαστε εδώ σήμερα, θέλουν να γίνονται τέτοιες δράσεις, τις στηρίζουν και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό.

Πιστεύουμε από δω μέσα τι θα βάλουμε πάρα πολλά σκουπίδια, από την προηγούμενη δράση που ήρθαμε είχαμε βγάλει περίπου 1 τόνο και περιμένουμε και θα δούμε τι θα βγάλουμε αυτό το Σαββατοκύριακο". Μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από τον καθαρισμό εδώ.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός δήλωσε:

"Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στην περιοχή “Παναγίτσα”. Έχουν έρθει 15 εθελοντές, παιδιά ηλικίας 18 μέχρι 25. Είχαν έρθει και πέρυσι με χορηγό το Dixan και κάνανε καθαρισμό στο λιμάνι της Αίγινας. Ένα καθαρισμό που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία και μετά από επικοινωνία που είχαμε πάλι μαζί μέσα στο χρόνο, συνεννοηθήκαμε επειδή πλέον δεν έχουν τον χορηγό θα τους υποστηρίξουμε εμείς σαν  Λιμενικό Ταμείο να κάνουμε αυτό τον καθαρισμό στο λιμάνι της Αίγινας και φιλοδοξούμε ότι δεν θα είναι μόνο στο λιμάνι της Αίγινας θα πιάσουμε και άλλα λιμάνια στο νησί μας, όπως και στα λιμάνια του Αγκιστρίου.

Είναι μία πάρα πολύ καλή δράση. Εγώ πέρυσι έμεινα έκπληκτος από αυτά που ανέσυρα από το βυθό. Εμείς σαν Λιμενικό Ταμείο είμαστε σ’ αυτές σε αυτές τις δράσεις αρωγοί και πιστεύω ότι θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία.

Συγχρόνως να πούμε ότι ενημερώσαμε και τα σχολεία όλα του νησιού, ότι θα γίνει αυτή η δράση, γιατί καλό θα ήτανε τα παιδιά, τα παιδιά μας να το δουν αυτό και να δουν ότι πρέπει να διατηρούμε και τα λιμάνια και τις ακτές μας καθαρές και πιστεύω ότι θα έχει ανταπόκριση για όλο τον κόσμο.

Τώρα πώς θα είναι το πρόγραμμά μας,  είναι τα παιδιά Σάββατο και Κυριακή. Θα ξεκινήσουμε επειδή πέρυσι κάναμε αυτό το κομμάτι μέχρι ένα σημείο, θα ολοκληρώσουμε αυτό το κομμάτι μέχρι την Παλαιά Προβλήτα. Λόγω κίνησης των σκαφών στα διερχόμενα δεν θα πάμε εκεί. Θα πάμε στο μικρό λιμάνι στον Άγιο Νικόλα. Αφού ολοκληρώσουμε σημερινή μέρα, αύριο Κυριακή, θα πάμε στη μαρίνα που είναι οι τέσσερις πλωτές να κάνουμε καθαρισμό εκεί.

Πιστεύω ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία αυτό και θα συνεχίσουμε με αυτό το ρυθμό στους καθαρισμούς και θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τη Saronic Ferries, που ήταν αρωγοί και αυτοί, για τη μεταφορά των ανθρώπων αυτών εδώ και τα παιδιά που ήρθανε σήμερα εδώ που θα κάνουν την εθελοντική τους δράση. Όσα παιδιά θα έρθουν αυτή τη φορά από τα σχολεία και όσα έρθουν τις επόμενες φορές. Εμείς θα είμαστε εδώ να τα υποστηρίξουμε και να βοηθάμε πάντα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png