Η έκθεση "Μύρτις" στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας. Το εκπαιδευτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει, λόγω της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας.


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αίγινας, σε συνεργασία με τον κ. Μανώλη Παπαγρηγοράκη, φιλοξενεί τη φωτογραφική έκθεση "Μύρτις: πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν", που αναφέρεται στο ιστορικό της ανασκαφής και της διαδικασίας που ακολουθήθηκε για την ανάπλαση του προσώπου του εντεκάχρονου κοριτσιού, με βάση το κρανίο του.


Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης: "Με τη μοναδική φωτογραφική έκθεση, οι μαθητές που θα επισκεφθούν την έκθεση, θα έρθουν σε επαφή  με την τεχνολογία της επαυξημένης πραγματικότητας. Χρησιμοποιώντας την κάμερα κινητού τηλεφώνου μπορούν να στοχεύσουν σε διαφορετικά μέρη ενός ειδικά διαμορφωμένου εκθέματος, προσπαθώντας να ενεργοποιούν το περιεχόμενο που κρύβεται πίσω από κάθε "ετικέτα".  


Με τον τρόπο αυτό θα εξερευνήσουν τα διάφορα αντικείμενα που αναπαρίστανται στην αφίσα και θα γνωρίσουν με διαδραστικό τρόπο την μαγευτική ιστορία Μύρτιδος, αξιοποιώντας τη χρήση νέων τεχνολογιών επικοινωνίας (5G) στην εκπαίδευση του 21ου αιώνα.


Η εφαρμογή Επαυξημένης Πραγματικότητας χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαϊκό έργο 5G Tours στο πλαίσια του Προγράμματος "Ορίζοντας 2020" της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Η ανάπτυξη του περιεχομένου της εφαρμογής πραγματοποιήθηκε από την Ελληνογερμανική Αγωγή".Η έκθεση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο της Αιγινήτισσας και θα διαρκέσει από τις 28 Μαΐου ως και τις 4 Ιουνίου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αίγινας. Την σχετική παρουσίαση, μέσα από την ομιλία του καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλη Παπαγρηγοράκη, που έγινε χθες το βράδυ, μπορείτε να δείτε εδώ.