Το έργο του καθαρισμού, στο οδικό δασικό της Αίγινας, επισκέφθηκε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιώργος Αμυράς. Τι συζήτησε με τον κ. Γιάννη Ζορμπά.


Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες αντιπυρικής προστασίας στη δασική περιοχή της Αφαίας (το σχετικό ρεπορτάζ του Aegina Portal μπορείτε να το δείτε εδώ) εργασίες που θα γίνουν σε ολόκληρο το δασικό οδικό δίκτυο της Αίγινας, συμπεριλαμβανομένου και της περιοχής του Τούρλου.

Πρόκειται για την υλοποίηση μελετών του Δασαρχείου Πειραιά με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Κάτι που δεν είχε γίνει γνωστό, είναι ότι στις 31 Μαΐου, το έργο επιθεώρησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς, που επισκέφθηκε την Αίγινα.
 
Σε ενημέρωση που έκανε την ίδια μέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, είπε ότι συναντήθηκε με τον κ. Γιώργο Αμυρά, ο οποίος θα επισκεφθεί ξανά την Αίγινα ώστε να δει και άλλες περιοχές του νησιού που χρειάζονται παρόμοιες εργασίες καθαρισμού και επέκτασης των δασικών δρόμων. Επίσης, εργασίες αποψίλωσης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία γίνονται στο χώρο του ναού της Αφαίας,
 
Στο ίδιο θέμα ο κ. Ζορμπάς είπε: Συμπληρωματικά να σας πω ότι αυτό που συζητήθηκε ήταν ότι εμείς έχουμε καταθέσει μελέτη για την πλακόστρωση, μαζί με την αποκατάσταση των δικτύων κοινής ωφέλειας, δηλαδή και φωτισμός και δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης ώστε να μην χρειαστεί να ξανασκαφτεί. Αφορά την επέκταση των πλακοστρωμένων δρόμων που έχουμε, έτσι ώστε να διευρυνθεί αυτό το δίκτυο μ' αυτούς τους δρόμους και να γίνουν και αυτές οι διαδικασίες που είπαμε. Αυτή η μελέτη είναι ώριμη, έχει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και έχει υποβληθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης για χρηματοδότηση".  


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png