Σε εξέλιξη αντιρρυπαντική επιχείρηση στο λιμάνι της Σουβάλας. Μεγάλη σε έκταση η ρύπανση. Εντοπίστηκαν κηλίδες και στο Λεόντι.

 
Αντιμέτωπη με μία πολύ μεγάλη σε έκταση ρύπανση, βρίσκεται από το μεσημέρι η περιοχή στο λιμάνι της Σουβάλας. "Νομίζω δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά τέτοιου είδους ρύπανση", είπε μιλώντας στο Aegina Portal σήμερα νωρίς το βράδυ, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός.


Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Λιμενάρχη Αίγινας κ. Αργύρη Φραγκούλη, έχει μπει σε λειτουργία το σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Τα πλάνα είναι από το λιμάνι της Σουβάλας, ωστόσο υπάρχουν ασφαλείς μαρτυρίες ότι κηλίδες εντοπίστηκαν στο Λεόντι, στα Πηγαδάκια και αλλού.
 
Όπως έχει παρουσιάσει παλαιότερα, σε ρεπορτάζ που έχει κάνει το Aegina Portal, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο διαθέτει αντιρρυπαντικό εξοπλισμό και μάλιστα γίνονται και ετήσιες αντιρρυπαντικές ασκήσεις. Ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, αύριο το πρωί αναμένεται να υπάρξει ενίσχυση από την εταιρία με την οποία συνεργάζεται το Λιμενικό Ταμείο. Η εταιρία ενημερώθηκε για την κατάσταση και το μέγεθος της ρύπανσης με φωτογραφικό υλικό το μεσημέρι.
 
Μέχρι την ώρα που το Aegina Portal κατέγραφε πλάνα για το ρεπορτάζ ο λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης μαζί με συνεργάτες του Λιμενικού Ταμείου συμμετείχε στην αντιρρύπανση τοποθετώντας φράγμα.

 
Ο κ. Στέλιος Θεριανός δήλωσε στο Aegina Portal: "Βρισκόμαστε στη βόρεια πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Σουβάλας, αντιμετωπίζουμε μία μεγάλη σε έκταση ρύπανση, που δημιουργήθηκε προφανώς από κάποιο καράβι που βρίσκεται στη ράδα, αυτό εκτιμάται και το βλέπει το λιμεναρχείο της Αίγινας που είμαστε σε διαρκή επικοινωνία, είναι κοντά μας, μαζί μας, βοηθούν με τους συνεργάτες μου στο Λιμενικό Ταμείο με ένα φίλο το Φώτη Λαζάρου που βοηθάει κι αυτός με το σκάφος του Αντώνη Μαλτέζου.

Να πω ότι η ρύπανση είναι πολύ μεγάλη, νομίζω δεν έχουμε ξανά αντιμετωπίσει τέτοιου είδους ρύπανση.

Έχουμε έρθει σε επικοινωνία από το μεσημέρι με φωτογραφικό υλικό, με την εταιρεία μας υποστηρίζει τη “Μετώπη”ι με τα αντιρρυπαντικά, αναμένεται αύριο το πρωί να έρθει στην Αίγινα να αναλάβουν κι αυτοί δράση, γιατί δεν είναι μόνο το λιμάνι της Σουβάλας. Εμείς βάλαμε φράγματα, καθαρίσαμε το εσωτερικό το λιμάνι που είναι η σκάφη, κάνουμε τώρα από δω πλευρά προς το “Νότος” στο καφέ που είναι και από δω πιο μεγάλη ρύπανση και μας έχουν ειδοποιήσει ότι έχουμε και στις Βαφές κάποια ρύπανση, επίσης στα Πηγαδάκια και ερχόμενος με το σκάφος του ο κ. Λαζάρου μου είπε ότι και στο Λεόντι απ’ έξω έχει δύο μεγάλες κηλίδες.


Προφανώς είναι μεγάλη ρύπανση, αναμένουμε αύριο να έρθουνε κάποιες ενισχύσεις από την εταιρεία “Μετώπη”ο που μας υποστηρίζει με τα αντιπαρρυντικά. Έχουμε κάνει εμείς τώρα ότι μπορούμε με τα δικά μας μέσα, ρίξαμε τα φράγματα, ρίξανε τις περούκες, ρίξαμε πετσέτες, έχουμε βάλει πολλά έχουμε κάνει απόχη και πετσέτες στο μέσα λιμάνι, πιστεύουμε ότι είμαστε σε ένα καλό δρόμο. Θέλω να ελπίζω ότι τέτοια πράγματα δεν πρέπει να συμβαίνουν και να μην ξανασυμβούν, γιατί είναι μες στο καλοκαίρι στον Αύγουστο μήνα, σε περιοχές που περιμένουν να δουλέψουν αυτή την εποχή και βλέπετε τώρα τη στιγμή είναι άνθρωποι που έχουν καταστήματα και έχουν ξεσηκωθεί και με το δίκιο τους και προσπαθούμε και εμείς με ότι μέσα έχουμε και ότι μπορούμε και ότι χρειαστεί να βοηθήσουμε στο να μπορέσουν να βελτιώσουν την κατάσταση αυτή.

Πιστεύω είμαι σε καλό δρόμο και αύριο θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό και σε άλλες περιοχές να καλύψουν αυτό το πρόβλημα που μας βγήκε σήμερα το μεσημέρι”.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας διενεργείται προανάκριση και έχει γίνει λήψη δειγμάτων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png