Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή των Βροχείων,  ο αγνοούμενος κολυμβητής για τον οποίο είχε ξεκινήσει έρευνα το βράδυ της Δευτέρας.

20220920_094829-elikoptero.jpg

Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή των Βροχείων, σε κοντινή απόσταση από την ακτή, ο 54χρονος ημεδαπός κολυμβητής, για την ανεύρεση του οποίου, ξεκίνησαν έρευνες το βράδυ της Δευτέρας,  υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής,  με τη συμμετοχή  περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επαγγελματία δύτη, ιδιωτικών σκαφών, ενός περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και ελικοπτέρου της Π.Α..  

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση, θα παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Φωτογραφία από τη θαλάσσια περιοχή στην οποία έγιναν έρευνες.

Σε Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος αναφέρονται τα ακόλουθα:

Αναφορικά με τις έρευνες προς εντοπισμό 54χρονου αγνοούμενου ημεδαπού κολυμβητή που πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Μαραθώνα ν. Αίγινας από βραδινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι ο εν λόγω άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μεσημβρινές ώρες σήμερα, από παραπλέον Α/Κ σκάφος, στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή. Η σορός του 54χρονου μεταφέρθηκε στον λιμένα Αίγινας από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.