Σύμφωνη γνώμη εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο για την δημιουργία δημοτικού παιδικού σταθμού στην Κοινότητα Πέρδικας.

perdika-apofasi-dimotikou-simvouliou2.jpg

Στις 6 Αυγούστου 2022, ο πρόεδρος της Κοινότητας Πέρδικας κ. Μιχάλης Μαρτής, είχε γνωστοποιήσει με Δελτίο Τύπου την ανάγκη των κατοίκων της περιοχής της Πέρδικας σε υποδομές όπως οι παιδικές χαρές, οι μεταφορά των μαθητών και η ύπαρξη ενός βρεφονηπιακού  σταθμού στην περιοχή που θα διευκόλυνε τις εργαζόμενες μητέρες.  

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το θέμα του βρεφονηπιακού σταθμού  συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε στις 1 Νοεμβρίου 2022 και ήταν μία πρώτη προσέγγιση στο ζήτημα, από την οποία εκφράστηκε η σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου για την δημιουργία δημοτικού παιδικού σταθμού στην Κοινότητα Πέρδικας. Όπως έγινε κατανοητό, από τις τοποθετήσεις των δημοτικών συμβούλων, που στο παρελθόν είχαν σχετική εμπειρία, είναι μία προσπάθεια που απαιτεί πολλές διαδικασίες και χρόνο.

Μετά την ανακοίνωση του τίτλου του 3ου θέματος ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τα πρακτικά, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε υπόψη του Σώματος την υπ’ αριθμ. 7/2022 απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Πέρδικας με θέμα: "Πρόταση – συζήτηση για την κατασκευή και λειτουργία δημοτικού βρεφονηπιακού σταθμού στην Κοινότητα Πέρδικας. 
Ακολούθως έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο της Κοινότητας Πέρδικας κ. Μαρτή Μιχαήλ, ο οποίος,  εισηγούμενος το θέμα στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέφερε ότι οι γονείς που διαμένουν στην Πέρδικα αδυνατούν να στέλνουν σε καθημερινή βάση τα νήπιά τους στον παιδικό σταθμό της Χλόης ή στο βρεφονηπιακό σταθμό του Κοντού, λόγω της μεγάλης απόστασης, της έλλειψης συγκοινωνίας και βέβαια λόγω του γεγονότος ότι πολλοί εξ’ αυτών δεν διαθέτουν ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο.

Τούτο έχει φέρει σε απόγνωση πολλούς  γονείς, οι οποίοι δεν ξέρουν που να αφήσουν τα παιδιά τους ενόσω εκείνοι εργάζονται και προβληματισμό ως προς την εξελικτική διαδικασία της κοινωνικοποίησής τους, διαδικασία μέσω της οποίας το άτομο από πολύ νωρίς μαθαίνει συναναστρέφεται με μικρότερες ή μεγαλύτερες ομάδες, μαθαίνει τρόπους συμπεριφοράς κοινωνικά αποδεκτούς, τις αντιλήψεις της ομάδας (και γενικά της κοινωνίας), αποκτά αυτοαντίληψη και προσαρμόζεται σε μια οργανωμένη μορφή ζωής.

Ως εκ τούτου υποστήριξε ότι η δημιουργία δημοτικού παιδικού σταθμού στην Κοινότητα Πέρδικας είναι επιβεβλημένη, πρότεινε δε τις εγκαταστάσεις του Κοινοτικού Γραφείου Πέρδικας και του περιβάλλοντος χώρου ως το κατάλληλο σημείο για την κατασκευή και λειτουργία του σταθμού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του: 

- την εισήγηση του Προέδρου της Κοινότητας Πέρδικας.
- την υπ’ αριθμ. 7/2022 απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Πέρδικας.
- τις τοποθετήσεις, απόψεις, προτάσεις και επισημάνσεις των μελών του Συμβουλίου και του κ. Δημάρχου, οι οποίες με λεπτομέρεια αναγράφονται στα αναλυτικά πρακτικά της συνεδρίασης.

Αποφάσισε ομόφωνα ότι:

Εκφράζει την καταρχήν σύμφωνη γνώμη του για την δημιουργία δημοτικού παιδικού σταθμού στην Κοινότητα Πέρδικας.
Εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png