Η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνου, στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια, στην "Παναγίτσα". Δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Αίγινας, η σημερινή ημέρα.

20230126_100805-00.jpg

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε το πρωί, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνου, στο μνημείο του Ιωάννη Καποδίστρια, στην "Παναγίτσα", καθώς σήμερα το νησί μας γιορτάζει και τιμά την επέτειο της άφιξης και της ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. 


Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε σε ΦΕΚ στις 30.1.2012, μετά από την απόφαση 7/2011  του Δημοτικού Συμβουλίου και συντονισμένες προσπάθειες του τότε δημάρχου κ. Σάκη Σακκιώτη, καθιερώθηκε η 26η Ιανουαρίου, ημέρα ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια, ως δημόσιας εορτής τοπικής σημασίας για το Δήμο Αίγινας, σε ανάμνηση της ημέρας ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτου Κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους, το έτος 1828, όπως αναφέρει το άρθρο 1 του διατάγματος, το οποίο είχε υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

20230126_100805-02.jpg

Έτσι, μετά την τέλεση της δοξολογίας και την εκφώνηση του πανηγυρικού λόγου της ημέρας, από τον ιστορικό και συγγραφέα κ. Παναγιώτη Πασπαλιάρη στην Μητρόπολη της Αίγινας, ο κλήρος και εκπρόσωποι του Δήμου, μετέβησαν υπό βροχή, στο πάρκο δίπλα στην εκκλησία της "Παναγίτσας", όπου βρίσκεται η προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια. 

Μετά το τρισάγιο και τον Εθνικό Ύμνο, κατάθεση στεφάνου έκανε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Αίγινας  κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαρίνος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, ο σύμβουλος της Κοινότητας Αίγινας κ. Νίκος Αλεξίου, ο διοικητής της ναυτικής βάσης του Τούρλου κ. Κυριάκος Κλώνος, ο λιμενάρχης Αίγινας κ. Αργύρης Φραγκούλης και ο ιστορικός κ. Παναγιώτης Πασπαλιάρης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png