Ξεκίνησε από την Κοινότητα Αίγινας, με την υποστήριξη του Δήμου Αίγινας, η δράση συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας, προς τους σεισμόπληκτους στις περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας.

drasi-dimou.jpg
Ξεκίνησε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα "Παύλος Ανδρεόπουλος", στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας, η δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης, για τις δοκιμαζόμενες, από τους σεισμούς περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, που θα διαρκέσει έως το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου. Οι πολίτες  μπορούν να προσέρχονται από τις 10:00 το πρωί έως τις 17:30 το απόγευμα

Η δράση οργανώθηκε από την Κοινότητα Αίγινας σε συνεργασία με τον Δήμο Αίγινας, μετά την θετική ανταπόκριση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, προς τους σεισμόπληκτους, στις περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. 

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Κοινότητας Αίγινας, η οποία εξέδωσε χθες σχετικό Δελτίο Τύπου. Την δράση υποστηρίζει ο ΔΑΟΑ που παραχώρησε τον χώρο για την συγκέντρωση των ειδών.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας ( γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.α)

Υπνόσακοι, κουβέρτες 

Είδη ατομικής υγιεινής.

Ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, καλώντας τους κατοίκους του νησιού είπε: "Ο δήμος Αίγινας μετά από μία πρωτοβουλία και πρόταση της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας και συγκεκριμένα του προέδρου του κυρίου Παναγιώτη Κασιμάκη και των συνεργατών του - και εδώ έχουμε και τον κοινωνικό Αλεξίου - διοργανώνουμε μία δράση για να συλλέξουμε τρόφιμα και υλικό, κουβέρτες και τα λοιπά, προς τον δοκιμαζόμενο λαό της γείτονος χώρας. 

Ο λαός και οι πολίτες βλέπουμε όλοι στους δέκτες μας, ότι πραγματικά δοκιμάζεται, μιλάμε για μία βιβλική καταστροφή, εμείς ως πολίτες θα τον ίσιο και του δήμου αισθανόμαστε την ανάγκη να είμαστε αλληλέγγυοι προς αυτούς τους συνανθρώπους μας. Έτσι λοιπόν με αυτή την δράση θέλουμε και εμείς να συμβάλουμε, με συμπαράσταση σ’ όλο αυτό το πραγματικά μεγάλο κακό που συμβαίνει. 

Έτσι, λοιπόν, καλούμε όλους τους πολίτες από το υστέρημά τους, έστω και ότι μπορεί ο καθένας, να φέρει εδώ σε αυτόν εδώ το χώρο, στο γήπεδο, στην αίθουσα “Παύλος Ανδριόπουλος” και να προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί και όπως μπορεί”.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης δήλωσε: "Με μεγάλη θλίψη παρακολουθούμε όσα που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία και στη Συρία. Δεν μπορούσαμε να μείνουμε απλοί θεατές και έτσι αποφασίσαμε όλα τα μέλη της κοινότητας, σε συνεργασία με το δήμο, ο οποίος έχει κινητοποιήσει τους απαραίτητους μηχανισμούς, να πραγματοποιήσουμε τη δράση της συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, ζητάμε από εσάς τρόφιμα μακράς διάρκειας, κουβέρτες και είδη προσωπικής φροντίδας. 

Θα είμαστε στο χώρο του γηπέδου, στην αίθουσα “Παύλος Ανδριόπουλος”, θα βρισκόμαστε καθημερινά και το Σάββατο από τις 10:00 το πρωί μέχρι 5:30 το απόγευμα και καλούμε όλους τους πολίτες, τους συλλόγους και τους επιχειρηματίες της Αίγινας, να συμβάλουν κι αυτοί, όσο το δυνατόν μπορούν περισσότερο σ’ αυτή τη δράση".

Ο σύμβουλος της Κοινότητας Αίγινας κ. Νίκος Αλεξίου δήλωσε: "Με πρωτοβουλία της Κοινότητας Αίγινας, του προέδρου Παναγιώτη Κασιμάκη, του επταμελούς Συμβουλίου, του δήμου Αίγινας, του δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά και του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Αίγινας, που μας παραχωρεί το χώρο, γίνεται μία θεάρεστη προσπάθεια, να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκη, σύμφωνα και με το Δελτίο Τύπου που έχει εκδοθεί από την Κοινότητα Αίγινας για τους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, που έχουν υποστεί ένα μεγάλο πολύ μεγάλο πλήγμα, μετά το φονικό σεισμό. 

Καλούμε τους πολίτες της Αίγινας να προσφέρουν αυτό που μπορούν και να είναι δίπλα σε αυτή την προσπάθεια".

Στη δράση για την συγκέντρωση τη συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης, συμμετέχει η κ. Εβίτα Θωμά.

Για τον καλύτερο συντονισμό, όσοι επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια, μπορούν να επικοινωνούν με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αίγινας, Π. Κασιμάκη στο τηλέφωνο 6971785979. 
Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας παρέχονται ακόμη στο τηλέφωνο 2297320013 τις καθημερινές έως τις 15.00.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png