Ανατέθηκε η κατασκευή του έργου αντιστήριξης, στο αρχαιολογικό σκάμμα του Κυβερνείου.

20221211_131314-kyberneio.jpg

Δημοσιεύθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, η απόφαση για την ανάθεση της δημόσιας σύμβασης του έργου: "Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης στο δυτικό πρανές του αρχαιολογικού σκάμματος στον αύλειο χώρο του Κυβερνείου Καποδίστρια στην Αίγινα". 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Σκοπός του έργου είναι να αντιστηριχθεί το δυτικό πρανές του αρχαιολογικού σκάμματος, προς την πλευρά του ισογείου κτίσματος όπου σήμερα στεγάζεται προσωρινά η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας, γιατί λόγω της φύσεως του εδάφους και των καιρικών συνθηκών, ο διάδρομος που βρίσκεται στο όριο του σκάμματος έχει υποστεί μερική καθίζηση.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των ευρημάτων, το Μάρτιο του 2021 στο προαύλιο του Κυβερνείου και προκειμένου να καταστεί επισκέψιμος ο χώρος, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εγκατέστησε εκεί μία ελαφριά μεταλλική πεζογέφυρα.

Πρόσφατα, τον Δεκέμβριο του 2022, απομακρύνθηκαν μετά από εννέα χρόνια, τα διαχωριστικά από λαμαρίνα, στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου και τοποθετήθηκαν τα κιγκλιδώματα περίφραξης, από τον Δήμο Αίγινας. Την ίδια περίοδο, ήδη, είχαν εγκριθεί και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου της αντιστήριξης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png