Μία ακόμη ενημερωτική πινακίδα, από τη σειρά των πινακίδων "Στα ίχνη του Ιωάννη Καποδίστρια", αφαιρέθηκε από αγνώστους. 

20230307_120315-panagitsa.jpg

Μία ακόμη πινακίδα από τη σειρά "Στα ίχνη του Ιωάννη Καποδίστρια", αφαιρέθηκε από αγνώστους, αυτή τη φορά από την είσοδο του πάρκου στην "Παναγίτσα", όπου βρίσκεται η προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Στις 30 Οκτωβρίου 2020 είχαν τοποθετηθεί εννέα τέτοιες πινακίδες
στην "καποδιστριακή διαδρομή", που περιλαμβάνει: το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, τον Πύργο του Μαρκέλλου, το Κυβερνείο, την Μητρόπολη της Αίγινας, το Εϋνάρδειο, το Δημοτικό Θέατρο Αίγινας, την προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια και το Ορφανοτροφείο - Φυλακές.

Η τοποθέτηση έγινε με ευθύνη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πόλεων "Ιωάννης Καποδίστριας", στο πλαίσιο του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης του Κυβερνείου της Αίγινας. Η παραγωγή των πινακίδων έγινε με την υποστήριξη της εταιρείας, που έχει αναλάβει το έργο αποκατάστασης του Κυβερνείου.

Ωστόσο, έναν χρόνο μετά, τον Οκτώβριο του 2021, οι δύο ενημερωτικές πινακίδες, που είχαν τοποθετηθεί στο προαύλιο της Μητρόπολης της Αίγινας (αφορούσαν τον Μητροπολιτικό Ναό και το Εϋνάρδειο) αφαιρέθηκαν από αγνώστους. 

Το Aegina Portal επικοινώνησε σήμερα με τον εκπρόσωπο του Δήμου Αίγινας στο Δίκτυο Πόλεων Ιωάννης Καποδίστριας, κ. Γιώργο Τσατήρη, ο οποίος δήλωσε: " Δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό μας, ότι κάποιος συνειδητός Αιγινήτης πολίτης έκανε αυτή την πράξη, διότι εάν τυχόν έγινε από οποιονδήποτε, θεωρούμε ότι είναι ντροπή και θα πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί". Ο κ. Τσατήρης συμπλήρωσε, ότι ο Δήμος Αίγινας θα πρέπει να είναι αρωγός στην αποκατάσταση των πινακίδων, ενδεχομένως και με μία παράσταση στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας. 

Υπενθυμίζεται ότι οι πινακίδες είναι γραμμένες στα ελληνικά και στα αγγλικά και διαθέτουν qr code ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να συνδεθεί με το κινητό του και μέσω μίας εφαρμογής να έχει πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες γι' αυτή τη διαδρομή. Κάθε μία από αυτές τις πινακίδες έχει ένα σύντομο ενημερωτικό σημείωμα για το μνημείο στο οποίο βρίσκεται ο επισκέπτης, και την τοποθεσία του στον χάρτη της "καποδιστριακής διαδρομής".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png