Ο Δήμος Αίγινας καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο για την εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.).

erotimatologio-sap.jpg
Με ανακοίνωση που ανάρτησε ο Δήμος Αίγινας στην ιστοσελίδα του, καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού να απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο, για την εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.). Η σύμβαση για την υπηρεσία του ΣΑΠ δηλαδή για την εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας ύψους 37.187 ευρώ υπογράφηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2022. Δεν θα πρέπει να συνχέεται με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Αίγινας (ΣΒΑΚ) η διαβούλευση του οποίου ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2022.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Η ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα: "Για πρώτη φορά, ο Δήμος Αίγινας εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας.

Το σχέδιο θα προσδιορίσει τα σημεία που χρειάζονται διαμορφώσεις, επεμβάσεις και κατασκευές σε βασικούς δρόμους και σε δημόσιους χώρους (πλατείες, πάρκα κ.α.) ώστε να γίνουν προσβάσιμα σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες και ειδικότερα για όλα τα άτομα που έχουν προβλήματα στη μετακίνησή τους (ηλικιωμένοι, ΑμεΑ κ.α.).

Το σχέδιο εκπονείται σύμφωνα με το νόμο 4819/2021 και χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο.

Στόχος είναι εντοπιστούν τα προβλήματα προσβασιμότητας και να αποκατασταθούν άμεσα εντός 2ετίας από την ολοκλήρωση του σχεδίου.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί πολίτες και επισκέπτες της περιοχής να απαντήσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο: https://forms.gle/huxEPVbC55x1AxBdA

Το ερωτηματολόγιο είναι ανώνυμο και θα παραμείνει ανοικτό προς συμπλήρωση μέχρι 9 Απριλίου 2023

Για πληροφορίες ή και προτάσεις σχετικά με το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Αίγινας στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. "

Η υποβολή της πρότασης είχε γίνει στο Πράσινο Ταμείο.

Το θέμα της υποβολής πρότασης στο Πράσινο Ταμείο, για την χρηματοδότηση της υπηρεσίας Εκπόνηση Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) στο Δήμο Αίγινας, συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης στις 18 Μαΐου 2022.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Ως Φορέας Εκπόνησης του Σ.Α.Π. ορίζεται ο Δήμος και είναι αρμόδιος για:

Τη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας, σύμφωνα με το αρ.6 του ΦΕΚ5553/2021. Την κατάρτιση και υλοποίηση του Σ.Α.Π. Τη δημιουργία και διάχυση του επικοινωνιακού υλικού, έντυπου και ψηφιακού, για την πληροφόρηση των κατοίκων και των επισκεπτών σε σχέση με τις προσβάσιμες διαδρομές. Τη συστηματική παρακολούθηση της εξέλιξης και εφαρμογής του Σ.Α.Π., τον προσδιορισμό και ποσοτικοποίηση των νέων αναγκών που προκύπτουν και την κατάθεση προτάσεων για συμπλήρωση/επικαιροποίηση του Σ.Α.Π. μέσω σύνταξης Έκθεσης Αξιολόγησης ανά τρία (3) έτη. Τη γραμματειακή υποστήριξη της Ομάδας Εργασίας, καθώς και την παροχή του απαιτούμενου υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε αυτή. Την ανάθεση και εκτέλεση Δημοσίων Συμβάσεων Παροχής Γενικών Υπηρεσιών για την κατάρτιση του Σ.Α.Π. Την υποστήριξη κάθε τυχόν άλλης διοικητικής ή υπηρεσιακής ανάγκης που μπορεί να προκύψει για την επιτυχή κατάρτιση, υλοποίηση και παρακολούθηση του Σ.Α.Π. πέραν των ανωτέρω.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΣΑΠ μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό δημοσίευμα του Aegina Portal εδώ.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png