Υποβρύχια βραδινή φωταγώγηση του κρυπτού λιμένα Αίγινας και ενάλιες ξεναγήσεις από την ομάδα του Aigina Harbour City Project.

20230715_223344-01.jpg

Οι κολυμβητικές ξεναγήσεις στον ενάλιο αρχαιολογικό χώρο του πολεμικού λιμένα της Αίγινας, είχαν ξεκινήσει το 2018, στο πλαίσιο του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος και της ενάλιας αρχαιολογικής έρευνας στην Αίγινα.


Αυτή η προσπάθεια καρποφόρησε και χρόνο με το χρόνο το ερευνητικό πρόγραμμα έφερνε στην επιφάνεια πολύτιμες πληροφορίες και γνώσεις, που η διεπιστημονική ομάδα του προγράμματος μοιράζόταν με τον κόσμο.

Το πρωί του Σαββάτου  η ομάδα του Aigina Harbour City Project διοργάνωσε μία ακόμη σειρά κολυμβητικών ξεναγήσεων, με σύντομη παρουσίαση του αρχαίου πολεμικού λιμένα της Αίγινας από την αρχαιολόγο Δέσποινα Κουτσούμπα (Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων) και με τη συνοδεία των αρχαιολόγων της ερευνητικής ομάδας. Οι ξεναγήσεις έγιναν στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε ένα θεαματικό event που περιλάμβανε την υποβρύχια βραδινή φωταγώγηση του κρυπτού λιμένα, στην οποία συμμετείχε ο φωτογράφος Στέφανος Κόντος και η ομάδα ελεύθερης κατάδυσης "On a single breath". Μάλιστα, το φαντασμαγορικό αποτέλεσμα, μπορούσαν να το θαυμάσουν όσοι εκείνη την ώρα έκαναν τη βόλτα τους στην παραλία της Αύρας, καθώς υπήρχε μετάδοση της φωταγώγησης σε οθόνη που βρισκόταν εκεί (σύντομα θα παρουσιαστούν σχετικές λήψεις και πλάνα).

Για την δράση στο Aegina Portal μίλησαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς και η αρχαιολόγος κ. Δέσποινα Κουτσούμπα.

Το διεθνές πρόγραμμα της ενάλιας αρχαιολογικής έρευνας στην Αίγινα διεξάγεται υπό την αιγίδα της Έδρας της UNESCO στην Ενάλια και Παράκτια Αρχαιολογία και του δικτύου UNESCO Unitwin, υπό τη διεύθυνση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής Αθηνών και του Πανεπιστημίου Aix-Marseille και συνεργασία πέντε ευρωπαϊκών φορέων.

Η δράση έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Αίγινας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας, του Ινστιτούτου Μεσογειακής Αρχαιολογίας – ARKAIA, Aix-Marseille Université και της Saronic Ferries.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png