Ξεκίνησε η κατεδάφιση της δεύτερης εξέδρας στην περιοχή του Φάρου, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

20230718_142500-katedafisi-faros.jpg

Ξεκίνησε η κατεδάφιση της δεύτερης εξέδρας στην περιοχή του Φάρου, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το οποίο έλαβε την έγκριση διάθεσης συνεργείου από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, στις 10 Ιουλίου 2023. Μπορείτε να δείτε το σχετικό δημοσίευμα του Aegina Portal εδώ

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η σχετική απόφαση αναφέρει ότι: "Εγκρίνουμε τη διάθεση συνεργείου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, καθόσον οι αυθαίρετες κατασκευές βρίσκονται εντός κοινοχρήστου χώρου- αιγιαλού και ορίζουμε ως ημερομηνία εκτέλεσης της κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών, όπως αυτές περιγράφονται υπό στοιχείο 1 (υπερυψωμένη εξέδρα εμβαδού 127τ.μ. με δάπεδο μπετόν με περιμετρικό κάγκελο και μεταλλικό στέγαστρο) στο με αρ. 109/15.09.2021 πρωτόκολλο κατεδάφισης και αποτυπώνονται στο από Ιούλιο του 2021 τοπογραφικό διάγραμμα, που συνέταξε και θεώρησε η Κτηματική Υπηρεσία Πειραιά- Νήσων & Δυτ. Αττικής και θα υποδειχθεί επί τόπου από αυτή, στη θέση «Φάρος» του Δήμου Αίγινας, την 18-07-2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.30 π.μ. με εκτιμώμενο χρόνο αποπεράτωσης τρεις (3) εργάσιμες ημέρες.

Η κατεδάφιση, καθώς και η απομάκρυνση των υλικών κατεδάφισης, θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας, διαθέτοντας κατάλληλα μηχανικά μέσα και προσωπικό και θα εφαρμοστεί η Υπουργική Απόφαση με αρ. 31245/93 ΦΕΚ 451Β’ (σχετ. & η Εγκ.54/95) που αφορά σε κανονισμό - συστάσεις για τις κατεδαφίσεις, με ευθύνη του επιβλέποντα μηχανικού – τεχνικού ασφαλείας", αναφέρεται στο έγγραφο της απόφασης".

Οι εργασίες για την κατεδάφιση της δεύτερης εξέδρας, ανατέθηκαν με απόφαση του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας κ. Στέλιου Θεριανού στις 29 Μάϊου 2023. 

Η κατεδάφιση της πρώτης εξέδρας είχε πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου 2023, μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την έγκριση διάθεσης συνεργείου από τρίτους.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png