Πραγματοποιήθηκε η ετήσια αντιρρυπαντική άσκηση από το  Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, με τη συμμετοχή του Λιμεναρχείου.

S1410050.JPG
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, που περιελάμβανε επίδειξη αντιρρυπαντικού εξοπλισμού και άσκηση αντιμετώπισης επικίνδυνου περιστατικού. Την άσκηση παρακολούθησε το προσωπικό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Λιμενική Αρχής. 


Σύμφωνα με το σενάριο, μετά από τον εντοπισμό μίας κηλίδας, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο και ξεκίνησε η τοποθέτηση πλωτού φράγματος μήκους 30 μέτρων. Στην τοποθέτηση του φράγματος συμμετείχε τόσο το προσωπικό του Λιμενικού Ταμείου, όσο του Λιμενικού Σώματος. Επίσης στην άσκηση συμμετείχε βοηθητικό πλωτό, καθώς και το πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου.
 
Πρόκειται για μία διαδικασία προσομοίωσης, που στόχο έχει την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων, σε όσους αποτελούν μέρος του μηχανισμού για την αντιμετώπιση ενός επικίνδυνου περιστατικού ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού Λιμένα της Αίγινας.

S1410030.JPG
 
Όπως έχει γίνει γνωστό από παλαιότερο ρεπορτάζ του Aegina Portal, το Λιμενικό Ταμείο διαθέτει στον εξοπλισμό του φράγμα συνολικού μήκους 330 μέτρων. Το μήκος του φράγματος που απαιτείται, προέρχεται από το μέγιστο μήκος του πλοίου, που έχει δηλωθεί ότι μπορεί να εξυπηρετήσει το λιμάνι, στην προκειμένη περίπτωση ενός πλοίου έως εκατό μέτρων.

Το φράγμα αποτελείται από τμήματα των 15 μέτρων, το κάθε τμήμα έχει βάρος 85 κιλά, λαβές μεταφοράς κτλ. Το βύθισμα του είναι στα 2/3 της ίσαλου γραμμής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί και να περιοριστεί η ρύπανση (για παράδειγμα λιπαντικών, τόσο στην επιφάνεια, όσο και κάτω από αυτή). Από τον υπεύθυνο της αντιρρυπαντικής εταιρίας έγιναν όλες εκείνες οι επισημάνσεις, που θα φέρουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα σε ένα πραγματικό περιστατικό.

S1410045.JPG
 
Στην άσκηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιος Θεριανός, ο Υπολιμενάρχης κ. Απόστολος Αθανασιάδης, που μετέφεραν τον ειδικό εξοπλισμό, όπως άλλωστε και όλοι οι αξιωματικοί και οι πολίτες που συμμετείχαν στην προσομοίωση ενός περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης στο λιμάνι της Αίγινας.
 
Για το σημαντικό αυτό ζήτημα, υπενθυμίζεται η μεγάλη αντιρρυπαντική επιχείρηση στο λιμάνι της Σουβάλας τον Αύγουστο του 2022, όπου με τη μεθοδική εργασία του Λιμενάρχη κ. Αργύρη Φραγκούλη, του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Στέλιου Θεριανού και συνεργατών τους, αντιμετωπίστηκε με επιτυχία μία μεγάλη ρύπανση, που θα μπορούσε να έχει καταστρέψει μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png