Δόθηκε πενταετής παράταση της ενάλιας και παράκτιας γεωαρχαιολογικής έρευνας στο λιμάνι της Αίγινας.

DSC_0010-erevna.JPG
Με απόφαση που υπογράφει η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, χορηγήθηκε άδεια στη Γαλλική Σχολή Αθηνών (ΓΣΑ) για πενταετή παράταση (2024-2028) της ενάλιας και παράκτιας γεωαρχαιολογικής έρευνας στο λιμάνι της Αίγινας, σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και έγκριση εργασιών κατά το 2024, υπό τη διεύθυνση της Δρ Παρασκευής Καλαμαρά, καταδυόμενης αρχαιολόγου. 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Το συνολικό πρόγραμμα περιλαμβάνει συστηματική ενάλια αρχαιολογική έρευνα, θαλάσσια γεωφυσική και ωκεανογραφική έρευνα, παράκτια γεωμορφολογική διασκόπηση, εργαστηριακές αναλύσεις και εργασίες υποβρύχιας και παράκτιας συντήρησης in situ, όπου απαιτούνται.

Επικεφαλής από πλευράς της Γαλλικής Σχολής Αθηνών θα είναι ο Δρ Jean Christophe Sourisseau, Καθηγητής Ελληνικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Aix Marseille. Επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας θα είναι η κ. Δέσποινα Κουτσούμπα, καταδυόμενη αρχαιολόγος της ΕΕΑ.

H εφαρμογή Aigina Geoculture

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αίγινας σε συνεργασία με την ομάδα του ερευνητικού προγράμματος Aigina Harbour City Project και την χρηματοδότηση του προγράμματος Leader, υλοποίησε το έργο “Γνωριμία με τις αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις της Αίγινας με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων”, δημιουργώντας την εφαρμογή Aigina Geoculture.

Κατεβάστε την εφαρμογή Aigina Geoculture 

android.png
apple.png

Σύμφωνα με την περιγραφή της εφαρμογής, η γνωριμία με τις αρχαίες λιμενικές εγκαταστάσεις έχουν επιτευχθεί μέσω νέων τεχνολογιών και με τη ψηφιακή εφαρμογή για smart devices (σύστημα QRCODE): ο επισκέπτης ενώ στέκεται σε προκαθορισμένες θέσεις στο παραλιακό μέτωπο της Αίγινας και προσλαμβάνει πλούσιο εποπτικό υλικό.

Περισσότερες δυνατότητες
• Offline πρόσβαση εφόσον κατεβάσεις το υλικό στο κινητό, δεν χρειάζεται να είσαι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο.
• Μηχανισμός panoramic 360o για σημεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png