Οι ομιλίες της Α’ Συνεδρίασης, του συνεδρίου: "Οι γεωγραφίες του Ιωάννη Καποδίστρια".


Ο Δήμος Αίγινας στο πλαίσιο της Προεδρίας του Δικτύου Πόλεων "Ιωάννης Καποδίστριας" 2020-2022 διοργάνωσε ιστορικό, επιστημονικό συνέδριο, με θέμα "Οι γεωγραφίες του Ιωάννη Καποδίστρια". Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε το διήμερο Παρασκευή 8 Απριλίου και το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στο ξενοδοχείο "Δανάη" στην Αίγινα.

Στα ηχητικά αρχεία που ακολουθούν, μπορείτε να ακούσετε τις ομιλίες της Α' Συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 8 Απριλίου 2022. Η Α' Συνεδρίαση έγινε υπό την Προεδρία του κ. Νίκου Κουρκουμέλη, Υποστράτηγου εα, Δρ Ιστορίας Παν/μίου Ιωαννίνων.

Εναρκτήρια ομιλία από τον κ. Αναστάσιο - Ιωάννη Δ. Μεταξά, Αντιπρόεδρο της Académie Européenne Interdisciplinaire des Sciences (Paris), Επίτιμο Καθηγητή Πανεπιστημίων, με θέμα «Καποδιστριακή Πολιτική και Ευρωπαϊκή Νομιμοποίηση»Τένια Ρηγάκου «Δωρεές και αφιερώσεις εικόνων της οικογένειας Ιωάννη Καποδίστρια σε μονές και ναούς»Ελένη Ράπτη «Η ίδρυση του πρώτου Εθνικού Μουσείου στην Αίγινα από τον Ιωάννη Καποδίστρια»Γιώργος Τσατήρης «Η δημιουργία δικαίου επί Καποδίστρια»Αμαλία Παππά «Τα Αρχεία στο Καποδιστριακό Κράτος: η ματαιωμένη προσπάθεια»Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png