Η Ντόρα Μπακοπούλου μιλά για τη Μαριάννα Μπράουν.

marianna-brown.jpg

Ήταν Αύγουστος του 2008, ο Νάσος Γκρόζας και η Μαριάννα Μπράουν μιλούσαν στο Aegina Portal, με την ευκαιρία της εμφάνισής τους, στο πρόγραμμα του 3ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας. Οι ερμηνείες τους, προκάλεσαν τις επευφημίες του κοινού! Η θετική εντύπωση από τη συμμετοχή τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε η διεθνούς φήμης μουσικός και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντόρα Μπακοπούλου, τους ζήτησε, να κλείσουν τη βραδιά, που οι ίδιοι ξεκίνησαν, ανεβάζοντας τους ξανά στη σκηνή! 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Η Ντόρα Μπακοπούλου μιλά για τη Μαριάννα Μπράουν.




Η Μαριάννα Μπράουν συμμετείχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ, σε ηλικία μόλις 14 ετών. Δύο χρόνια αργότερα, συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας. Οι κριτικές από τους θεατές της συναυλίας, πραγματικά εξαιρετικές!

Η συμμετοχή της στο 17ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, φέτος τον Αύγουστο, ήταν εντυπωσιακή. "Μας άφησε όλους άφωνους και γοητευμένους" δήλωσε για εκείνη την εμφάνιση η Ντόρα Μπακοπούλου, "δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τόσο μεγάλη εξέλιξη!", συμπλήρωσε με θαυμασμό.

Η Ντόρα Μπακοπούλου μιλά στο Aegina Portal για τη Μαριάννα Μπράουν.

"Τελευταία χάσαμε την Μαριάννα Μπράουν, την καταπληκτική νερά μουσικό, που την αγαπήσαμε όλοι, τη βλέπαμε το καλοκαίρι τόσο όμορφη, χαριτωμένη, ευγενέστατη.

Είναι ανείπωτη η θλίψη μας, για τον τόσο άδικο χαμό της Μαριάννας. Αυτό το χαρισματικό πλάσμα, με μία γλυκύτατη παρουσία, μία κοπέλα που όλοι την αγαπούσαν, με την εγκαρδιότητα και την ευγένεια της, το χαμόγελο της και την ομορφιά της, τα νιάτα.

Όταν την κάλεσα να παίξει για πρώτη φορά, ήταν στο 3ο Φεστιβάλ της Αίγινας και είχε παίξει με τον Νάσο Γκρόζα και είχε κάνει μία πάρα πολύ ωραία παρουσία.

Αλλά φέτος, που την κάλεσα να παίξει σολίστ, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τόσο μεγάλη εξέλιξη!

Και μία φρεσκάδα, μία μουσική παρουσία εντονότατη και επίσης, μίλησε τόσο ωραία, εκτός που έπαιξε θαυμάσια, άρτια, με πολύ ποιητική διάθεση.

Αξέχαστο θα μας μείνει, μας  άφησε όλους άφωνους και γοητευμένους, από όλη αυτή την παρουσία της φέτος και δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι χάθηκε αυτό το πλάσμα, 29 ετών.

Τόσο υποσχόμενη που ομόρφαινε τη ζωή μας, που την αγαπούσε όλη η Αίγινα.

Φαντάζομαι οι γονείς της, θα είναι δύσκολο να ξεπεραστεί αυτό το τρομερό βίωμα, αλλά μαθαίνω ότι έχουν σκοπό να βοηθήσουν τα νέα ταλέντα να βρουν το δρόμο τους, σαν μία προέκταση της Μαριάννας, της ψυχή της Μαριάννας, που είχε το ταλέντο της και που τώρα άνθιζε σε τέτοιο βαθμό που όλοι τη θαυμάζαμε.

Είναι ανείπωτη η θλίψη μας, δεν μπορώ να το καταλάβω, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως έγινε αυτό το κακό. Εύχομαι δύναμη στους γονείς της και να τη θυμόμαστε πάντα με αυτή τη γλυκύτητα που μας περιέβαλλε".

H Ντόρα Μπακοπούλου έχει αναρτήσει στο προσωπικό της κανάλι στο Youtube, τα έργα που παρουσίασε στο πιάνο εκείνη τη βραδιά του φεστιβάλ στις 8 Αυγούστου 2023. 

RACHMANINOV: Moment musicaux, Op. 16, No.4

GLINKA-BALAKIREV: The Lark

SAINT-SAENS/RITTER: Danse Macabre

Η ανάρτηση του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας:

"Με πολύ μεγάλη θλίψη αποχαιρετήσαμε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου την αγαπημένη μας Μαριάννα Μπράουν, 29 ετών.

Η Μαριάννα, με τον σύντροφό της Θωμά, ζούσε μόνιμα στο Εδιμβούργο όπου διέπρεπε ως κλασική πιανίστα, συνθέτης και παραγωγός ήχου για ταινίες και ντοκιμαντέρ. Ταυτόχρονα εργαζόταν ως ανώτερο στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας παραγωγής λογισμικού στον τομέα ποιοτικού ελέγχου.
Μαθήτευσε στα σχολεία της Αίγινας, με παράλληλες σπουδές στο πιάνο, στο Ωδείο "Φ. Νάκας" και στο Ωδείο

Αθηνών, στις τάξεις της Ντόρας Μπακοπούλου και της Λουκίας Φιλιππόνη. Στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου σπούδασε ψυχολογία και το 2018 ολοκλήρωσε με άριστα πτυχιακές σπουδές στη μουσική. Την επόμενη χρονιά ολοκλήρωσε με υποτροφία στο ίδιο Πανεπιστήμιο τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Μουσικολογία, στο Σχεδιασμό και την Παραγωγή Ήχου ενώ η πτυχιακή της εργασία δημοσιεύτηκε σε έγκυρο επιστημονικό περιοδικό.

Έλαβε μέρος σε διάφορα φεστιβάλ και μουσικές εκδηλώσεις στην Σκωτία, στην Πολωνία, στην Γερμανία και στην Ελλάδα. Απέσπασε πολλά βραβεία σε Ευρωπαϊκούς μουσικούς διαγωνισμούς καθώς και το πρώτο χρυσό βραβείο στον Μουσικό Διαγωνισμό του Εδιμβούργου. 

Το 2018 έλαβε τιμητική πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου να ερμηνεύσει μουσική δωματίου σε εκδήλωση για τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Το 2019 η Συμφωνική Ορχήστρα του Εδιμβούργου την κάλεσε να παίξει σε επίσημη εκδήλωσή της ως σολίστ πιάνου, όπου ερμήνευσε το αγαπημένο της και πιο απαιτητικό Κοντσέρτο για Πιάνο Νο.2 του Ραχμάνινοφ, μπροστά στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Εδιμβούργου.

Συνέθεσε την μουσική και τα ηχητικά εφέ σε ντοκιμαντέρ και ταινίες διαφόρων σκηνοθετών, δυο από τις οποίες απέσπασαν το πρώτο βραβείο στα Διεθνή Κινηματογραφικά Φεστιβάλ της Μασσαλίας και της Γλασκώβης .

Στην αγαπημένη της Αίγινα συμμετείχε τρεις φορές στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ με την Ντόρα Μπακοπούλου, το τελευταίο τον Αύγουστο του 2023.

Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, αναγνωρίζοντας την προσφορά της και εκτιμώντας το ταλέντο της, πρόκειται προς τιμήν της να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα υποτροφιών και βραβείων για ταλαντούχους μουσικούς το οποίο θα φέρει το όνομά της.

Η γλυκύτατη Μαριάννα, πίσω από το τόσο μεγάλο χαμόγελό της, την τόση καλοσύνη και μετριοφροσύνη έκρυβε ένα μεγάλο μουσικό ταλέντο. Ταλέντο για το οποίο δεν κόμπαζε ποτέ αλλά με αυτογνωσία καλλιέργησε. Είχε πείσμα, πυγμή και ασύγκριτο ήθος σε ότι κι αν έκανε, ενώ ταυτόχρονα βοηθούσε όποιον συνάνθρωπο σε ανάγκη βρέθηκε στο δρόμο της. Δυστυχώς δεν προλάβαμε να την χαρούμε και τα λόγια αδυνατούν να περιγράψουν το κενό που αφήνει.

Καλό Ταξίδι Μαριάννα μας. Θα μας λείπεις πάντα".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png