"Ζωντάνεψε" ξανά το Εϋνάρδειο. Πνοή ελπίδας για το ιστορικό κτίριο, η πρώτη από τις "Πέντε Αυγουστιάτικες βραδιές για το βιβλίο και την Αίγινα".

vivliothiki-einardeio.jpg

Ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα ήταν η σημερινή βραδιά στον κήπο του Εϋναρδείου, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη από τις "Πέντε Αυγουστιάτικες βραδιές για το βιβλίο και την Αίγινα".

"Ο συμβολισμός αυτής της διοργάνωσης είναι πιστεύω προφανής. Θέλουμε να δείξουμε ότι αυτός ο χώρος πρέπει αργά ή γρήγορα να ξαναζωντανέψει και να χρησιμοποιηθεί με τον πιο δημιουργικό τρόπο για την προβολή του βιβλίου, για την προβολή όμως και του πολιτισμού του νησιού μας", είχε δηλώσει λίγες μέρες πριν μιλώντας στο Aegina Portal ο Γιώργος Καλόφωνος, πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου, της Καποδιστριακής Δημοσίας Βιβλιοθήκης Αίγινας.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο ξεκίνημα από το σημερινό. Ο κήπος του ιστορικού κτιρίου, μετά από πολλές δεκαετίες σιωπής, πράγματι, ζωντάνεψε ξανά, δείχνοντας τις δυνατότητες ενός χώρου, που για πολλά χρόνια παρέμενε κλειστός και σκοτεινός.

Ο κήπος γέμισε από φίλους του βιβλίου, που παρά την πολύ υψηλή θερμοκρασία, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, δίνοντας ώθηση στην ανάγκη της επαναλειτουργίας του Εϋναρδείου και της ένταξής του στους χώρους του νησιού που παράγουν πολιτισμό.

Η σημερινή εκδήλωση, που προλόγισε ο Γιώργος Καλόφωνος, ήταν αφιερωμένη στο βιβλίο του Νίκου Μπακουνάκη "Όταν έπεσα στο μελανοδοχείο". Την εκδήλωση τίμησε ο συγγραφέας, ο οποίος συμμετείχε στην παρουσίαση. Την παρουσίαση του βιβλίου έκανε η Μαρία Παπαδήμα, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κείμενα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Ακύλλας Καραζήσης.

Ο Γιώργος Καλόφωνος προσέφερε στους τρεις προσκεκλημένους της βραδιάς το νέο τεύχος της Αιγιναίας, που περιλαμβάνει ένα εκτενέστατο αφιέρωμα 240 σελίδων, με τίτλο, ‘’Η Αίγινα στα χρόνια της Επανάστασης’’.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κοκούλη, οι δημοτικοί  σύμβουλοι κύριοι Δημήτρης Μούρτζης, Παναγιώτης Κουκούλης, Φίλιππος Τζίτζης, Παναγιώτης Ηλίας, η κυρία Καίτη Σαλπέα, και κ. Μανώλης Λογοθέτης. Επίσης, ο πρώην υπουργός παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νησιού, μέλη του Εφορευτικού Συμβουλίου της βιβλιοθήκης και ένα πολυπληθές κοινό, που έστειλε το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα με την παρουσία του και τη συμμετοχή του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png